Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Megvolt a Mantis Duallal az első "nagyobb" menet. Most már végre biztonságosan tudok rollerezni mivel meg van a bukóm illetve kesztyű, így ki mertem merészkedni az utakra. :D
    Kezdésként 45-nél koppant akkorát a plexin egy bogár hogy hihetetlen. Szóval érdemes bukót használni!
    Aminek nagyon érzem a hiányát az a index/visszapillantó kombó. Balra nem is mertem vele kanyarodni csak jobbra. A másik ami szintén ehhez jön az az hogy még a kezemmel se merek jelezni hogy merre kanyarodnék, mert elég veszélyes 1 kézzel fogni a kormányt. Ezt a részt nagyon szokni kell, ha indexet nem is de legalább visszapillantót fogok szerintem venni. Jó azért tudni hogy mi van mögöttem, és egyelőre még biztonságosabb ha nem fordulok hátra.
    Ti a balra kanyarodást index/tükör nélkül hogy oldjátok meg?
    - jobbra lehúzódtok majd átmentek az úton tolva a rollert, vagy lassan?
    - hátrafordultok és egyből kanyarodtok?

    A rollerba nem nagyon tudok belekötni igazából. Először kicsit fura volt hogy elengedve a gázt nem volt motorfék, de aztán felvilágosítottak hogy az csak akkor van amikor behúzom a féket egy kicsit, akkor lép működésbe az elektromos fék. Először úgy voltam vele hogy mivel első roller elég lesz ha csak a hátsó motort fogom használni, de emelkedőnél rájöttem hogy még így is nagyon jól jön a 2 motor ereje, szóval végig azzal mentem és óvatosan húztam a gázt. Viszont ha csak sík úton mennék akkor elegendő lenne a hátsó motor is.
    De még nagyobb emelkedőnél is úgy húzta fel a 105kg-om hogy csak úgy kapaszkodni kellett a kormányba. Aztán szép lassan megtanultam a súlypontom úgy elhelyezni hogy ne kelljen a kormányba annyira kapaszkodni, mert nem szeretném ha eltörne. :)
    Viszont így már tényleg egyértelmű számomra hogy a dinamikus haladáshoz elengedhetetlen a 2 motoros roller!
    Augusztusba itthon leszek 3 hét szabin aztán be van már tervezve egy kör a Velencei tónál, addig pedig gyakorlok ezerrel hogy legyen tapasztalatom!

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák