- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz Grafiqs #16584 üzenetére
Ha relatív kis futás mellett 100-ból 1 rollernak eltörik a kormánya, az nagyon komoly probléma.
(Sokkal reálisabb lenne, ha 1.000-ből 10-et említhetnék, de remélem nem adtak el belőle olyan sokat!)Viszont itt a fórumon több Nubility tulaj is bejelentkezett a vásárlást követően, és nem csak azért születtek a hozzászólások, mert a kormánytörésről beszámoltak. Legfeljebb ha 10 tulajdonos szólt hozzá, és abból 3-an számoltatok be kormánytörésről, illetve egy személynél 2 roller előbb döglött meg, minthogy ideje lett volna a kormányrúdnak eltörni. Eszméletlen csúnya ez az arány!
Lehet sokunkat "nem elég bevállalósnak", vagy "félénknek" nevezni amiatt, mert nem vagyunk hajlandók olyan rollerrel közlekedni ami még nem bizonyított, de ne essünk már át a ló túloldalára! Számokkal bizonyíthatóan ennyire kritikus konstrukció mellett kardoskodni számomra elég visszatetsző.
Korámánytörés nagyon csúnya balesetet tud okozni, és webshop segítőkészsége vagy sajnálkozása nem sokat ér olyan esetben, ha mondjuk kitörik az ember fogsora. A 200 és 83 ezer Ft közötti különbség érdekelne a legkevésbé.A Nubility teljesen jó példa arra, hogy kevés pénzből nem lehet megbízható és biztonságos rollert előállítani.
Ha valaki nem tud bizonyos összeghatár fölé menni, de mégis szükségét érzi roller vásárlásának, akkor inkább vegyen hasonló áron olyan használt rollert, ahol 1.000-ből 1 kormánytörés is aggasztóan magas érték lenne. -
Grafiqs
őstag
válasz PociAti #16602 üzenetére
Nem, én nem kardoskodom mellette. Soha nem ajánlottam és nem is fogom senkinek. Tapasztalati tényeket írok le. Mindenki mérlegelhet szabadon. Kinek mi az általam felvázolt három halmaz (igény, lehetőség, elvárás) metszete. Nekem ez a roller a metszettbe esik. Az én igényeimet kiszolgálja. Kiváló supportja van ami nekem fontos tapasztalás volt.
Esetemben nem a nem tudok egy bizonyos ár fölé menni a történet lényege. A nem akarok. Úgy voltam vele, hogy ha találok 100e forint alatt olyan rollert ami kiszolgálja az igényeimet akkor veszek egyet. Nekem ennyit ér meg. Találtam. Járhatnék robogóval, bringával vagy akár autóval is dolgozni. Választás kérdése. Én ezt az olcsónak mondott rollert választottam.
Igen, eltört a kormánya. És? Megesik. Még az annyira dicsőített gyártó darabjaival is. Sokat elmegy el töltéssel, igen (16km majd 1:30 óra töltés és újabb 16km után sem merült le). Belsős gumi, mert így kényelmes. Defekt? Ismeretlen, pedig csak közúton használom.) Fék, hát az hagy kívánni valót maga után, de ha elfogy a betét kap egy HB-100-at és le a gond.
Mit tud okozni egy kormánytörés, azt elég pontosan tudom. Nem kell feltételezésekbe bocsátkoznom.
Azért az is elég sokat elmond a Xiaomi rollerekről, hogy a webshopok tele vannak minden féle rezgéscsillapító, meg kormány erősítő cuccokkal.
Veled ellentétben én nem minősítem e roller vagy a mainstreamtől eltérő rollerek vásárlóit.G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Reggie0
félisten
válasz yodamester10 #16591 üzenetére
Javaslom szerezzel/nyomtassal elore muanyag betetet, mert eleg kellemetlen akkor nekiallni, amikor cserelni kene. Nekem is mindig van nehany talonban.
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Olvasva a sok hsz-t szeretnék én is reflektálni néhány dologra (lehet nem kéne).
Egyrészt nem értem (vagyis igen), hogy miért nem tudják néhányan elfogadni azt a tényt, hogy nem azért nincsenek ajánjlva a noname tucatrollerek, mert mind egytől egyig szar, hanem azért, mert nincs velük tapasztalat. Ezért mivel közlekedési eszközökről van szó, ha valami gond lesz velük akár súlyos baleset is lehet a következménye. Tökéletesen látszik azokból a hsz-ekből, amiket @PociAti gyűjtött ki.
Ha valaki ennek tudatában mégis vállalja ezeket a kockázatokat a spórolás érdekében, akkor hajrá, semmi probléma. Viszont nagyon sok ember úgy jön, hogy "van 200 pézem melyiket éri meg ebből venni?", tehát nem tudva, meg talán nem is érdekelve, hogy milyen hibák jöhetnek elő egy-egy ilyen eszközzel; még szép, hogy azt illik ajánlani, ami bevált, sok tapasztalat alapján megbízható.Másrészt egyre többet látok olyat, hogy "na de tudjon már többet, mint 25". Itt is kicsit rendet kéne tenni a fejekben, mert tudom jól, hogy vannak itt olyanok, akik hobbiból űzik ezt az egészet és a nagyobb sebességnél oda is figyelnek a saját biztonságukra.
De megint átlagember szempontjából nézve átlagjóska nem fog sisakot meg egyéb dolgokat venni, de egyesek hozzászólásai azt sugallják, hogy márpedig a 25 kevés, csigatempó, amit ugye átlagjóska elhisz (mert itt mégis hozzáértő jártas személyek vannak) és "meztelen" száguldozik 30-40-el, ami az első eségig tök jó, és ugye egy-egy hsz-ből az egyszeri olvasónak nem feltétlen esik le, hogy az, aki 45-el megy be is öltözik mellé.
Saját tapasztalat: tök jó bicikliút, hiba alig van benne, de elég akár egy kisebb gyökér, ami csinált egy kis puklit, hibát az útra. Nemhogy nem tűnik veszélyesnek, egyáltalán fel se tűnik, viszont 25-el akkorát dob, hogy túlzás nélkül mindkét lábammal a levegőbe vagyok 90 kilósan.Tehát tanácsdással, aki ajánl az átlagjóskának ajánjlon már legyen szíves, ne saját magának, aki már kinőtte a pálcikát, meg hobbira / sportolásra használja
Nem véletlen ez a 20 - 25 km/h szinte minden országban, ezekre a 8"-os játékokra teljesen elég (néha még sok is), mert ismétlem a legbénább, leghozzánemértőbb, leghülyébb emberrel is biztonságosnak kell lennie.
szerk: a sebességre reagálva: azért probléma ez, mert ha valaki 20 év autózás után "ülne" át rollerra szemrebbenés nélkül el fogja hinni, hogy 20-25 kevés, mert autós fejjel gondolkodva nyilván az, és ennek következménye megint az esés, baleset
(ja és nyilván 1-1 példában van némi sarkítás)[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Laby
őstag
válasz yodamester10 #16583 üzenetére
Jesszusom. Fórum karrierem csúcsa ez a csávó…
Imádom, hogy újra 12 éves iskolásnak érezhetem magam. Király dolog, hogy modern kor vitatémája, hogy az egyik roller 35 km/h-val a másik 37-el megy. Komoly verseny lehetne, mint amikor a kamionok előzik 2,5 kilóméteren keresztül egymást az autópályán… Nem ledegradálva egyik rollert sem, de annyira komolytalan ez a vita, de tetszik.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
DigitXT
nagyúr
válasz Casseius #16601 üzenetére
Ha kész a vas, összefutunk, aztán mérhetünk. Valóban megmondja a tutit, csak
arra kell figyelni, hogy legyen normális GPS jel. (Nem mindenhol van a városban:
egyszer poénból meg akartam mérni a Bird gyorsulását, s pont szar volt a vétel.)[ Szerkesztve ]
-
mrrr74
aktív tag
válasz wanted5 #16605 üzenetére
Ami mostanában a legdurább volt amit láttam: valamilyen Xiaomi 8 colos kerékkel, anyuka előtt a 3-4 éves kislánya, a hátán hordozókendőben a fél év körüli kisebb - igen, hárman utraztak egy rolleren. Bukó nem volt senkin, bár azt gondolom ilyen esetekben ha baj van, teljesen mindegy, hogy volt-e valakin Majdnem megálltam, de valószínűleg nem értem volna el sajnos semmit vele.
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
baloo79
tag
válasz wanted5 #16605 üzenetére
De megint átlagember szempontjából nézve átlagjóska nem fog sisakot meg egyéb dolgokat venni,
Hogy ez mennyire igaz!
Rajtam sisak, térdvédő, protektoros kesztyű (és még ezt is kevésnek érzem, de mire hazaérek, a hátamon lévő nehéz táska miatt tiszta víz a hátam így is), és a 2x20 km során, amit naponta megteszek, 10 rollerrel szembejövő közül talán kettőn van sisak. Slussz.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Reggie0 #16610 üzenetére
Biztos, csak ott viszonylag nehéz találni elég hosszú sík szakaszt.
(Ha meg dimbes-dombos a történet, az meghamisítja a mérést.
Nem kell nagy vmire gondolni. Kb. bármi, ami 1% fölött van, akkor
is, ha szinte csak mérési hiba már invalid eredménynek számít.)
Ui: mondjuk adott szakaszon (visszafelé) én is azon elmélkedtem
az áram változást látva, hogy talán picit emelkedhet arrafelé. -
Grafiqs
őstag
válasz baloo79 #16609 üzenetére
Ez sajnos nagyon igaz. Én csak közúton járok, ezért is alap a sisak, kesztyű (protektoros), lábszárvédő (motoros) illetve jól záró napszemüveg (bogarak ellen). Van pár tízezer bringás Bpesti km a lábamban, hogy tudjam kell a védelem.
g
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
PociAti
őstag
-
Casseius
tag
válasz DigitXT #16598 üzenetére
4000w-tól még messze, nincs beállítva a Vesc rendesen mert későn fejeztük be így is a történetet, annyi opció van h döbbenet, ezzel el fog menni pár nap mire normális lesz, egyelőre 48v-on 2800w-ig sikerült hajtani, nem merek többet beletolni mert cserélni kell még a motorkábeleket is biztos ami biztos.
Don't Worry, Be Happy
-
Rohir
tag
Üdv!
Erről a típusról/márkáról vélemény vagy tapasztalat?
https://onlinecenter.hu/powerbase-faster-36v-85-elektromos-roller-led-vilagitassalHivatalos linket nem találni, leírás szerint egész jónak látom, de szinte csak ilyen noname vagy gyanús webshopokban találni mint kifutott termék.
-
Laby
őstag
Srácok!
Szeretném a munkahelyemen elérni, hogy legyen elektromos rollereknek egy külön fedett beállója, töltési lehetőséggel.Csak annak van értelme, hogy 230V dugalj legyen, és mindenki viszi a saját rolleréhez tartozó töltőt, vagy van értelme töltő végekkel együtt kezdeményezni a kiépítést?
Mennyire egységesek a csatlakozó fejek, és a töltőadapterek feszültség, áramerősség...stb. értékei a rollerek között? Teljesen változó mindegyiknél?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
-
veterán
Nálunk a kerékpár tároló egy részét jelölték ki a rollereknek. A nyári leállás alatt stekkert is építettek ki hozzá.
Kamerák vannak mindenütt, nem éri meg hozzányúlni más tulajdonához.Xiaomik vannak többségben, eddig 4-en töltötték egyszerre legtöbben, nem csináltam képet, de vicces volt az a sok kábel ahohy tekergett..
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
PociAti
őstag
Első ránézésre ahogy lépésről lépésre mentem végig a roller egyes részein, mindenhol az előnytelen dolgokat láttam. Nem értettem miért is kérdezné bárki erről az ismeretlen márkáról hogy milyen, amikor senkinek nincs vele hosszútávú tapasztalata? Aztán megláttam az árát...
Megismétlem: nagyon-nagyon kevés pénzből nem lehet jót alkotni. Ennyire alacsony árhoz minden beszállítónál a legolcsóbb lehetőséghez kell nyúlni. Az akkumulátortól, a csapágyakon át a szerkezeti elemekig mindenhol.
Néha előfordul, hogy a tervezésbe hiba csúszik, így egy konkrét modellnek típushibája lesz. Itt viszont a hibák versenyeznek egymással, melyik miatt lesz előbb használhatatlan a roller. És valószínűleg nem nagyon találsz alkatrészt hozzá, nem lesz szerviz aki elfogadható határidővel elvállalná, és nem lesz aki normális összeget ajánlana érte használtan / rosszan.
-
veterán
-
Casseius
tag
válasz PociAti #16620 üzenetére
Ez így van, roller szervizbe ha meghalljuk hogy valami no name valaminek van baja abban a pillanatban megy az elutasítás, egyszerűen nem éri meg ilyenekkel foglalkozni mert elmegy egy halom idő mire kitapasztalja mi merre hogyan a gépen, aztán így is úgy is oda jut a dolog h nincs alkatrész hozzá szóval a semmire ment el 1-2 óra amennyi idő alatt megcsinál az ember 8 defektet, vagy 3 10-es átalakítást, x sárvédő vagy gázkar cserét, miközben előre tudjuk hogy bármi baja van és ha éppen véletlenül javítható is lenne azt mondja rá a tulaj hogy szarért hugyért vettem biztos h nem fizetek ennyit érte
Aki olcsó ismeretlen rollert vesz az magára vessen nagy vonalakban ha fél -1 éven belül mehet a kukába.[ Szerkesztve ]
Don't Worry, Be Happy
-
PociAti
őstag
válasz Thunderzolee #16621 üzenetére
A névadás is tipikus példája a szélhámosságnak:
PowerBase Faster
szabad fordításban:
Power = erős
Base = stabil
Faster = gyorsabb (mint mások)Azt elfelejtették oda írni, hogy ezen tulajdonságoktól mentes.
Egy paraméternél viszont korrektek voltak: Hatótáv: 10-25 km.
Hatótáv elméletben 25, gyakorlatban 10 km.-----
De a viccet félretéve, erősebb és nagyobb akkut tartalmazó konstrukciónál is 500 km körül lehetett a roller felének, harmadának az élettartama. Vegyük alapul itt is az 500 km-t.
Egy életciklus során ezzel a rollerral kényelmetlenül megtehető kb. 500 km megér-e 77.990 Ft-ot???
(156 Ft / km)
Nagyon kifacsart élethelyzetet tudnék csak kitalálni arra, hogy jó legyen. Tömegére vonatkozó adatot sehol nem találtam, de könnyűnek tűnik, így tömegközlekedési eszközzel talán jól szállítható. Rövid áthidaló távolságokra jó lehet.Viszont mennyire balesetveszélyes ez is, ez a fő kérdés! Mert kevés pénzből nem lehet jó minőségű acélt / alu ötvözetet venni. És a korábbi hasonló tapasztalatokból kiindulva válik feleslegessé fejtegetni azt, hogy potenciális balesetveszélyessége ellenére akár jó is lehetne.
-
PociAti
őstag
válasz PociAti #16625 üzenetére
Előző hozzászólásomban felvetett gondolata rákötve
Ha 77.990 Ft-os rollerral kb. 500 km-t lehet megtenni, akkor km költsége: 156 Ft/km.
Nekem Xiaomi Mi 1S rollerem van, 130k alatt vettem, 1300 km után is makulátlan állapotú az akkuja, nincs semmi hibája, nem kellett rákölteni. (Rokon alap M365-öt vett, ő már túl van a 3000 km-en.) Hivatalosan 500 teljes töltési ciklus után is 70% fölötti marad az akkuja, ami alapján elvileg 12.000 km fölé tervezték ezeket a rollerokat. (Szigorú voltam, lefelé kerekítettem az értékeket.)
De legyek extrém szigorú, vegyük 150.000 Ft-nak a rollert, és 3.000 km-nek a megtehető távot, akkor 50 Ft/km lesz a teljes élettartamra vonatkozó egységnyi km költség.
Egy 250.000 Ft-os Ninebot F40E-ből is simán elvárható az 5.000 km, szintén 50 Ft/km ez a mutató.
Pontosan 1560 km-t kellene elviselni ezen a PowerBase Faster csodagépen, hogy hasonlóan olcsó legyen az egységnyi km. De mint már sokszor említettem, nem az ár ami aggaszt.
-
Rohir
tag
válasz Thunderzolee #16621 üzenetére
Ez az egyik ilyen gyanúsabb webshop ahol ezt megtaláltam, nem is a sima google keresőből hanem képkeresőben kiadott eredményekből.
Rendes keresőben 110-140 ezerért is találni ilyen ismertebb helyeken, de sehol egy videó, értékelés róla vagy valami külföldi oldal ahol írnának valamit.
Ennyiért akkor már olyat néznék amiről rengeteg info van és teszt.
@PociAti
Igen, ilyen rövidebb áthidaló távolságokra lenne, pont tömegközlekedéshez keresek hasonlót, csak félek így semmi info róla és egyszer csak a kormány akku görög tüzet kezd el eregetni az arcomba meg hasonló finomságok. -
yodamester10
őstag
Szóval nekifutottam ma egy hatótáv tesztnek elsősorban magamnak,másodsorban hátha segít valakinek a vásárlásban és harmadsorban a kétkedő kötekedőknek
Szóval a tesztalany Hiley X8s 600W, 13Ah
Normál tempóban közlekedtem és a biztonság kedvéért futattam a gps progit is,hogy lássam a különbséget a roller számlálójához képest.Minimális csalással rendelkezik de ami nekem fontos simán elmegy 30km-t de szerencsére megcáfolt és tudja a gyári adatot is nagy meglepetésemre.Pár kép a több mint 2 órás útról ami 3 km tolásba végződött mert annyira lemerítettem,hogy a kijelzőről is eltűnt minden A roller számlálója szerint 52,1km nél kikapcsolt de sajna a nap miatt nem lett jó a felvétel.Ja kicsit csaltam mert leszedtem a sárvédőket mert így jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz yodamester10 #16628 üzenetére
Ne legyen igazam, de a telefonoknál, fényképezőgépeknél gyakran tapasztalható az, hogy az utángyártott akku nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a gyári akku.
És mondjuk azért kell új akkut venni, mert a gyári kapacitása 3 év után már csak 80%-os. Aztán újabb 1-1,5 múlva az utángyártott meg se mukkan, míg a gyári még mindig tudja a 70-75%-ot 4,5 év használat után.Olcsósított rollereknél is hasonló karakterisztikára számítok. Eleinte tudják azt, mint a neves akkugyártó minőségi termékei, de tartós használat során sokkal csúnyábban öregednek, vagy egyes cellák megdöglenek.
-
Revolit
senior tag
válasz PociAti #16629 üzenetére
Hat a cella minosege ugye. Bar ketsegeim vannak, hogy a xiaomi hiper-szuper cellakat hasznal - aztan fene tudja.
Ami meg rossz lehet az a forrasztasok (cellak), tolto csatlakozo (valakinek megszorult kupak, lecsavarta es sikerult pozitivat lefoldelnie, pukk - volt akku nincs), BMS minosege.Mast azt hiszem nem lehet elrontani egy akku pakkon
szerk.: vizszigeteles. Mert oke, hogy nem hasznalod esoben, de gondolom nem varod meg mindig, hogy minden egyes tocsa felszaradjon
szerk2: illetve nagy lehet egy noname gyarto akku pakkja kozotti szoras. Pl mennyi figyelmet szentelnek a cellak kozti toltes kiegyenlitesnek elejen.
Huh, nem is olyan trivialis ez...
[ Szerkesztve ]
-
Grafiqs
őstag
Roller akkupakk esetében, a 18650 van a 21700 cellamodul használata a célszerűbb? Megfordítva a kérdést melyik milyen előnyei hátrányai vannak. Tartósságban van különbség?
G
-
DigitXT
nagyúr
válasz Grafiqs #16632 üzenetére
A 21700 fajlagos kapacitása nagyobb, és általában cellánként sokkal
nagyobb áramot tud leadni, túlmelegedés nélkül. Magyarán elegendő
kevesebb párhuzamos cella, erősebb, tartósabb akku építhető belőle.
A hátránya, hogy drágább, és ugyanolyan konfiguráció esetén kicsivel
több helyet igényel. Viszont a konfigurációval rugalmasabb* "variálni".
Szerk: természetesen ha nem fér be adott helyre, akkor ez nem opció:
bizonyos pálcika rollerekbe max. 65 mm magas cellák férnek és kész.
Más kérdés, ha meg tudod vhogy növelni a helyet: belepasszírozod.*: pl. 50A cél terhelés, oda kellhet 5p konfig 18650-ből. Viszont a 40T
elbírná akár 2p-ben is. De nem kell kimaxolni, a kapacitás is számít...
Hiszen 8 Ah elég necces lenne, egy közel 2000W-ot tudó roller alá.
(Másrészt, ha nagyon nagy árammal terheled, nagyon melegedni fog:
papíron 35A-t tud, de teszten 30A-nál a hőmérséklet miatt kell leállni,
és ez egy cella magában, pakkban sokkal rosszabb lenne a helyzet...)gergo5991: biztos nincs ilyen általános szabály. Az, hogy hány töltést
bír komolyabb kapacitás vesztés nélkül erősen függ a használattól.Ui: létezik kevésbé terhelhető, cserébe nagyobb kapacitású 21700 is...
(A Tesla akkuk pl. 5000 mAh-sak, de nem szeretik a túl sok ampert.)[ Szerkesztve ]
-
nantu
csendes tag
Üdv. Kugoo S1 továbbra is küzdök vele. 1200 km után megállt. A kijelzőn semmi hiba kód. Ha a féket nyomom a sebesség mérő villog a motor halkan kattog. Ha a gázt a motor kattog.De nem megy sehova.Vettem egy új vezérlőt, ugyanaz. Hogyan tudom le próbálni a motort? Vagy mi lehet a hiba? Az aksija is elmegy még 15 kmt.
-
phoenix1989
őstag
mi kell ahhoz hogy javuljon a roller gyorsulása?
-
DigitXT
nagyúr
Akkor a kijelződ halott. Vagy egyik sem (mondjuk kábel kontakt hiba).
Ha villog a kijelző, nem kap jelet a vezérlőből, így nincs hibakód, ezért is
írtam, hogy ECU hiba lesz, de ha annak a cseréje sem segített, akkor...A motornak ziher, hogy nincs semmi baja, nemigen szokott az elromlani.
Ha meg mégis, hibakódnak kellene jönni a kijelzőre. De a sebességmérő
villogása továbbra is jelzi, hogy nincs kommunikáció, nem fog se hajtani,
se hibakódot dobni. (Ha széthúzod a motor kábelét az is hibakódot dob.)phoenix1989: áram. Sok áram. Abból lesz sok nyomaték és jó gyorsulás.
(Más kérdés, hogy abból lesz leégett vezérlő, motorkábel, és motor is.)[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz phoenix1989 #16636 üzenetére
Lejtő
-
Peaceliker
addikt
Motornál annyit tudsz nézni, hogy mágnes(ek) nem estek-e le. Illetve motor kábel három vezetékén minden kombinációban ellenállást mérsz. Ha nem azonos, akkor nem faja.
Meg hall szenzor is tud dögleni, bár azon sokszor takarítás segített.... De és ez fontos de. Ezeket a tapasztalatokat rc modellezésben szedtem össze ettől itt is működhet, mert végülis ez is csak egy bl motor csak nagyobb meg kisebb KVJa, szenzor tudott még mágneses port össze szedni és akkor vezérlő nagyon tud szenvedni.
"Oh my Goa'uld!"
-
PociAti
őstag
válasz phoenix1989 #16636 üzenetére
A jobb gyorsuláshoz az elektromossághoz kapcsolódó paramétereken kívül segít a:
- kisebb kerékátmérő (8,5" ebben az egyben jobb a 10"-nál),
- kisebb gördülési ellenállás keményre fújt abroncs + jó tapadású gumi hogy át tudja adni az erőt az aszfaltnak,
- kisebb tömeg, ide értve a pilóta súlyát is (egyél előtte hashajtót )
- kisebb légellenállás (meztelenül, szőrtelenítve, vazelinozva ) -
-
PociAti
őstag
válasz Reggie0 #16643 üzenetére
(#16643) Reggie0 "Ez az 500km milyen agymensedbol jott?"
Előzmény:
(#16625) PociAti
"De a viccet félretéve, erősebb és nagyobb akkut tartalmazó konstrukciónál is 500 km körül lehetett a roller felének, harmadának az élettartama. Vegyük alapul itt is az 500 km-t."Ebben a #16531-es hozzászólásban gyűjtöttem össze, hogy egy nagyobb hatótávval, stabilabb felépítéssel rendelkező rollernek 300, 600 illletve 900 km megtétele után lett kritikus hibája. Abból kiindulva tippeltem be az 500 km-t, mert ebből a PowerBase rollerből kevesebbet nézek ki.
Szerk:
Ahhoz, hogy elérj 6500 km-t, hányszor kellett hozzányúlni a rollerhez? Hány és hány hibát kellett elhárítani? Mennyi mindenen kellett változtatni?
Én olyan távolságot vettem alapul, amíg szerintem nem jelentkezik komoly szerelést igényelő probléma.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz PociAti #16644 üzenetére
Jah, tehat 1-1 hibas esetbol vontal le kovetkezteteseket azt sem ismerve, hogy arra mennyi hibatlan esik
"Ahhoz, hogy elérj 6500 km-t, hányszor kellett hozzányúlni a rollerhez? Hány és hány hibát kellett elhárítani? Mennyi mindenen kellett változtatni?"
Kopo alkateszek csereje, egy-ket kilazulo csavar visszatekerese. Kb. ennyi. A kilazulo csavarok problemajat egyebkent kivaloan megoldja a loctite menetrogzito ragaszto.
Ami komolyabb hibanak mondhato az 5000km-nel jott elo, az elso felfuggesztes rugoja eltort, bar ettol meg hasznalhato maradt a roller, csak kevesbe volt kenyelmes.
[ Szerkesztve ]
-
tatu611088
tag
A monorimem-hez szeretnék egy légrugót (G30) mert annyira hangosan csattog a gyári belső rugó, hogy már zavaró.. Tudna valaki ajánlani, honnan lehetne beszerezni gyors szállítással/normális áron?
A monorim.hu-n jelenleg nem lehet vásárolni. -
R a y
senior tag
Sziasztok!
Még áprilisban beszámoltam, hogy a mi pro 2 rolleremnél jelentkezett az E 39 hibakód. Első előfordulása óta többször is jelentkezett, de azóta nem tudtam elvinni szervízbe, mert vagy kellett a roller, vagy épp nem értem rá. Ma sikerült eljutnom a gubacsi útra. Leadtam a rollert a szervízbe, ahol meg mutattam egy videón, hogy hogyan is pittyeg a roller mikor írja az E 39es hibát a rolleremen. Mondta, a srác, hogy küldjem el a videót, mert csatolni akarja a munkalaphoz! Remélem sikerül megoldaniuk a hibát, mert csak hébe-hóba jelentkezik....Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
PociAti
őstag
válasz Reggie0 #16645 üzenetére
1-1 hibás eset???
Gyakorlatilag egyetlen tulajdonos sem írt a fórumon arról, hogy egy év használat után még mindig hibátlanul működik a rollere. Utóbbi időben szinte csak azért jelentkeztek be, hogy szerelőt keressenek kormánytörésre, egyéb súlyos problémákra.
Vagy a hozzászólásokból te nem ezt a következtetést szűrted le?
Győzz meg!
Mutasd az ellenkező véleményeket. Ilyen egyszerű. -
R a y
senior tag
-
Reggie0
félisten
válasz PociAti #16648 üzenetére
Szerintem nem jelentkezett be az osszes vasarlo ide. A nem rendszeres forumlakok nem jarnak ide meselgetni a rollerukrol legfeljebb akkor irnak ide, ha valami bajuk van es megoldast keresnek. Ha meg nincs ide se neznek. Tehat abbol, hogy itt talaltal egy mareknyi forumozot akinek gondja volt az nem jelent semmit se.
Az egy ev hasznalat pedig szinten semmit se jelent, mert a szekrenyben is allhat egy evig, ugy pedig hibas sem lesz.
En nem tehetek arrol, ha nem ismered fel, hogy nem reprezentativ mintabol akarsz statisztikat kesziteni. Ez egy rollerektol fuggetlen dolog.
De mivel tied volt az 500km-es allitas, ezert eloszor bizonyitsd azt, hogy reprezentativ volt a mintad es azt az osszes eladott rollerre ki lehet vetiteni az adott tipusokbol. A konfidencia intervallumot is hatarozd meg hozza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest