Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Helló!
    Vettem a pecaboltban Jig fejeket, és gumihalakat, nem sokat, pár darabot. Soha nem próbáltam a pergetésnek ezt a módját, de mivel olyan mindent ki akarok próbálni fajta pecás vagyok, ezt is kipróbálnám.
    Van két pergetőbotom, egy Shimano Catana UL 2,1m, 1-11gr-os, És egy ABSf Rutin Spin 3m-es 10-45gr dobósúllyal. [link] Mondjuk ezen utóbbit úszós horgászathoz vettem még az újrakezdésem elején :)
    Jók lesznek ezek a botok a módszerhez? Az UL bottal csatornán, tavon, kisebb, pár grammos fejekkel próbálkoznék, sügérre, domira. Nagyobb bottal balinra, csukára, nagyobb gumihallal, 8gr-os fejjel.
    És ami pár kérdés, ami felmerült:
    - Ha csukás a terep, kell ide is drót/kevlár előke..?
    - A jig fejet is, mint a műcsalit, karabinerre akasztjátok, vagy közvetlen zsinórra kötitek?
    - A jig fejen cserélgethető a gumihal, tehát több fűzést is kibír?
    Bocsánat a láma kérdésekért, de most fogtam a kezemben először ezeket az eszközöket, a boltba a fejekre fel is húzta nekem a srác a gumihalakat, megmutatva hogy is kell.
    Aztán keresek valami videót, hogyan is kell vezetni ezeket a csalikat, aztán kipróbálom. :)

    Szerk: Még egy kérdés...Van egy félretett pergetőbotom, nem használom, Cormoran-i-cor-four-lure-spin a neve, ez volt az első botom mikor újrakezdtem, 10-38gr a dobósúlya hivatalosan, 2,15m. Valami HD kompozit, de annyira merev, hogy egyszer fenekezni fogtam be, a dobósúlyánál kétszer nagyobb kosarat röhögve, izomból dobtam vele. Legalább 2 éve félre van téve, orsó sincs rajta.....
    Jó lehet ez valamire...?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák