Új hozzászólás Aktív témák

• Fall-N

veterán

válasz MPowerPH #282516 üzenetére

Irigylem azt az embert, aki lát benne szépséget. Mondjuk nagyrészt az iskola tehet róla, hogy megutáltatják már gyerekkorban az emberrel a futást. Mindenféle felkészülés nélkül lefuttatják már általánosban a Cooper tesztet (12 perc futás). Aki meg edzetlen az kiköpi a tüdejét, sok szépséget nem lát benne.

Na meg eleve nem mindenki futó alkat, ezért is kéne felmérni a tanárnak, hogy kinek melyik sport lenne való. Például én a 100 kilómmal nem vagyok hosszútávfutó alkat, viszont jól fekszenek az erő- és küzdősportok. A bicikizés kompromisszum mellett megy, meg sokan túlsúlyosan is megvannak 90-100 kg körül mégis tekernek, nekem legalább nem zsírból van a plusz. De kézilabdáztam főiskolán, meg kosaraztam, az is valamilyen szinten ment. Mégis mindenkire ráerőltetik a futást. Pedig ha megnézzük ugyanúgy funkcionális sport, mint az erőemelés azaz nem mindenkinek való. Csak itt nem az erő amit fejleszt az ember hanem az állóképességet meg az érrendszert és a szivet. Valamilyen szinten el lehet kocogni más alkattal is, de az igazi futó alkat még mindig a (számomra túl) sovány alkat.

Új hozzászólás Aktív témák