Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KERKO

    csendes tag

    válasz rétisün #156007 üzenetére

    Annyira szabvány méret, hogy legutóbb mikor taperedhez kerestem golyóskosarat/golyókat, akkor egy csepel márkaszervízből átirányított a srác egy merida szervizbe, mondván ez a Meridának a speckó méretezése. : :DD
    Utána hazamentem, megnéztem a golyóimat (no nem azokat) és kiderült, hogy az első kerékagyba való golyók jók a tapered aljára.
    Szóval kellemes 2 órát töltöttem el állvány nélkül 5 hézagolóval, 1 kormánnyal és egy imbuszkulcsal, mire azt a 30-40 golyót úgy beletettem, hogy nem estek ki és rögzíteni is tudtam.
    Egy golyó a vázba is esett, de mivel meredek a dőlése, így megállt a sarkában. :D :D

    IMIIKE1998:
    Az én 84 kilómat egy deore m6000 fékszett (30ezer volt előre feltöltve előre hátra viszonteladótól)
    180-160-as gyantás tárcsákkal (tehát nagyon belépő cuccal) fejre állít, egy ujjal. Hivatalosan ez két ujjas kivítelű fékkar, de sokat nem számít, ha tized centis mozdulással kb már blokkol is, csak úgy kell beállítani, hogy mutató ujjal pont elérd.

    Előtte egy Toruney tárcsafék szettem volt ugyanezekkel a tárcsákkal, az 3 ujjas kivítelű volt, azokat is belehet úgy állítani, hogy ne kelljen markolatig húzni, annyi hogy a fékútja pár tizedessel hosszabb. Ez egy olcsóbb történet.

    Dióhéjban bármit is csinálsz egy hidrós fék lesz bizonyos összeg felett a befutó, de azért jó beállításokkal egy könnyebb felhasználásnál egy Tourney mech. tárcsafék szett is tud blokkolni. Főleg ha nincs nyolcas a kerekedben, akkor a pofákat még közelebb tudod a tárcsához helyezni, az sokat számít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák