Hirdetés

Aktív témák

  • tr00p3r

    őstag

    válasz raczger #8711 üzenetére

    Gratulálok!

    Én már szombaton lementem a sógorommal Szilvásra. Nagyon kedvesek voltak a vendéglátóink és klassz volt a szállás is. Ilyen vendégszeretetet rég tapasztaltam már.

    Vasárnap reggel 7kor már kint voltunk a start/cél területen. A sógorom a Wilker-nél dolgozik, így ő kb. 10-12 bringát lehozott, eladási célból. Mivel a Caprine (AVEX Kft.) volt az egyik szponzor így a belső területen nem állíthattuk ki a bringákat. Merida és Specialized kecskék. Elmentem a rajtszámomért és segítettem a sógornak kipakolni. Aztán 9kor átöltözés, wc, és melegítés egyik kedves barátommal. Nem sokkal később pacsiztunk Dirtyz kollegával. Jó volt végre élőben is találkozni. Aztán megállapítottuk, hogy a telóm életveszély, ugyanis szinte semmit nem csillapított és sajnos a telópumpával belefújt levegő el is illan. Már mindegy volt, mert 5-10 perc volt a rajtig.

    A rajt tényleg szörnyű volt. 5-6 perc állás, főleg nekünk, mert 2 perccel a rajt előtt még1x WC és így a mezőny legvégére álltunk be. Itt, állásban volt 140 bpm a pulzusom!!! :Y Izgultam, na. :B Az eleje jó volt és mivel sereghajtóként indultunk, sok embert lehagytunk az első, kb 10 km-es, emelkedőn. Az aszfalt végén, amikor áttértünk a terepre, "csúnya" emelkedő csúszós terepen. Megpróbáltam feltekerni, de a tömeg miatt (akik tolták) már, nem erőltettem. Meg nem is bírtam volna. :DDD Itt akkor tolás volt, aztán újra tekerés. Az első frissítőnél megálltam, bár volt nálam egy 2 literes Camelbak. Banán és sárga víz, ami nyomokban tartalmazott Gatorade-et. Sajnos. Aztán tovább. Az volt a baj, hogy azok akiket felfelé lehagytam, megelőztek lefelé. :U Ennek több oka is volt (én ez most nem kifogáslista):
    - a telóm szar volt és féltem, hogy nem bírja végig
    - a szemüvegem párásodott a az izzadságtól
    - tartottam attól, hogy nehogy elessek a kiálló köveken
    - és a szemem nehezen szokott hozzá az állandóan változó fényviszonyokhoz

    Szóval ez egy picit a kedvemet szegte, hogy hiába előzök felfelé, ha lefelé, ahol előnyre lehet szert tenni, otthagynak. Egy helyen szálltam le önként: a 3nyíl lefelé. Na ez olyan durva, nagy köves, bokáig sáros-avaros, meredek lefelé, hogy azt mondtam, hogy köszi, de nem töröm magam össze. Nem szégyenlem bevallani, hogy itt futva toltam lefelé, és volt, hogy itt is majdnem megcsúsztam. A többi nem volt vészes. Ami még említésre méltó volt, hogy sok helyen volt single track (vízmosás illetve keréknyom) ami ráadásul sáros is volt. Na ott lehet nagyokat bukni. Én 1x estem egy ilyen lejtőn a jobb vállamra, de szerencsém volt, mert mély volt az avar és nem kövekre estem. Ezután a hátsóváltó egy darabig, az első meg végig, szarakodott.

    A 3. frissítőnél is megálltam, banán, csoki és Gatorade kombóra. A másodikat, ami az első után 4 kilóméterrel volt, kihagytam. A végén a 2 literes Camelbak-ben volt még kb 1,5 liter víz. (keveset ittam??)

    Az utolsó 2-3 km-en a DH nagyon jó volt, apró homokos-murvás dózer út, sok kanyarral. Itt ereszkedtem már én is rendesen. A cél előtt, jobb kanyar a síneken át, szurkolók és buzdítók kereplővel. JÓ ÉRZÉS! Aztán még megelőztem volna valakit, aki a kis fahídon bénázott, de a cél előtt még behoztam.

    Eredmény: 204. a 235-ből. (0 <téli> felkészüléssel)
    Idő: 3 óra 14 percet mértek a chippel.
    Táv: 39,3 km

    Tetszett minden és jó volt a verseny. Következő: Júli 6. Duna Maraton, középtáv (65 km)

    Bocs a hosszú beszámolóért! :B Adatok és pálya rajz a következő HSZ-ban.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák