Aktív témák
-
Xantomas
őstag
-
komo95
csendes tag
helló,
ez [link] megérné 27 k-ért városi gépnek?
köszi előre is -
Thulcandra
senior tag
Vettem ma egy használt bringát, mivel másra épp nincs pénz, meg nekem úgy is mindegy csak tudjak vele hajtani mindenféle hülye helyeken. Ha jól nézem egy teleszkópos mtb-ot sikerült megkaparintanom, legalábbis így, parasztul ennyit tudok mondani, mert annyiféle canga változat van már, hogy azt nekem nincs kedvem mind ismerni.
Késő délután ütöttem nyélbe az üzletet, hazatekerés alatt úgy tűnt minden rendben van, de azért itthon még átnéztem jobban is, ezek után is arra jutottam, hogy minden rendben, csak a váltót kell beállítanom.
Este hat volt már, de nem bírtam megállni, ha már van "új" pajtás, akkor ismerkedjünk meg vele, mutassuk meg neki mit szeretünk csinálni, aztán közben meghallgathatjuk az ő véleményét is ezekről a dolgokról.
Uccuu neki, ki a sínek mellé a mezőgazdasági útra, 8-9 kilométer hosszan, aztán kanyar, el egy falu mellett, át az autópálya fölött egy mezőgazdasági felüljárón, a kavicsos utat ezek után föld út váltotta, be az erdőbe, az erdőből ki egy csapásra ami nem is út, csak a vadászok használják, le van kaszálva a fű egy kocsi széltében, ennyi - itt egy róka nagy meglepetésében előttem ugrált pár méteren aztán beugrott a sűrűbe - végre leérek erről a füves borzadályról. Kavicsos út ismét, elhaladok egy nádassal körbevett tó mellett, odaérek a felüljáróhoz ami visszadob az autópálya felett, a felüljárón állva balra tó, jobbra tó, sűrű nádas, nagyon szép, alattam pedig hajtanak az autók... minek építették ide ezt a szart?
Erősen sötétedik, és én még legalább 10 kilométerre vagyok városomtól, tekerek mint a hülyék, vissza a sínek mellé igyekszem, aztán valamiért beveszek egy kanyart, mikor egyenesen kellett volna mennem... de nyugodtan tekerek tovább kb. 2 kilométert, mire észreveszem, hogy rossz irányba megyek. Fordulj! A természet aztán kiengesztelt egy nagyon szép aganccsal villogó őzbakkal, ami hosszú perceken át előttem ugrált az út melletti kaszálón.
Visszaérek a kérdéses fordulóponthoz, most már jó irányba haladok, ki is érek a sínek mellé, innen már egyenes az út, 5-6 kilométer és az udvari lámpa fényében szemlélem új pajtásomat és magamat, -Na, jó volt? - kérdem tőle mosolyogva, aztán jót röhögök milyen mocskos koszosak lettünk mindketten.Szeretem az új cangám úgy érzem - remélem ő is szeretni fog engem!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Bikeman
aktív tag
válasz KaraDani #21036 üzenetére
Nekem az van mindkét bringán hátul, az egyiken, a régin, egy kevláros 2 éve, még bírja, az új bringán egy másik kevláros, 700 km után ezen még bőven látszik a "gyémántminta".
Különben most vettem 2db majdnem új (szintén a gyémántminta felfedezhető még rajtuk) drótosat a régi bringámra, összesen 3000 Ft.-ért...
A Smart Sam -nekem- "A" gumi, hátulra szoktam használni, előre Pana Dart, régi bringán drótosban, újon kevlárosban.
[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
Bogyókák!
(Aki nem bogyó, annak Tisztelt hölgyem/uram! )Lenne egy kérdésem.
Mi lenne, ha a komplett használt bicajok mellett a leendő honlapunkon lenne egy bringakonfigurátor?
Nem mindenkinek felel meg a gyári-majdnem gyári bicaj.
Mi lenne, ha bontott alkatrészekből lehetne összeállítani azt, ami neked tetszik, vagy amire van pénzed.
Igy lehet egy valóban jó alapod a fejlesztésre, vagy összehozhatod a számodra tökéletes bringát.Nem egyszerű a móka, sok kérdésem van már nekem is magamhoz
Mit szoltok ti ehhez?
Szevasztok bogyókák!
-
spartan1
aktív tag
válasz Thulcandra #21057 üzenetére
tetszett az irásod Legyen ez hosszú kapcsolat az új paciddal
meme-szerintem kifejezetten jó ötlet
[ Szerkesztve ]
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
Mawyx
őstag
Találtam egy bike parkot [link]. Chopakon [link] voltunk kirándulni Szlovákiában. Sajnos nem próbálhattam ki a hegyről lejövetelt, párom nem engedte. Elmentem egyedül sífelvonózni, mire visszajöttem átértékelte a dolgot, mondta közben informálódott, többféle nehézségű pálya van és van sisak + proti, így elhoz engem ide és bicajozhatok.
Menetidő autóval 4óra Bp-ről, de nyomni kell neki.
Árak itt.
Képek itt.
Jó a honlap, sajnos még nem beszélek angolul, de elég érthető, könnyen kezelhető.
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4]
[kép5]Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Thulcandra
senior tag
Na, ez jó helynek tűnik!
Főleg, hogy: "GIANT BIKE PARK JASNA is suitable for everybody keen on downhill bike riding. " - AZ ÓRIÁSI JASNA KERÉKPÁR PARK mindenkinek tökéletes aki a lejtőn lefelé gurulós cangázás kedvelője.
Természet - lejtőn lefelé Ez nekem való! Hegyre fel nem igazán szeretek tekerni :/
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
amargo
addikt
válasz JColee #21031 üzenetére
Amikor 2 éve feltörték a kocsim(igaz nem lopás), ott rontottam el a bejelentést, hogy nem fekete bmw/audi/merci-t mondtam, mert akkor talán nem álltam volna betegen másfél órát a hidegbe..
Apám kocsiját meg 9 éve is ellopták (2 autót loptak már el Tőle) 30 perc múlva jöttek ki, mivel Csepelen volt a lopás, ha a 3 irányt lezárják, akkor még ki sem tudják vinni a kocsi, de igazából ismerik a bontó helyeket is.. csak nem foglalkoznak vele, amíg nem a megfelelő kocsid van..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Mawyx
őstag
válasz Thulcandra #21064 üzenetére
Felfelé én se szeretek, de a felvonó 10perc alatt felvisz, fél óránként indul. Gyorsan le kell érni, hogy minél több fordulót lehessen csinálni
Asszem jövőnél korábban nem jutok oda vissza de hamarosan itt a névnapom, azért bepróbálkozok
Nagyon meredekek a lejtők, nem akar kapásból fejre borulni az ember a bicajjal együtt? A bicajok geometriája olyan érdekes, hogy a kormány sokkal magasabban van és hátrafele lejt. Azért hogy ha hegyre lejtőre kerül a bringa, akkor áll vízszintben, mármint egyensúlyban? A normál montimmal lépcsőn se merek lemenni, annyira meredken előre bukik, hogy félek átfordulok a kormányon (volt már ilyen )
Az meg nem lenne nyerő, ha majd 20ezerért kikölcsönznék egy bringát, de nem merneék a nyergébe ülni, csak a büfében símogatnám magam mellett
Csajok is voltak, ők jóval óvatosabban jöttek lefelé.[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
venember83
nagyúr
Thulcandra: Giant az márkanév, Giant bike park Jasna.
Mavyx: Pontosan ezért van olyan magasan a kormány, hogy ülésen ülve se legyenek gondok az előreeséssel, valamint azért hogy elég mélyen üljél, viszonylag alacsonyan legyen a súlypontod, bár ez a két dolog eléggé kötődik egymáshoz.
Nagyon szezonvégi hangulatom van.
-
fidig
tag
Fertő tónál ázunk...s remélem nem fázunk
7mm esőt mondanak...az soknak számít??A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Ariadne
őstag
Ha nem tudsz még, tanulj meg addig kiállni a nyeregből, amikor állsz a pedálokon és a nyereg "mögé ülsz", egészen hátra tolva a súlypontodat, az hasznos lesz. Meg úgy általában meredekebb lejtőknél hasznos, h ne essen át az ember a kormányon.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
iwu
addikt
hali bringások!
upgradelnék kicsit a bicómon.
van 3 választottam:
első
második
harmadikmelóba járkálnék vele, semmi hegyi cucc meg hasonlók...
járatlan vagyok a bicók közt. Ti melyiket javasolnátok? illetve alternatíva ebben az árkategóriában? (jó ár érték mutató kell - nem a nevet akarom megfizetni)Üdw, iwu
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
Hasaggymeg
veterán
válasz KaraDani #21036 üzenetére
De nem ilyennel tekertél?! Most már kíváncsi lettem arra a biciklire!
(#21042) fidig...hideg lesz,készülj fel!
(#21049) venember83 ..hol is van az pontosan Meme ?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
veterán
Jó közepes.
(#21057) Thulcandra...te hol tekersz,valami természetvédelmi területen?!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #21077 üzenetére
Memének Vácon van üzlete a központtól nem messze, Árpád út 44.
-
KaraDani
addikt
válasz Hasaggymeg #21082 üzenetére
Oks majd küldök ha hazaértem melóból
-
rétisün
veterán
ismeri valaki a kcnc cuccokat? konkrétan outi lánckerekek kompatibillitása érdekelne, jók-e mezei shimano (105-ös) hajtóműhöz?
egyszerűen csak jobban néz ki (sztem legalábbis) mint a gyári shimano lánckerekek, csak tudni kéne, jó-ewar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fpeter07
veterán
válasz Thulcandra #21057 üzenetére
De rég láttam már rókát.. meg őzt is Szeressétek meg egymást
#21059: Jó 5let, ha az ára is írva lesz mellette nem lehet rossz
#21062:: így se olyan olcsó, de én is szívesen kipróbálnám[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
Most értem haza egy ~55 kilométeres tekerésről, a táv majdnem fele "off-road" ökörködés volt a Nagy-Duna mellett és a Magyar oldali ágain. Egész móka alatt két körtét meg egy gyenge közepes sárgarépát ettem meg, de azt hiszem legközelebb többet viszek, vagy rakok mellé főtt tojást vagy halat.
Valaki ajánlhatna nekem egy jó ülést, mert ezt a selle royal mach nyerget vagy nem nekem találták ki, vagy alapból ratyi én nem tudom, de mocskosul elintézte a seggem...
Magas vagyok, vékony, és csontos a seggem, szóval hasonló kiadású emberteremtmények elmondhatnák nekik milyen nyereg vállt be.Az uccsó mtb-omon valami totál noname ülés volt, de az soha nem cseszte szét a seggem - persze azt ellopták... a cangával együtt...
-
fpeter07
veterán
Most volt egy fáradalmas 10km-es túra Amúgy elég érdekes volt ez a hely, mert allig kellett felfele tekernem, egész végig gurultam
-
Meme
aktív tag
-
xcbiker
addikt
a 24h-sra ki megy?
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
ludsimon
veterán
Most nézem van állítólag a BigBike-ban is.
Pedig az aztán a kicsi bolt.
Ott megyek el minden nap, suli előtt megkérdezem a választékot.[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
Ariadne
őstag
válasz Dirtyz #21098 üzenetére
Amennyit idén bringán ültem, azzal nem vállalnám be... Tavaly megcsináltam a gázló 90-et meg a Desedás 10 órásat előtte, és így sem volt könnyű, reggelre nagyon rosszul lettem meg minden, kihajtottam magam teljesen... Most meg sehol sem vagyok ahhoz az erőmhöz képest sem, és azért egy alap kondi az kell.
De szeretem ezt az egészet, szóval ott leszek segíteni meg fényképezni (barátom indul, meg a klubból másfél csapat), és a mindennap bringával melóbajárásra török (még mindig nem sikerült maradéktalanul megvalósítani ), télen is, és akkor menni fog a jövő év.
ludsimon: Jól néz ki nagyon az a cipő, kérdés, mennyire kemény a talpa. Felpróbálás mindenképp kell, aztán meglátod, melyik lesz kényelmes.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4