Hirdetés
-
Hamarosan konzolokra is elérhető lesz az Eternal Threads
gp 2022-ben kizárólag PC-re kaptuk meg a játékot, amely a hónap végén újabb platformokra is ellátogat.
-
A leépítések után egy vagyont költ a töltőhálózatára a Tesla
it Miután nemrég újabb dolgozókat küldött el a Tesla, Elon Musk azt ígéri, hogy 500 millió dollárt költenek a töltőhálózatra (ez értelemszerűen inkább az USA-t érinti).
-
A Frontier maradt a leggyorsabb szuperszámítógép
ph Az Aurora azért nagyon megközelítette, de ez nem volt elég a trónfosztáshoz.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz hifis50 #92296 üzenetére
Hali! Ez elég patika Ez egy kifejezetten erre a célra "kifejlesztett" eszköz? Vagy mi ez pontosan?
Kérdés hogy ezt egy tamper is ugyan így lenyomná a megfelelő helyre? Vagy arra rátapadna?Én még továbbra sem vetném el a pontos méretre vágás ötletét amit kb 1éve már feladtam ezért nem is használom ezt a papírozást.
Ha valakinek lenne rá jó ötlete az ollóval, snitzerrel bénázgatáson kívül én tuti azt választanám és használnám is.
Jó lenne az 58as kosárhoz is meg a Flair-hez is pontos méretet vágni ebből az Aeropress papírból.
Talán nyomdászokkal kellene barátkozni...[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
válasz hifis50 #92296 üzenetére
Ej, nagyon komoly a felszerelésed!
ez a műanyag gyűrű miben segít?a kávé kapucziner, elvileg marcius 17-i pörkölés ‘Velencei gondolások’
tegnap vettem ki a fagyasztóból dupla aromazáró csomagolásbólUtána vettem csak észre, hogy picit elcsúszott a papír:
legfinomabbra állítva az őrlőt:
A lehúzás így is kb 10msp alatt megvolt:
18g kávéból egy simpla presszó.
2 perc mulva a crema:
-
Peti...(16v)
tag
válasz hifis50 #100528 üzenetére
Lehet, hogy csak így leírva tűnik macerásabbnak egy hagyományos karos vagy pumpás gépnél. Nem a kar beakasztásától vagy a rugóerő beállításától ijedtem meg, hanem a visszaöblítés vagy a túlnyomás eleresztése tűnt komplikáltnak.
Ettől függetlenül nagyon tetszik, és irigyellek, hogy egy ilyen gép dísziti a konyhádat -
verti1
tag
-
zolnagy
őstag
válasz hifis50 #104518 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad.
Teljesen logikus, amit írsz. Az én renekám már 1 éve kölcsön van adva. Ha egyszer arra járok, visszakérem és megnézem, amit írtál. Őszintén szólva anno nekem nem jött be annyira a reneka, de azóta már sok minden változott nálam, most megint kipróbálnám, főleg a posztodra. -
WarLock07222
tag
válasz hifis50 #104539 üzenetére
Nekem ez picit hasonlít arra, mint ami a filter vonalon mostanában kezdett trendként megjelenni, mégpedig hogy külön papírok vannak különböző pörkölési szintekhez. Ezzel gyakorlatilag a lefolyás sebességét tudod modulálni, hogy a sötétebb pörköléseknél kevesebb legyen a kontakt idő ugyanolyan szemcseméretnél.
Általában nem csak aeropress filtert szoktak használni a kávépogácsa alatt/felett (itt leginkább alatta izgalmas), hanem V60 filterből kivágott (asszem egy 02-esből kijön 4db 58mm-es is) papír korongokat. Egy kísérletet mindenképp megérne az, hogy különböző típusú V60 filterekből kivágott korongokkal mondjuk egy VST kosár aljába téve mit lehet kihozni.
-
zolnagy
őstag
válasz hifis50 #104520 üzenetére
Visszakaptam a Reneka szűrőmet (nekem 16g-s van). Ebbe egyértelműen kevesebb fér, mint a 12/18-as IMS-be, amit most használok (ha ugyanarra a magasságra törekszem, akkor kb 2g-al). A lefolyással most első blikkre az volt a tapasztalatom, hogy valóban nem gyorsul a vége felé, mint az IMS pl. Még tesztelni fogom többet, hogy a több próbából kialakulhasson egy vélemény, de túl sokat nem tervezem használni.
Az ok az, hogy azt tapasztalom, hogy az ízeket összemossa egy csokis egyeníz felé. A savakat kiöli a kávéból. A pogácsa szépen egybe jött ki, a lefolyás is szép volt, szóval ez a kialakítása miatt van egyértelműen. Nekem korábban is ez volt a tapasztalatom vele ízben, ami így nem változott.
Van még egy szűrő itthon, amit nem használok, ez: [link]
Ez kialakításra a VST-re hasonlít. Holnap ezt fogom tesztelni. -
Zen42
tag
válasz hifis50 #104562 üzenetére
Ezt, márhogy visszafogja a lefolyást a végére, még nem hallottam a Renekáról, viszont az aprólyukas AVX Pro-X kosárral ugyanezt tapasztalom. (Mondjuk nem csak ezt, elég furán viselkedik ez a kosár, de az más téma.) A jelenséget annak tudtam be, hogy a kávészemcsék a lefolyás alatt szépen eltömik a lyukacskák egy részét, de mindenképpen korlátozzák az átfolyás mértékét. Próbálkoztam nagyobb szemcsemérettel, hogy ezt kiküszöböljem, de attól meg csatornásodásodott mint a fene. Nem írtam le még a tapasztalataimat mert átmenetileg most csak egy CM702-t használok és azt feltételezem, hogy túl sok finomat gyárt ehhez a kosárhoz, pontosabban ehhez a lyukmérethez. Nem lehet, hogy nálatok is ez a gond?
Egy ismerősnél akkor kezdődtek ilyen hibák a lefolyásban és az ízekben amikor elkoptak a kések és az már inkább trancsírozott mint őrölt. -
WarLock07222
tag
válasz hifis50 #108718 üzenetére
Most egy picit felcsillant a szemem, mert már szinte elfelejtettem a pogácsa alá rakott papír miatt. Ráadásul azóta van itthon egy kör papírvágó is, szóval több féle papírt is lehet próbálni. Illetve az Ode SSP Brewing-gal, ami annyira kevés fine-t termel, hogy eddig nagyon szituáció függő volt, hogy tudok-e normális lefolyást / nyomást összehozni. Úgyhogy otthon majd nekiugrok újra az Ode SSP vs Espresso témának a papírral.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen