Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    válasz Lebowski #81198 üzenetére

    Anno mielőtt megvettem a 156-ost, a Dedicát is nézegettem, de én kifejezetten olyan gépet kerestem, ahol a kezemben van az irányítás, a programozható gombok pedig csak akadályt jelentenek ha nem folyton ugyanazt a kávét főzöd le és sokszor. A thermoblock miatt is kiesett, mert azon nem tudtam volna annyi hőmérsékleti "fokozatot" kiszörfölni. Lefelé azért mert túl gyorsan melegszik föl, fölfelé meg a beépített védelem miatt. Ráadásul akkoriban még égen földön nem lehetett hozzá kapni nyomásfokozó nélküli szűrőt.
    A Dedica nem fejlődni akaró kávéimádóknak készült, hanem átlagos otthoni kávéfogyasztóknak akikek nem céljuk a barista tudás megszerzése és nem akarják váltogatni a kávékat, vagy különlegességeket inni a maguk teljességében. Ahhoz viszont mindent megad a gép. Megvédi magát az emberi hülyeségtől, jó a pannarelloja és kávéfőzés közben lehet használni, stb. Tehát semmi baj nincs a géppel, csak a maga helyén kell értékelni.

    A 156-os széria egy sokkal egyszerűbb szerkezet, a gyári pannarelloval még a közelébe sem lehet kerülni annak amit a Dedica készít, gőzölés közben pedig nem tölti utána a kazánt automatikusan. (veszélyes konstrukciós hiba) Továbbá nincs benne OPV (nem is tudtam, hogy a Dedicában van) a csapolás elején eltáncolhat kicsit a csésze, a kar tervezési hibás, a készülék csészemelegítő teteje pedig kifelé lejt, szóval van jópár hülyesége, de mindezekkel együtt lehet élni, vagy apró változtatásokkal javítani lehet rajta. Ugyanakkor mindent megenged, és számomra épp az volt a lényeg.

    Ha veszel egy GC-t onnantól kezdve meg sem fogsz állni míg az összes lehetséges fejlesztést bele nem rakod. Legalábbis így szokott lenni. :D

Új hozzászólás Aktív témák