Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • goodboy007

    senior tag

    Sziasztok,

    Nem: Férfi
    Kor: 31 év
    Hely: Budapest
    Végzettség: mérnök informatikus (6 éve abszolváltam, diploma nincs meg)
    Nyelv: Angol B2, napi szinten szóban és írásban (pl. US kollegákkal + MS supporttal), német nagyon basic, mivel aktívan sose használtam, egyébként 12 évig tanultam + párszor jártam céges tanfolyamokra frissítés gyanánt
    Pozíció: M365 Engineer, a fókusz az főleg Exchange Online meg AAD-hoz, Security kapcsolódó task-ok, sokat script-elek PowerShell-ben
    Cég típusa: német multi
    Fizetés: Br. 940.000 Ft (meg elvileg áprilistól jön a kemény 4,5%-os emelés)
    Cafeteria: Évi br. 350.000 Ft
    Bónusz: 2 havi (elég komplikált elérni, helyi targetek is tartoznak hozzá, amire nincs befolyásom, a reális idénre inkább a 1,5 havi)
    Egyéb juttatás: Medicover egészségbiztosítás, céges laptop, céges mobiltelefon
    Minősítések: MS AZ-900, ITIL, illetve egyetemen végigcsináltam a CCNA Discovery képzést

    Most múlt 8 éve, hogy a szakmában vagyok, eleinte On-Premise Exchange + AD , illetve ezek mindenféle mellékzöngéjével (AAD Connect, ADFS, PKI, WSUS, KMS, TMG ) foglalkoztam, aztán Exchange Hybrid-et, most 1,5 éve pedig tisztán ExO rendszert üzemeltetek (MFA, modern auth rollout, migrációk, automatizálás), de kezdem kevésnek érezni, amit szakmailag nyújtani tud, illetve mivel az M365 az egy kis szelete az egész Azure-nek, többre vágyom és erre rátesznek a szokásos német multis hülyeségek + emberhiány (nincs pl. egy épkézláb project manager-ünk, aki a csapat project-jeivel foglalkozna). Három éve volt egy egy éves "mellékszál", amikor a TSI OpenStack alapú felhőjén voltam admin, ott főleg Networking és Kubernetes volt az osztályrészem.
    Amit látok, hogy biztosan érdekelne, a Network + Container-kezelés vonal, illetve a Security, illetve mint "must have" a Terraform, később pedig a DevOps.
    Most egy PL-900-as képzést csinálok (Power Platform Fundamentals), mert ezt a jelenlegi munkámban is tudnám hasznosítani, aztán idén még minimum AZ-104 + AZ-400/AZ500 a terv.

    A jelenlegi helyemre úgy jöttem, hogy az alapbérem az előző melóhelyen bónuszokkal együtt számolt bérrel egyezik meg, ez kb. egy 20% ugrást jelentett és legalább ekkora ugrást szeretnék egy esetleges váltáskor.
    Az mennyire reális, hogy a fentiek abszolválása esetén (acloudguru-n készülök), sandboxban gyakorolva, de valós tapasztalat nélkül tudjak Azure pozira váltani úgy, hogy a fizum fejlődjön? Illetve mekkora mozgástér lehet még itthon a jelenlegi, M365-ös pozimban, úgymond mennyire "fit" a tapasztalat/fizu?
    A Hays-ben az M365 nincs is említve, csak úgy, mint "Cloud Engineer".

    [ Szerkesztve ]

    "propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

Új hozzászólás Aktív témák