Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovsol

    titán

    válasz vzozo #18649 üzenetére

    Én lassan 10 éve tolom a SAP üzemeltetést egyébként. 1st, 2nd, 3rd level supportot is adtam ez idő alatt. Most már ilyen hangzatos pozíció nevek vannak ahol ülök, hogy Delivery lead, Intance owner.

    Saját tapasztalataim alapján:

    1st level kb olyan szint volt, hogy volt kb a 30 leggyakoribb jegy amire volt doksi aztán az alapján meg lehetett csinálni. Egyébként kb önszorgalomból tudtam képzeni magam, hogy megértsem azokat a hibákat is amire nem volt leírás.
    Egyszerűbb service requestek.
    Ide nyíltak a monitoringos jegyek is. Meghalt egy job, telik az fs, nem fut a rendszer stb stb több tucatnyi monitoring alert létezik.
    Én jellemzően mindig elmagyarázom a 1st/2nd level kollégáknak, hogy mi volt megoldás had értésék meg ők is. Legközelebb már ők is tudni fogják, nekem meg több időm jut az egyéb teendőkre. Népszerű is lettem köztük ahogy hallottam :B

    2nd levelen már bejönnek az incidensek mellé az ismétlődő maintenance changek is, és itt már elvárt dolog, hogy ne csak leírásból próbálja megoldani az ember az incidenseket, mert azt a kártyát már a 1st level ellőtte :D

    3rd level jellemzően már projektek, nem standard requestekkel foglalkozik. Talán ha heti 1-2 incidens jut el ide, ezek már komplex problémák, tudni kellhet hozzá az összefüggéseket, átlátni mi mivel hogyan kapcsolódik. Itt már képbe kerülnek az auditok, security kérdések. Ügyféllel való konzulting stb, stb.

    [ Szerkesztve ]

    May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák