Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz duffbeer #7823 üzenetére

    Vagy el is lehetne tárolni, hogy mikor olvasta utoljára a user az adott topicot (ill. az utolsó hozzászólását), és csak akkor küldeni újabb értesítőt, ha azóta született hozzászólás, a régebbiekről már nem, de még akkor is csak 1 db-ot!

    Tehát pl.:
    - 18:00-kor user megnéz egy topicot, bekapcsolja rá a hozzászólás-értesítőt,
    - 18:10-kor érkezik egy hozzászólás, erről kap egy e-mail-t,
    - 18:20-kor is jön hozzászólás, nem kap újabb e-mail-t,
    - 18:30-kor is jön hozzászólás, erről sem kap,
    - eltelik 1 nap, közben 20 hozzászólás, újabb levél nem kerül kiküldésre,
    - user benéz a topic végére, ezt regisztrálja a rendszer (persze csak ha be van lépve), és ezt követően ha jön hozzászólás, akkor megint kap 1 levelet (de természetesen most is csak 1-t, amíg meg nem nézi megint a topic végét).
    Esetleg ezt ki lehetne egészíteni azzal, hogy az e-mail-ben elküldött link az általa utoljára megnézett hozzászólás utánra mutasson (ha ez már úgyis el van tárolva az adatbázisban).

    Persze a fenti megoldás jár "némi" teljesítményigénnyel a server részéről, ill. az adatbázis is "némileg" nagyobb lenne, viszont lehetne opcionálissá tenni a funkciót, pontosabban alapból ki lehetne kapcsolva, vagyis csak az kapná így, és csak annál rögzülnének az utoljára nézett hozzászólások, aki ezt direkt kéri. Lehet, hogy összességében jobb lenne a helyzet, mint most, hogy sok felesleges e-mail-t kell kiküldeni minden egyes hozzászólás után. Na' meg persze a staff részéről is igényelne némi programozási munkát. ;)

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák