Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Nem tudom, számít-e az én véleményem is, de azért elmondom, hogy alapvetően semmi problémám nincsen azzal, ha fejlődik egy fórum, és a hozzá tartozó weboldal. Sőt...! Időnként, ez szükséges.

    Hozzátéve... hogy azért jó lett volna tudni előre, hogy számítanunk kell egy ilyenre!

    Azt is értem, hogy az emberek döntő többsége manapság már a WC-re is okostelefonnal jár, ezért szinte az összes weboldalt/fórumot úgy igyekeznek optimalizálni, hogy a telefonokon is jól olvasható, könnyen kezelhető legyen.

    A hangsúly azon van, hogy "is".

    Más kérdés, hogy én az internetezést csak és kizárólag asztali számítógépen folytatom, és ez így is lesz mindig.

    Sajnos a mostani változtatás szinte teljes mértékben az okostelefont használó fórumtagokra, látogatókra fókuszált. Már ami az oldal és a fórum vizuális megjelenítését illeti.

    Nekem sokkal kényelmesebb volt az a felület, ami - még - a Logout.hu oldalán látható.

    Nem is feltétlenül az "arcba tolt" nagy hirdetések zavaróak számomra, hanem inkább az egyszerűbb betűtípus, túlságosan leegyszerűsített tördelés, és elrendezés a főoldalon.

    A fórumon ez nem akkora probléma, bár itt is szokni kell ezt a "sarkos", rideg, mozaikszerű megjelenítést. (igen, "sarkos"... Talán ez a legjobb szó rá. A régi valahogyan komplexebb, ám egyúttal rendezettebb, tagoltabb és mindenképpen dizájnosabb volt.)

    Javaslat: Én a helyetekben ezen még csiszolnék, ha van rá mód. Szerintem a könnyű kezelhetőséggel (telefont használók számára) nem feltétlenül kell együtt járnia egy ilyen végletekig leegyszerűsített, rideg felületnek.

    Megjegyzem, a fórumot illetően engem nem zavarnak a teljes szélességű szövegbox, sőt, mivel iPB motoros fórumokhoz szoktam, én kifejezetten kedvelném azt is. (Ha esetleg ilyenben gondolkodnátok.)

    Addig is marad a PIVOT módba forgatott monitor (amit még meg kell vennem), és a fórum használatakor gyakran használt "zoom" funkció.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák