Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Parci #10199 üzenetére

    Csatlakozom a topictárshoz. A világos ott rossz, ahol a kellemes háttér volt régen, lásd: jó gamepod, fos gamepod (nagy képek, modemesek/GPRS-esek ne álljanak neki).
    A "fél Internethez"-hez pedig: van az a mondás, hogy egyél *art, az a sok légy nem tévedhet. Pont ideillik, de, tévednek. Nem szeretem az összes olyan oldalt, ami túl fényes, és nem csak én nem. Mellesleg a leginkább fontos, hogy jó(l használható) legyen, a küllem csak ezután következik, de ez a témakör messzire vezet, nem itt kell kitárgyalni.

    Hogy a felesleges köröket ne fussuk le, amit ilyenkor szoktunk, beírom előre:

    1. A monitorom pont úgy van beállítva, ahogy nekem jó, nem fényes, nem rosszak a színei, ill. egyébként IPS, filmnézéshez feljebb kell tolni a gammát, játékhoz szintén (tehát nem túl világosra vannak a színek beállítva), de a képek jól mutatnak rajta, az összes szín kivehető, az égbolt kékje látszódik, látni a felhőket is.
    2. A szemem a szemorvos szerint tökéletes (hivatásos jogosítványom van, vizsgálgatnak ötévente alaposan).
    3. Igen, kellemetlen, amit mondok, de próbálj(atok) ne ezzel foglalkozni, hanem a tartalommal.
    4. Igen, hülye vagyok (szerintetek legalábbis, természetesen ennél cizelláltabban fogalmaztok, ti velem ellentétben kultúremberek vagytok), és hisztizek, mert nem értem meg, miért jó a fehér, és hogy ez a ti oldalatok, úgy kúrjátok szét, ahogy akarjátok. Tudom, nem értek a dizájnhoz, így egységes az oldal, ilyenre jönnek a reklámozók (legalábbis a hiedelem szerint). Csak éppen egyszerűen szar a küllem. De én csak egy (darab is, nem csak határozatlan névelő) szaros fórumozó vagyok (ráadásul bunkó is), akinek a véleménye nem számít, igaz, hogy kb. azóta Internetezem, mint ti, és több olyan oldalt láttam széthullani/lecsúszni, ahol az oldal tulajdonosai azt gondolták, a régebbi fórumozók véleménye nem számít. De ez mind nem érdekes, tudom.
    5. Tudom, nem értek rá, hogy szép legyen, épphogy beállítottátok (csak éppen minek? a régi küllem tetszetősebb), a fontos, hogy működjön.
    6. Tudom, mindig változni kell, mert a régi (ugye?) mindenképpen szar lesz, előbb-utóbb, és akkor lemaradtok (? honnan, kitől? :W ). Persze lehetne esetleg esetleg egyedinek lenni, kiemelkedni a tömegből - ahogyan szerintem egyébként is teszitek részben - de az gondolom nem jó. :W Inkább a sok birkát kell követni.
    7. Az oldal szempontjából nem az a jó, ha sokan nem szólnak a baromságokért, kellemetlen, nem átgondolt átalakításokért, az a jó, ha kevesen, de olyanok, akik számítanak (nem magamra gondolok, mielőtt...) . :U (De ezek a kevesek azok, akik többet fórumoznak, hozzá is tesznek az oldalhoz, segítenek a fórumokban és hasonlók.)
    8. Nem, nem üzemeltetek ilyen portált, nem, nem tudom, milyen ilyet fejleszteni, nem, nem tudom, milyen elvárásaik vannak a reklámozóknak, nem, nem tudom, milyen bevételt termel (viszont mindegyikről van elképzelésem, a szakmám révén az összes vetületével találkoztam így-úgy) de ha ilyen marad, a következőket fogom tenni: amellett, hogy a saját böngészőmbe valahogyan visszahekkelem a régi nézetet (vagy ahhoz közelebbit), majd igyekszem az összes reklámot letiltani (és aki tőlem esetleg megkérdezi privátban, hogyan kell, szívesen elmondom neki is). Ez jó lesz nektek? Miért kell a régi jó, kellemes nézetet átszabni egy új, fosra? Kitől/mitől érkezett erre nyomás? A portálon a gamepod fórum külleme volt az egyetlen, amelyet számomra egyfolytában, hosszútávon nem volt kellemetlen bámulni.
    9. Persze lehet letiltani/kizárni (bár a fentiekkel ezt talán még nem triggereltem, de majd most :D ), olvasni tudok úgy is, írni meg majd regelek más néven. Nem okoz gondot. (Sőt, az is lehet, hogy már régóta van több felhasználóm is, akikkel folyamatosan írok is, más (vagy nem) időben, más (vagy nem) stílusban, mindig más (vagy nem) IP-ről, másik (vagy nem) böngészőből, másik (vagy nem) gép(nek tűnő)ről, hogy ne legyenek alvónikkek, majd talán, ha léteznek, írok azokkal. Egyébként felesleges most utánanézni logokban/hozzászólásokban, ha csinálok is ilyet, azt ti nem fogjátok lenyomozni, értem a szakmám). Ez utóbbi pontot persze megértem, ha kitörlitek innen, ötleteket adhat egyeseknek.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák