-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwire
őstag
válasz B-L-A-C-K #243793 üzenetére
Ugyanez a felállás nekem is, a Telekomos esim egy flottacsomag része, aminél nem lehet a Telekom alkalmazáson kereszül generálni új QR kódot azonnal. DE, ha a flottás kapcsolattartónak írsz, vagy hívod, akkor meg lehet kérni, hogy priorizálja előre a QR kód generálást, amivel utána 2 perc beállítani újra az esimet.
-
telefonmágus
senior tag
válasz oliwire #243802 üzenetére
Esküszöm,nem bántam meg amikor kihagytam az életemből ezt az eSIMes baromságot.Már csak egy Apple Watch 6os kellene SIMkártyás verzióba,de az tudom nem lesz már soha sehol sem
Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP
-
GreenGoblin
őstag
Na szóval elkezdtem kicsit matekozni én is az akkummal kapcsolatban.
Ez a videó (lehet már linkeltem korábban) alapján számolgattam.
[link]
Szóval settings->Privacy->Analitycs & Improvements-Share iPhone & Watch Analitycs
Ha ez be volt kapcsolva akkor mehetünk az alatta lévő menübe (ha nem akkor engedélyezzük, töltsük fel egyszer a telefont):
Analitycs Data.
Itt menjünk az “L” részhez és keressük meg a
Log-aggregated (a legfrissebbet természetesen)
Menjünk bele és jelöljük ki az egészet. Másoljuk be a Notes-ba, mert ott tudunk szóra keresni.
Ha meg an akkor keressük meg a következőket:
Cyclecount: Ez a szám mutatja meg a töltési ciklust
MaximuxFCC: Az akku tényleges mérete ami mindig nagyobb mint amit hivatalosan ráírnak!
NominalChargeCapacity: Ez a szám mutatja, hogy mennyit tud most az akku.
Nálam ezek így festenek (iPhone 11 egy éves 1 hónapos):
Cycle count: 228
MaximumFCC: 3234
NominalChargeCapacity: 2870
RatedCapacity: 31102870/3110=92%
Tehát az akku élettartam amit az iPhone-om ír 93% az korrekt számot mutat. (azért nem 92 mert az Apple felfele kerekít)2870/3234=88%
Ennyi viszont a valós ha a tényleges akku kapacitással számolunk
Apple szerint 500 ciklus után 80% normális
500 Cycle 80%
Tehát 100 ciklusnál 4-et romlik.
100 Cycle 4%
Nálam 9%-et jelenleg, ami
228 Cycle 9%-os romlás ami pont annyi hogy 500-nál kb. 80%-nál leszek.
Szóval ennyit a számokról. Akinél sokáig 100% az valószínüleg keveset töltötte. Nincs itt magic. Az akku romlani fog mindenkinél kb. így mint nálam, de ez normál. Viszont ha ez a matek után rosszabbul romlik na ott már geb@sz van.[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
HARDVERAPRÓD
válasz telefonmágus #243804 üzenetére
Kb 1,5 éve használom az eSimet, soha semmi bajom nem volt vele. Szerintem jó dolog
-
Wajk
addikt
válasz B-L-A-C-K #243809 üzenetére
de az mitől lehet, hogy egy eSim "elromlik"? Leprogramozták a fizikai SIM öregedését is vagy mi? nekem is volt párszor évekkel ezelőtt, hogy ledobott a SIM vagy nem volt térerő, cserélték a SIM-et és OK lett, de hogy az eSIM-el is ez van azt valahogy nem gondoltam volna...
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
ILLDisPozed
aktív tag
Titeket is bombáznak németországi meg moldovai számok a hívásaikkal?
iPhone 11, Apple Watch SE 44mm, iPad 6th gen., MacBook Air M1
-
kutga
nagyúr
-
válasz ILLDisPozed #243816 üzenetére
Még engem sem.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
oliwire
őstag
válasz GreenGoblin #243806 üzenetére
Nekem ott nincs olyan, hogy Log-aggregated..
-
oliwire
őstag
válasz telefonmágus #243804 üzenetére
Nem olyan ördögtől való dolog ez. Lakosságiban kifejezetten könnyű a dolog. A flottás csomagokban van egy plusz kör.
-
oliwire
őstag
válasz GreenGoblin #243820 üzenetére
Szerintem a megosztás nem volt bekapcsolva, most bekapcsoltam, és feltöltöm
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban elkezdett zaklatni engem egy saját hívószámát nem kijelző valami/valaki (No caller ID) A kérdésem az lenne hogyan tudnám ezt valahogy blokkolni iphone-on?
Kerestem a megfelelő választ vagy módszert rá az interneten, de nem jártam szerencsével.
Remélem jó topikban keresem rá a választ. Amióta rá került a 14.6-IOS azóta az alábbi módszer nem működik:Create a new contact called something like Non-Caller or No-Caller
Enter 000-000-0000 for the phone number.
Scroll down and select Block this Caller
This should stop calls from calls that come from "zero" numbers.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Karcub
senior tag
Helló! Az miért lehet, hogy nem tudom bekapcsolni az Imessage-t?
-
törölt tag
válasz Karcub #243825 üzenetére
Ha az elmúlt időben pl naponta többször aktiváltad az iMessage, akkor extrém esetben akar 2-3 hétig sem fogod újra tudni aktiválni. (Apple baromsága) Én is jártam már így. Egy kártyacsere segíthet a dolgon, de nem minden esetben. Ideiglenesen az Apple id be tudod állítani iMessage és FaceTime alá, de úgy az e-mail címed lesz, amit látnak csak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Karcub
senior tag
-
-
Karcub
senior tag
válasz st3v3np3t3r #243833 üzenetére
Arról is, persze. Nem tudom miért nem akarja
-
törölt tag
válasz #40993792 #243791 üzenetére
Hogyne lenne szívás … ha céges a szám és nem tud/nincs hozzáférés az online felületéhez akkor csak a cégkivonatban az aláírásra jogosult tud új fizikai SIM-et igényelni … vagy meghatalmazást kell tőle de akkor szinten napok mire az ügyvezetővel alá lehet íratni egy ilyet ( gondolom csak Telekomos formanyomtatványon fogadják el)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #16695808 #243837 üzenetére
Egyébként céges esetben sem feltétlenül hátrány, mert egyszerűbb bemenni a céges adminhoz, hogy generáljon egy új e-simet böngészőben a saját gépén, mint elballagni egy telekom üzletbe új fizikai simet kérni. Szóval szerintem igenis megvan az esim létjogosultsága és sok előnye is van (hátránya is lehet), az a jó, ha az ember ismeri ezeket mielőtt választ.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne arra az ÁSZF-re, amelyet az iPhone 11 Pro-n beaktiváláskor el kell fogadni. Valahol megtalálom ezt?
Előre is köszönöm! -
Mattb
senior tag
-
oliwire
őstag
válasz Mattb #243842 üzenetére
Szerintem a jótállási kérdésekben ezt a dokumentumot olvasd át: [link]
Egyébként nem terjed ki rá:
(a)..
(b)..
..
(d) baleset, rongálás, nem rendeltetésszerű használat, tűz, folyadékkal való érintkezés, földrengés vagy egyéb külső ok miatt keletkezett károkra;[ Szerkesztve ]
-
-
oliwire
őstag
válasz Mattb #243847 üzenetére
Szerintem azzal, hogy használatba veszünk valamit, legyen az műszaki termék vagy bármi, a rá vonatkozó garanciális/jótállási szabályokat nem nagyon "kell" külön tudomásul venni, hanem ezek vannak és kész.
Pl, ha valaki azt akarja mondani, hogy én használom az iPhone-t, az elején elfogadtam a feltételeket, de abban nem volt benne az eláztazás garanciális esete, és emiatt reklamálnék, az nem jogos.
Ettől függetlenül a fentebb linkelt jótállási feltételek még léteznek, és alkalmazni kell őket. -
félisten
KH app masnal is kiirja, hogy nem friss de nincs is frissites hozza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest