- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Kint a 14.3
-
insight
aktív tag
válasz Cyberbeni #234461 üzenetére
Nem. A nagyobb területen több pixel az ugyanakkora felbontás (ugyanaz a ppi). Akkor lenne nagyobb felbontás, ha ugyanakkora területen lenne több pixel (több ppi).
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
Cyberbeni
addikt
válasz insight #234462 üzenetére
Felbontás jelentése (lexiq.hu)
Két jelentése van, kijelzőknél nem arra szokták használni, amire te gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
válasz Cyberbeni #234463 üzenetére
Elolvashatnád a saját linkedet
“Egy adott képernyőméretnél minél nagyobb a felbontás, annál élesebb a kép, és annál kisebbek (azaz közelről nézve is kevésbé láthatóak) az egyes pixelek.”
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
Cyberbeni
addikt
válasz insight #234464 üzenetére
Te is elolvashatnád: "Képek vagy kijelzők esetén ezt általában a vízszintes képpontok és a függőleges képpontok számának szorzatával szokták jelezni. A 800x600‑as felbontás azt jelenti, hogy a kép vízszintesen 800 pixel, függőlegesen pedig 600 pixel. Néha egyszerűen 4K vagy 8K alakban jelölik, ami azt jelenti, hogy a vízszintes képpontok száma megközelítőleg 4000, illetve 8000 pixel."
-
herdsman12
őstag
válasz Gáben81 #234409 üzenetére
Nem én degradálom le a Lacit, Te hivatkozol rá folyamatosan, de már komolyan érdekel, hogy valóban szakértő iPhone akksi ügyben?
Végig olvastam az Apple akksi infókat, egy árva utalást nem találok erre a 40-80% töltöttségre.
Viszont tele van a net különböző elméletekkel, aztán mindenki választhat melyikben hisz.
Azért illő lenne a gyári állásfoglalással nem egyező infókat komolyabb érveléssel alátámasztani, mint, hogy "az XY mondta". -
balinlin
senior tag
válasz herdsman12 #234467 üzenetére
Az nem tekinthető állásfoglalásnak, hogy az iOS-ben ott az optimalizált töltés?
Persze lehet parasztvakítás is, de biztos az? -
kukulec
őstag
még egy ostoba kérdés: jól gondolom, hogy ez kell az se2020 töltéséhez?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
nord_
veterán
-
nord_
veterán
Egyik fórumtárs autó akkumulátor téren dolgozik mérnökként, korábban ő már levezette, hogy a 20-80% közötti töltés tesz a legjobbat az aksinak. Valószínűleg az Apple-nél se azért írták a 80-ot, mert ez az egyik fejes kedvenc száma.
-
herdsman12
őstag
válasz nord_ #234472 üzenetére
Ok, rendben, de itt most 40-80% közötti szinten tartásról, meg a sok kis töltés jobb, mint egy nagy, vagy fordítva, mert így kevesebb ciklus megy bele, stb-ről megy a laza eszmecsere.
Totál értelmetlen, betarthatatlan töltési furfangokat szerkesztenek páran, bedobják ide, aztán jön egy új user, elolvassa és elhiszi.
Soha az életben ki nem derül, hogy az összevissza töltögetett, 5 éves, 966 ciklusos akksim még mennyit bírt volna (nem volt még fontos a csere), ha pl Tech2 Laci által javasolt 40-80% közötti szinten tartom folyamatosan. -
HoldfenyLuna
aktív tag
A dzsunka kategóriába beleértendő a Basesus, Blitzwolf , Ugreen? Az adapter rész a lényeg, vagy számít a kábel, esetleg egy átalakító (pl type C-ről lightningra). Halál komolyan kérdezem, nehogy félre érts, pont most próbálok okos lenni töltés témában. Az előbb volt itt egy poszt, ez arra akart kérdés lenni, de eltűnt...
Ugyanitt kérdezem, hogy azt már felfogtam, hogy van az 5 Wattos adapter, az a normál, 18 (vagy 15?) felett meg már gyors toltőről beszélünk. Ez azt jelenti, hogy egyszerre ennyi áramot pumpál az akksiba?
Aztán van, mikor olvasom, hogy 1 Amperes , vagy 2.x, 3 Amperes. Itt az utóbbiak is gyors töltőt jelölnek, csak más megközelítésből?
S akkor még ott vannak a voltos fogalmak is
Szóval olyan sok mindent írtatok, meg volt, amit eddig valamennyire én tudtam, és káosz van. Van olyan, hogy 5 Wattos az adapter és 2 Amperes például? Mire érdemes figyelni, ha szeretnék egy gyors töltőt sürgős esetekre, és mire ha direkt el szeretném kerülni azt?
Köszönöm -
domerator
veterán
válasz #40993792 #234478 üzenetére
Ez az oldal talán nyújt valamennyi pluszt a döntéshez.
Az azért jelent valamit, hogy nagy zöld pipát csak 5 adapter kapott: 2 apple (köztük a sokat ócsárolt 5W standard töltő), 1 LG, 1 HTC és egy Enerpower töltő. Viszont előfordul sajnos a nevesebb kínaiak közül a felsorolásban amiket kis halálfejjel jelöltek, szóval csak óvatosan.
Nekem is vannak non-brand töltőim, egyik legfrissebb egy Baseus GaN 65W töltő, aminek az itthoni ára 20k körül van/volt (szerencsére alis akcióban harmadáron volt) és a hozzá rendelt Blitzwolf kábel is 10 dollár volt. Azt mondom, hogy ha a kínaiak közül kell választani, akkor NE a legolcsóbbat vegyük, mert az ár valamennyit tükröz a minőségből, pláne, ha ezek a cuccok egy százezres telefont fognak kiszolgálni.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
domerator
veterán
válasz HoldfenyLuna #234477 üzenetére
Én a helyedben vennék egy eredeti apple 20W gyorstöltőt, ami most valami 8ezer Ft és ha nincs hozzá kábel (USB-C - Lightning), akkor azt is eredetit. Ha tudsz várni rá és meg tudod rendelni kínából, akkor kábel témában kb. egy hasonló árkategóriát lőj be, mint amit az előző posztomban említettem (kb. 10 dollár) és az nagy valószínűséggel megfelelő lesz. Jó töltőt sokkal olcsóbban mint az eredeti apple, nem sokat lehet venni és az itthoni vételre van garancia.
Ha nem kell gyorstöltés, akkor a telódhoz kapott kicsi 5 wattos töltőt és a hozzá kapott USB - Lightning kábelt használd, ha nem hajt a tatár akkutöltés közben, akkor az egyik legjobb és legbiztonságosabb töltőt fogod használni.
Ez szigorúan az én véleményem, az említett eszközök tekintetében.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz domerator #234479 üzenetére
Hasznos ez az lista ,jól éreztem ,hogy a gyári 12w adapter király. 👊🏽
-
Laccy666
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap vettem észre, hogy ez a bizonyos “DisplayGate” nevű hiba fenn áll nekem. Ez annyit takar, hogy amikor fekete pixeleket ad le a kép akkor azok nem kapcsolnak ki (mivel OLED panel és azoknál kikapcsolnak a fekete pixelek). S a képernyőm el kezd ugrálni s ki be kapcsolgatja a pixeleket!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha valaki tapasztált már ilyet vagy esetleg tudja, hogy mi lenne rá a megoldás azt megköszönném!
Ezen a linken van 2 videó, azok a problémák vannak nálam is!
Készülékem iPhone 12 Pro Max
https://forums.macrumors.com/threads/display-oled-gate-black-video-flashing-image-issue.2266300/ -
Gáben81
senior tag
Ha van időd keress rá és érdekel 🤷🏻♂️. Azért hivatkoztam rá, mert sokan elismerik és én is hitelesnek tartom. Amúgy a Smartclinik-esek is ezt ajánlják, nekik is van videó.
Egyébként én hol ajánlottam ezt? Pont azt mondtam én nem fogom így tartani/tölteni. -
fcc
aktív tag
Hi!
Találkozott valaki olyannal, hogy win alatt iTunes-al nem lehet frissíteni a telefon szoftverét?
Az előző, és a mostani sem sikerült, 4000-es hibát ír ki. -
Gsx-rr
veterán
válasz nord_ #234472 üzenetére
Ez oke, de az optimalizalt toltes nem azt jelenti,hogy csak 80 szazalekra tolti fel.
Peldaul nalam ma 6:45 re volt allitva az ebreszto az optimalizalt toltes 4:00 ig volt felfuggesztve utana feltoltotte 100-ra?
Optimalizalt toltesnek akkor lehetne hivni ha allithato lenne,hogy max 80 szazalekig toltse csak fel minden esetben! -
nord_
veterán
válasz domerator #234479 üzenetére
Jaja, sokszor nem is értem, miért jobb két korsó sör áráért bevállalni a nevenincs szarokat, amikre ráadásul még heteket is kell várni... Aztán ha probléma van, lehet hadakozni ismét heteken keresztül maocetunggal vagy kidobni a cuccost...
Ha valaki drágállja az gyári töltőt / kábelt (de ugye az új 20W-os már korrekt árazást kapott), akkor még mindig vehet olcsón jót gyári minőséget itthon is, pl. a Lidl és az Ikea ilyeneket árul. Aztán ha gond van, nem kell dzsunka citybe visszapostázni a gagyit és megint várni heteken keresztül...Az Ikeában most vettem 3,5ezerért olyan töltőt, ami egyszerre tölti a telefont és a MacBook Prót is; nehogy azt mondja valaki, hogy a nevenincs szarok ennél jobbak és olcsóbbak.
-
Gáben81
senior tag
válasz Gsx-rr #234488 üzenetére
Ez arról szól főleg, hogy sokan felteszik este tölteni és 1-2-3 óra alatt feltölti 100-ra. És egész éjjel még 4-5 vagy akárhány órán úgy marad. Mivel a telefon szinkronizál, meg valamennyi energiát amúgy is használ ezért mondjuk visszaesik 1%-ot, akkor megint rátölt, hogy 100% legyen. Kvázi erőlteti egész éjjel a töltést az akkumulátorba.
Ezt hivatott ez kiküszöbölni, hogy feltölti 80-ra, aztán ébredés előtt telepumpálja egyszer, amikor várhatóan tényleg szükség rá. -
nord_
veterán
válasz Gsx-rr #234488 üzenetére
Passz, nem vagyok szakember, nem tudom, miért így oldották meg.
Egy biztos: az akkumulátor minden töltéssel veszít a kapacitásából, mindegy, hogy vuduzunk vagy mérnöki precizitással próbálkozunk. Ha sokat használjuk, gyorsan megadja magát, ha keveset, tovább bírja. A legjobb példa a feleségem telefonja: minden éjszaka töltőn van, de mivel keveset használja, nem kell napközben rátöltenie, és a kevés használat miatt az aksi is jó állapotban van. A régi SE-je négy évesen 96%-os volt, az új SE-je hasonló ütemben "romlik"..Szerk.
Gáben81, köszi![ Szerkesztve ]
-
col
addikt
válasz Gáben81 #234491 üzenetére
"Mivel a telefon szinkronizál, meg valamennyi energiát amúgy is használ ezért mondjuk visszaesik 1%-ot, akkor megint rátölt, hogy 100% legyen. Kvázi erőlteti egész éjjel a töltést az akkumulátorba."
És ha 80%-on tartja, akkor nem ugyanez a helyzet? Csak nem 100%-os szinten, hanem 80%-os szinten. Ezek szerint ezt is írhatnánk:
"Mivel a telefon szinkronizál, meg valamennyi energiát amúgy is használ ezért mondjuk visszaesik 1%-ot, akkor megint rátölt, hogy 80% legyen. Kvázi erőlteti egész éjjel a töltést az akkumulátorba."
(Ráadásul 80% felett "csepptöltéssel" tölt, ami jóval "kíméletesebb". Tehát kisebb árammal és lassabban. Szóval lehet a 100%-on tartás kevésbé stresszeli az aksit, mint a folyamatosan 80%-on tartása, ami még nem csepptöltés.)[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
davidkiss90
tag
válasz davidkiss90 #233945 üzenetére
14.3-al megoldódik a kameraprobléma? Csak mert a listában nem volt bent. Nem frissítenék amíg nem muszáj, mert az akksim nem merül, és ezzel így boldog vagyok
Energy Drink Collector
-
balinlin
senior tag
A Google fotók csak akkor szinkronizál, ha megnyitom az alkalmazást. Ezt valahogy be lehet állítani, hogy állandóan, beavatkozás nélkül szinkronizáljon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest