-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz rocketry23 #31650 üzenetére
semekkorát,hagyd auto-n és akkor amit el tud érni,azt eléri,ha limitelni akarod,az meg proci függő
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 4460 + GTX 970 van a gépemben. Viszont a procit szeretném erősebbre cserélni, hogy jobban ki legyen hajtva a VGA. 4590 hozna érdemi előre lépést vagy inkább 4790?
-
FullGas
aktív tag
válasz shteer #31654 üzenetére
Tehát akkor ha jól gondolom jobban megéri befektetni a 4790-re. 1-2 évig elegendő lesz az ereje ha jól sejtem, illetve ez mellé be lehet rakni erősebb kártyákat is ha a szükség úgy hozza
Gondolkodtam hogy váltok Skylake-re, de nem igazán éri meg a lap+proci+ram csere. Annyival nem tudna többet, mint amennyit rá kéne fizetnem. Így maradok a proci cserénél.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
odahaza ha jó a kézügyességem nehéz mutatvány egy procit delidelni?
van két darab i7-4790K-m egyik ugye már üzemel egy gépbe és furcsán gyorsan melegszik
meg van egy másik még dobozbanyoutube videókból láttam hogy nem kell nagy tudás hozzá csak finom kézügyesség
meg valami ezüst lötty paszta amit mindenki a kupak alá nyöm
illetve valami fekete sűrű ragasztó amivel visszaküldik a kupakotszabad tudni mi az a két cucc amit szerezni kell hozzá mert akkor megcsinálom magamnak szép lassan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
RMZ250
senior tag
válasz TeeJay #31657 üzenetére
Fontos, hogy ecetsav mentes legyen a ragasztó pl. ez is jó: [link]
Viszont van aki nem is ragasztja vissza, én se tettem[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
laychi
veterán
válasz RMZ250 #31659 üzenetére
Így van ez a ragasztó jó,én a crystal változatot tettem rá.
Azért nem árt visszaragasztani.(#31650) rocketry23 Ez is függ a proci adottságaitól(mekkora fesz. mellet mekkora frekvencián képes menni a proci).Illetve attól,hogy te milyen órajelen szeretnéd járatni.
A Currentlimit hatására throttlingolhat a proci nagy terhelés mellett,ha egy adott órajelhez kevés a limit,amit beállítassz. -
Venyera7
senior tag
Errol a ramrol mi a velemenyetek?Erdemes lenne beruhazni ra?
-
Venyera7
senior tag
válasz ricsi8800gt #31662 üzenetére
Persze tudom csak hatha valakinek megtetszik.Meg erdemes-e berakni?hoz valamit a konyhara?
-
noby
aktív tag
Valoban szép ramok én is kiváncsi lennék a lap hogy kezeli ill dob e valamit sebességben kérlek majd ird meg ha megvetted
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
Laraxior
titán
válasz TechN7ne #31668 üzenetére
Az én legolcsobb Kingston ramjaimra is lehet pluszba ~600MHzet pakolni, de vannak itt 1600-as ramok amik 2400on mennek...
Ugyhogy szerintem a gyarilag 2400-as ramok is mennek 3000 felett, mas kérdés hogy gyárilag szinte felesleges ilyen magas orajelut venni."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Oc-nál mi a jobb "választás" ha mindig az emelt feszt kapja a proci, vagy ha csak terhelésre?
Walking Dead
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezeknél a prociknál miképp befolyásolja a tuningot, ha mondjuk 4x4Gb ramot használna az ember. Egy Z97-Pro deszkába, egy 4770k van most.
Üdv
-
TeeJay
félisten
köszi
bepróbálkozom vele nem tűnik megoldhatatlan dolognakebből a folyékony ezüst szerű pasztából 1 fecskendő elég ugye 2 procira?
másik kérdés, nem eszi meg az alu procikupakot?
illetve harmadik kérdés hogy ha a kupak már a procin van kívülre a kupak és a hűtő talpa közé milyen pasztát ajánlotok?
tuning sosem lesz nálam csak annyi hogy max terhelésen fog menni kb. napi 8-10órát és azt jó lenne ha vinné gond nélkül nyáron 32-33fokos panel lakásban isCooler Master N200 házam van elől a két gyári 12-es venti max 1200 fordulattal 800RPM-re szabályozva
hátul és felül pedig két Cooling Swif 120P ami le van szabályozva 1000-1200fordulatraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MM
őstag
válasz TeeJay #31675 üzenetére
Azert en a helyedben megneznem a feszeket is, hatha csak tulkuldi a lap auto modban...
A vietnamiak kozt jopar akad, a mi 1,1v alatti VID-el rendelkezik, ellenben 1,1-1,15v kozott siman ketyeghet 4 maggal 4,4 Ghz-en, es ehhez nem nagyon kell delid...
Ha 3 ev garral vetted, egy probat azert megerne szerintem...Vagy ha tartos terhelese kell, ahogy irtad, akar egy fix fesz, vagy turbo off.
[ Szerkesztve ]
-
RMZ250
senior tag
válasz TeeJay #31675 üzenetére
Az a fecskendőnyi "folyékony fém" lehet 12 procira is elég lenne Nézz videókat róla hogyan használják, nagyonnagyonagyon kevés kell belőle. Talán még egy fél rizsszemnyi se kell.
A kupak meg nem alu hanem acél
Néztél egyáltalán vidiket a delidről. Ha alu lenne hogy fognák be a satuba
A hűtő alá meg MX4 az ajánlott paszta.
[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
tag
Sziasztok, úgy döntöttem, hogy beszerzek a 3570k-m helyett egy 4690k-t, mivel meghalt az alaplapom, és nem éri meg 40E-ért most másik alaplapot venni már az Ivy-hez. Szóval a kérdésem, hogy ti a felsoroltak közül(max ebbe a 37.000-es árkategóriába, mivel innen egy fórumtárstól veszem, és mind ilyen 34-37 között van nála):
ASRock Z97 FATAL1TY KiLLER
ASRock Z97 EXTREME3
ASUS Z97 -K vagy -M Plus vagy -C
GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3
MSI Z97 GAMING 3Mindenképpen egy "relative" magas (4.5-4.7 GHZ) overclockot akarok elérni vele stabil működésben. A hűtést persze megoldom majd.
Válaszotok előre is köszönöm, s ha esetleg tudnátok indokolni a választásotok, megköszönném!
never say never
-
Laraxior
titán
válasz misfine #31679 üzenetére
Nekem a Gaming 3 van. Én meg vagyok vele elégedve, bár összehasonlítási alapom éppen nincsen
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
blu79
addikt
válasz shteer #31682 üzenetére
Tuti nem alu a kupak mert akkor a clu megenné! Clu-t alura soha!!!!! Írja is a clu utmutató!
Rézre szabad.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
RMZ250
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
Erre valaki?
Walking Dead
-
blu79
addikt
válasz N.Ferry #31686 üzenetére
Ha állandóan a magas feszt kapja értelemszerüen nagyobb a fogyasztás idle állapotban, én pl 24/7 tuningra úgy állítottam be hogy ha nincs terhelve akkor visszavegye a feszt. Tesztekre szoktam általában fix feszt használni. Van aki a fix feszt kedveli van aki meg nem. Én úgy tartom hogy ha visszaveszi a feszt az a jobb választás . De extrém tuningnál fordítva.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
TeeJay
félisten
Gigabyte B85M-D3H lapom van
minden AUTO mód BIOS-ban, semmi tuning semmi egyéb
annyi hogy windows alatt lehet rajta tuningolni, a Giga programmal be tudtam azt is lőni akár hogy full terhelés alatt is minden magot 4,4GHz-re tud tekerni, meg a GPU részt is tudja emelni
bár persze én mindent hagytam alapon mert 4,2GHz-en is túl komolyan tekeri a hőtnem tudom lehet-e a feszültséget csökkenteni ebben a lapban de inkább csinálok pár ezerből mindkét procin Delide-t hogy legjobb módon védekezzel a hő ellen, aztán ha annyival jobb lesz betolom 4,4GHz-re az összes magot full terhelés alatt hátha bírja a hűtő
feszültséget nem akarok emelni már ez is bőven +5% extra
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bombibmw
veterán
Nekem 1,2V volt a maximum, amit az ilyen lapom engedett adni.
Ennyiben van maximalizálva elvileg a fesz.
4,4GHz-en járattam a procit benne.TeeJay:
Lehet csökkenteni, de 1,2V fölé nem tudsz menni.
Hiába ilyen alacsony a fesz, ha xar a paszta, nem tudod lehűteni semmivel.[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
Hali!
M7F Q-code b2!
Mi lehet a probleme, probáltam rágooglezni, néztem user guide-ba...Legacy option rom initializition!
Köszi előre is
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Modst3R
senior tag
válasz #Morcosmedve #31692 üzenetére
ln2 biossal nem csinálja
-
Modst3R
senior tag
válasz #Morcosmedve #31695 üzenetére
tök jó vettem negyed milláért egy vgat és a fél áramkört használtam
-
TeeJay
félisten
válasz bombibmw #31690 üzenetére
az a baj szerintem hogy a Gigabyte B85M-D3H lap nem tuningoz Zxx lap
és nem tudom hogy lehet benne feszültséget állítani...mivel tudom lecsekkolni hogy jól megy-e a feszültség vagy hogy mitől melegszik ennyire?
AIDA64-ből milyen képet mentsek hogy valaki meg tudja nekem mondani?
nem nyomtam be a windows alatti tuning progit mert tudnám 4,4GHz-en tolni terhelés alatt mind a 4 magot
csak akkor gondolom nagyobb a fogyasztása meg jobban melegszikMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Óra topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest