- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
-
bzs73
őstag
válasz jfehervari #31400 üzenetére
Hát akkor ott valami más a difi.Nem akarom elhinni hogy egy 8400 procinak nem elég az a fesz 3.6ghz-hez.Olyan antituningos nem hiszem hogy van a világon.
Valahogy így néz ki a bios beállításod?
Robust Graphics Booster...... [Auto]
CPU Clock Ratio.............. [9x]
CPU Fine Clock Ratio......... [0.0]
CPU Host Clock Control....... [Enabled]
CPU Host Frequency (MHz)..... [400]
PCI Express Frequency (Mhz).. [100]
C.I.A. 2..................... [Disabled]
Performance Enhance.......... [Standard]
System Memory Multiplier (SPD [2.00]
DRAM Timing Selectable(SPD).. [Manual]CAS Latency Time............. 5
Dram RAS# to CAS# Delay...... 5
Dram RAS# Precharge Delay.... 5
Precharge Delay (tRAS)....... 18ACT to ACT Delay (tRRD)...... AUTO
Rank Write to READ Delay..... AUTO
Write to Precharge Delay..... AUTO
Refresh to ACT Delay......... AUTO
Read to Precharge Delay...... AUTO
Static tRead Value........... AUTO
Static tRead Phase Adjust.... AUTOSystem Voltage Control....... [Manual]
DDR2 OverVoltage Control..... [Normal]
PCI-E OverVoltage Control.... [Normal]
FSB OverVoltage Control...... [Normal]
(G)MCH OverVoltage Control... [Normal]
Loadline Control............. [Enabled]
CPU Voltage Control.......... [1.2500v]If a second or you are the first to lose.
-
scream
veterán
válasz jfehervari #31403 üzenetére
szerkesztés !!! ne floodold már teli a topicot köszi
szerk. van LINK gomb is azért hogy használd
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Ezt "pofázom" már mióta, de egy két kivételtől eltekintve (akiknél meg is lett az eredménye!) szinte senki nem alkalmazza!!!
Amugy a Normál csak ritkán hoz jó eredményt, legalábbis nálam (C0,E0).Én meg nem erőltetem, mert nem szeretnék "hittérítő" szerepében tetszelegni ....
És mi van a Blend-el, az nem megy?
@babicsbau
Nem is tudom ...., talán lehet abban valami amit bzs73 írt.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bzs73
őstag
[B(#31406) sz.j ][/B]: Alkalmazom én de hát 3.6ghz alatt nem szokásom még a lapot feszelni.Mindeggy.Ennek most jobban örülök mint a 4.5ghz@1.264v-nak.
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz jfehervari #31409 üzenetére
Figyelj.Ne haragudj meg tényleg,de elkéne menned a tuning kezdőknek topikba.Ott le van írva minden részletesen,visszaolvasol,kérdezősködsz.Aztán megtanulod.Ez egy szakmai topic már és ne várjál folyton segítséget itt.Ezért vannak külön topicok.Van a lapodnak is külön topicja,ott mindenre kapsz választ biztos.Hidd el hogy mindenki így kezdte egyszer.Én is meg a többi is.Itt meg majd csak a beszólásokat kapod ha megunja valaki,és rosszul fog esni.Remélen semmi harag nincs,de ez a véleményem.
-
Zoty@80
tag
válasz CHIPman #31394 üzenetére
Ok hogy ICH a déli híd de ha nem látok ilyen sort a biosban hogy adjak neki + feszt?
Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
bzs73
őstag
Hát ennek most tényleg örülök,és igazából a +0.025mch segített hozzá.Nem gondoltam volna hogy alapon is bebír segíteni egy kis + fesz.Tényleg nem szoktam lapot feszelni 3.6 alatt.Na mindeggy.Ilyet is csináltam, és 3ghz-en nem nagyon láttam még 0.9v alatt,de googleba utána is nézek.
Amugy meg köszi.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Ilyenkor sajnálom, hogy egy AMD-s gép elött ülök ......
(Melóhely ....)"Hát ennek most tényleg örülök,és igazából a +0.025mch segített hozzá.Nem gondoltam volna hogy alapon is bebír segíteni egy kis + fesz...."
Nagy tévedés, mert az a "+0,025mch" valójában nem plusz hanem kevesebb, mert a Normal állás, föleg az fsb nagyságátóll függően, többet ad.
Olykor a kevesebb a jobb.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bzs73
őstag
Ajjajj.Ha hazaérsz akkor lessz teszt megint.A hozzászólásodból amugy azt veszem ki 3ghz-nél te se adtál mch-nak + feszt.
Nekem eddig bebootol 0.896von de 1-2 perc és kékhalál volt,ill újraindulás,de nemispróbáltam feszt emelni lapon mert 3 ghz-hez mondom hülyeség.De hát úgynézki p35-nél segít.Ugye nekem ált p45 volt ott próbáltam még de ott nem segített alapon +mch fesz,dehát mondjuk a p45 jóval kevesebb feszt kér.Ott ugye alapon 1.1v-on nyomtam mindíg és nem is segített a + fesz.Itt meg ugye p35 ad alapból 1.25v-ot mch-nak,és ebből kiindulva mondom még sok is lehet az a fesz neki.Hát régen volt már p35 lapom de jók ezek még nagyon.Na de az fsb is normál állásba van,akkor csak nem ad többet az mch-nak.Na mindeggy nem isérdekelnek már ezek a feszek mert úgyse tudom a pontos az adatokat mi mennyit kap.P45-be érdekelt mert ott láttam minek mennyi ment.A lényeg hogy tanultam ma is egy kicsit.Megint több lett a tapasztalat.Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
Amugy meg az hogy alulfeszelésnél a lgtöbbször a lap túlfeszelés a probléma nem újdonság számomra.Ezt már megtanultam p45-be,mert elég sok lapot kipróbáltam már és volt köztük nem egy "jobb" asus lap is ami kiírta az elvileg valós vtt,mch,stb feszeket az everestbe.Pl:itt és nemegyszer ha + feszt kapott valami csak rosszabb volt.Nem kicsivel néha.Na de itt arra kíváncsi lennék tényleg hogy ha pl
fsb-norm@mch-norm
vagy
fsb-norm@mch+0.025v
esetébe nől vagy csökken az mch fesz.Ebbe a formába csak nől szerintem.
Az már megint más lehet ha az fsb-nek +0.1 megy,és az mch-nak meg csak+ 0.025.Ott még elbírom képzelni a csökkenést,mert az fsb-hez számol a p35lap.Na jobban nem megyek bele a témába,bár érdekel a dolog.Az biztos hogy teljesen más mint a p45.[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz scream #31397 üzenetére
itt is van: 8x400fsb@1,104V (bios: 1,15625V) 2órás teszt
mem: 5-5-5-15@1000Mhz
ami ezen a feszen még elment az 8x406fsb
nekem olyat kell majd találnom ami egy kicsit a ramokat is húzza, 1150környékén mentek, ha jól emlékszem vissza ... na még azoknak nem néztem meg a végét, de sztem nem is fogommod: ilyen kis fesz különbségért inkább nem cserélek, meg installálgatok újra semmit
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Devid_81
félisten
Lehet hülyeséget kérdezek, de hőfokokban mennyire érezhető ha veszed lejjebb és lejjebb a feszültséget?Lineárisan csökken?
Volt egy C0 E8400 de mindig csak többet kapott, mint kellett volna
Meg eleve szenzor nyűgös volt a cucc nekem, 46 fok alá soha de soha nem mentek a magok, még alapfeszen, alapórajelen télen nyitott ablaknál sem...pedig majd szét fagytam a próba alatt...
-
elfelejtette
veterán
válasz zolynet #31424 üzenetére
Hy!
Kollégámnak majdnem ugyanolyan gépe van, mint neked (P35C-DS3R, E8200, 2x1GB Kingmax 1066MHz cl5). Az ő E8200-as procija és a ramjai is pont ilyen beállításokkal mennek jelenleg 3.2GHz-en, és nála is 1.15V bios beállítás kell, mert 1.125V-on hibázott."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bzs73
őstag
Hát gondolkodtam még ezen az mch feszen.Nem hiszem hogy kevesebbet kapna.Ennyivel több kell a p35-nek és kész.Ezért éri be és le is hadja a p45 ill x48 is már mondjuk 4.5ghz felett mert a p35 mch nem bírja fesszel.Túl sok kell neki és melegszik.A p45-nek meg ugye alapból 1.1 nem 1.25.
-
bzs73
őstag
válasz Devid_81 #31426 üzenetére
Nem csökken lineárisan.A szenzorok meg hibásak a wolf procik 90%-ba.Vagy is nem hibásak csak egy bizonyos fok felett mérnek,és alatta nem,de felette ugyanúgy pontosan mérik a maghőmérskletet.Alulfeszelésnél meg pl 3ghz nél olyan kevés már a fesz és a melegedés hogy a hűtő nem bírja elvezetni.Legalább is a nagyteljesítményű hűtők nem,mert ugye azok nem 0.9v-ra lettek kitalálva hanem norm 1.2-1-3v ra,és nem kevés az elvezetendő hő külömbség.A másik meg hogy ált pwm ventit használunk és az ugye 3ghz-nél nekem 800 rpm körül teker amit a lap szabályoz,míg 1.2v-nál már megy 1200-1300 között és hát ugye a légszállítás is megváltozik egyből.Jól ki van ez találva.
Amugy pl egy tx2 hűtő alacsony fesznél hatékonyabban működik,de ugye magas fesznél meg elvérzik,míg egy komolyabb nagy böhöm hűtő ott adja ki a teljesítményt rendesen.De hát most 3-3.6 ghz -nél kit érdekel hogy 35 fokosak a magok vagy 45 fokosak.Engem legalább is nem.Nekem a lényeg hogy magasabb fesznél a kritikus pont alatt maradjak bőven.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Zoty@80 #31386 üzenetére
Hy!
Robust Graphics Booster: auto
CPU Clock Ratio: 8x
CPU Frequency: 4.00GHz(500x8)
CPU Host Clock Control :Enabled
CPU Host Frequency: 500
PCI Express Frequency :100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
System Memory Multiplier(SPD): 2.0
Memory Frequency: 1000
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual
5 {5}
5 {5}
5 {5}
18 {18}
System Voltage Control: Manual
DDR2 Overvoltage Control: +0.2V
PCI-E Overvoltage Control Normal
FSB Overvoltage Control: Normal
(G)MCH Overvoltage Control: +0.2V
CPU Voltage Control: 1.35VEzzel ment a 4GHz. Tehát csak a (G)MCH-nak adtunk, meg ugye a ramoknak, hogy simán menjenek 1000MHz-en. Ezt amúgy hasraütésre állítottam be, mivel gondoltam, hogy ezzel tutira menni fog a 4GHz.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bzs73
őstag
válasz elfelejtette #31430 üzenetére
Hát én azért sokkalom azt a +0.2v mch-t 4ghz-nél.
-
Zoty@80
tag
válasz elfelejtette #31430 üzenetére
OKÁJ!
köffi! haza értem neki ugrok. majd irok hogy mi lett az eredmény.
Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
elfelejtette
veterán
Mint írtam, ez egyetlen teszt volt, nem próbálgattam alacsonyabb feszekkel. Amúgyis passzívan van hűtve a proci egy Ninja2-vel, és 4GHz-en már 55 fokos volt...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bzs73
őstag
válasz elfelejtette #31435 üzenetére
Hát én nem a procira írtam hogy sokallom a feszt,mert azt procija válogatja,hanem hogy az nb-nek sokallom 4ghz-nél a +0.2-t.
-
sz.j
nagyúr
Nálam +0,2V mch-val, függetlenül, hogy milyen proci van benne, csak ritkán indul a gép, de ezt követően mindig újraindul.
A max mch nálam +0,15V.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bzs73
őstag
Hát én még ennek a lapnak nem adtam +0.2mch-t,úgyhogy nem birok ezügybe nyilatkozni.Valahol én is azt mondom hogy max +0.15 és akkor már 1.4v körül van valósan az nb fesz.4.5-4.6ghz-ig bőven elégnek kell lenni p35-be is.Nálam szerintem kicsit kevesebb mch fesz kellhet mint nálad mert te ha jól tudom 4x1gb rammal tolod,én meg 2x2gb-al,és low voltos ramokkal.Ezzel nem azt akarom mondani hogy az én felállásom előnyösebb de valószínű hogy kevesebb mch feszt igényel.Persze mindennek meg van az előnye is,és a hátránya is.
-
Zoty@80
tag
hali!
mi lehet a gond ha tunning után kurva lassan jön be a winfos?
sikerült belőnöm 3.8-ra stabilan a rendszert úgy hogy a cpu kapott 1.35-öt, mch +0.2v-t és a ddr is +0.2v-t 950-re osztottam vissza a freqit. pcie 100. ja és a szorzó 8x475. máshoz nem nyúltam.
prime futott 35 percet hiba nélkül és max 64fokig melegedett.
viszont látványosan lassult a vista betöltése. lehet hogy állítani kéne a ram időzítésen?
mert hogy azt autón hagytam..pls help!
-
Zoty@80
tag
válasz subaruwrc #31443 üzenetére
jól van, köszi most belőttem erre az értékre.
ettől lehetett hogy lasabban bootolt a gép?
-
plaszy
őstag
Csak nem bírod ki...
Bár ha sok az ember szabad ideje akkor csak nyomassa...
Én most beálltam a stabil 24/7-es 4GHz-re 1,21V-al. Mindenhez elég, ami nekem kell.Sajna táp meg ház majd csak fizunap után lesz esedékes...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Zoty@80
tag
válasz subaruwrc #31446 üzenetére
nem sajna, ugyanolyan. lassabban jön be mint 3.6-on jött. mármint a winfos jön be lassabban. a welcome feliratnál gondkodik, meg pár másodpercig sötét a kép. csak utána jelenik meg az asztal.
valaki itt asszonta hogy hogy ha 30percet nem hibázik a prime már stabilnak mondható.
[ Szerkesztve ]
-
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt vki E0-ás E8500-ast Abit IP35 lappal?
Go Pats!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest