Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Procicsere (i5 3340M -> i7 3740QM) után nem indul a lapos, visszatéve a régi procit sem. A képernyő fekete, háttérvilágítás sincs, ledek mennek, a ventilátor egy kis gondolkodás után felsüvít egy pár másodpercre, de aztán leáll és megint semmi. Nem Thinkpad, hanem Latitude E5430, tudom, van a Dellnek topikja, de elvileg itt többen vannak a szerelésben jártas szakik, de ha azt mondjátok, átmegyek vele oda.

    Követtem a szerelési útmutatókat, a proci jól van beszerelve, rendesen lockolva a foglalatba, újrapasztázva, hűtő visszatéve. Egyik fórum írta, hogy BIOS-t is kellett volna előtte frissíteni, de egyrészt emlékeim szerint egy elég új BIOS van fent, másrészt ha visszateszem a régi procit, akkor működnie kéne azzal a BIOS-szal, amivel előtte működött.

    Tudom, hogy a QM-es proci nem támogatott hivatalosan ebben a gépben, meg 35W helyett 45W-os TDP-s, de a fórumok tanulsága szerint mennie kéne ebben a gépben. A procit az eBayen vettem használtam, épségben megérkezett, minden láb megvan, nincs egy se elferdülve, nincs rajta égésnyom, rendes gyári állapotban van. Az ideg széjjelb***, hogy miért szivat meg. Leégett volna az alaplap?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák