Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    No, kicseréltem újra az egyik T61-es ventilátorát. Tanulságképpen csináltam képeket is a gyári és az ebay-es változatok közti különbségről.

    A bal szélső az ami gyárilag volt a gépekben. A másik gépben cseréltem már egyszer, akkor is ebay-ről rendeltem az eredetinek titulált ventit a laptop-fan168 nevű eladótól. Akkor a gépben lévővel tökéletesen egyezőt kaptam, ami azóta is (15 hónapja) hibátlanul működik :R

    Később amikor zörögni kezdett a második gép ventije, rendeltem mégegyet, de akkor a pár dolcsival olcsóbb "oem" ventit vettem. Ez látható a jobb szélen. Na ez nem nagyon vált be. Nem is passzolt pontosan a helyére, a fordulatszámát pedig nem tudtja szabályozni a gép, mert alacsony szintnél simán kikapcsol. Emiatt állandóan ki-be kapcsolgatta a gép a ventit.

    Szóval rendeltem újra az első eladótól, egészen pontosan ugyanabból a hirdetésből. Meglepetésemre németországból jött most. Ez nem pontosan olyan, mit ami eredetileg volt a gépben, viszont ez is eredetinek tűnik (42W2462), csak talán a külön gpu-s hűtőrendszerhez szokták ezt használni. A 60-ashoz képest ennek nincsen gallérja, talán nagyobb légmozgatást végez. Szépen passzol a helyére és jól (az eredeti 60-assal egyezően) működik a fordulatszám szabályozás is.

    Szóval ne akarjatok a T61 hűtésén pár dollárt spórolni, mert az a $15.88 jobban megéri egy eredetiért, mint a gyagyi másolatok 12ért. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák