Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz zsolti75 #123347 üzenetére

    A telefonod kb. 4-5 órát se menne, egy PC-vel azonos használattal.
    Még egyszer A 3000mAh-ás aksi 4V (változó valahol 3,7 és 4,2 között), tehát 12Wh. Az a 94Wh, meg 11,55V így 8095mAh. Amúgy a Laptopok belsőleg 12V-sek a telefonok, meg 5V-sek. Tehát tényleg 2-3x-el nagyobb csak az az aksi nem 20.

    Na egy a telefon SoC-ja fogyaszt 2-5W között, ha nagyon gamer és nagyon turbó, akkor lehet pár mp 10W körüli peakje.
    Na most mennyi a 13850HX? :O 10W minimum, 55W+ általánosan és 157W peak... (The F***?)
    Ha már felhoztad a P16v-t a R9-es legnagyobb verzió peak-je 54W... Konkrétan az Intel átlaga alatt van. :U

    "De nem ez a lényeg hanem, hogy az e-magoknak takarékosabbnak kellene lennie"
    Ez Intel BS marketing. Az E magok nem takarékosak, az E magok a normál teljesítményű magok, míg a P magok a teljesítményre vannak kihegyezve és ultra sokat fogyasztanak, mert az Intel gyártástechnológiája már vagy 3évvel van lemaradva a többiek mögött. Tehát nem az történik, hogy a "régi" normál magok lettek a teljesítmény magok és mellé raksz nagyon hatékony magokat (ahogy ARM-en történik), hanem Intel a már amúgy szar fogyasztású magok mellé odarakott pár brutál szar fogyasztás teljesítményű magot. A 14th csak konkrétan szarabb lett, mert csak az órajelet tudják tolni és
    Aki Intelt vesz az ne számítson semmilyen üzemidőre, és ez a Ryzen 4000-es sorozat óta igaz. Már idle is vállalatlan Intelen, ami korábban legalább jobb volt.

    A Core Ultrák kaptak valósan hatékony magokat az LP-vel, tehát ott lehet valós alacsonyabb fogyasztás, idle-ben(vagy HW gyorsított esetekben), ha használod, akkor meg még minding az AMD mögött vagy.

    HSM példájához visszatérve, ha pl. csak egy videót nézel akkor a teló úgy 6-8órát fogja bírnia, míg a laptopok a fényerő függvényében, akár 10-15 órát, mert itt mind a kettő HW dekódolást használ, és erősen hatékony. Közel azonos feltétel mellett duplát kihozhatsz, ha nem a CPU van használva.

Új hozzászólás Aktív témák