Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz HSM #104772 üzenetére

    Az i5-2520M-et most nem tudom lemérni, mert nincs fent Windows, de a hwbot oldalon 256-267 pont van neki jelölve CB R15 multicore-ban, single core adatokat nem találok. Magyarán az van, amit írtam, nagyon együtt vannak, kicsi különbség van az említett procik között, 2/4-es prociról 2/4-esre csak a CPU erő miatt nem éri meg váltani. Hosszabb akkuidő, erősebb/jobb IGP, jobb kijelző, több RAM, USB 3.x, M.2 foglalat, stb. miatt megérheti, de egyébként nem.

    Abban egyetértek, hogy az i7-6600U-ban ennél több lenne, csak az energiakerete van nagyon szűkre meghúzva, és emiatt nem tudja sajnos kifutni magát. Ez a helyzet súlyosbodik is, amikor játszanál rajta, izzítja a GPU-t is, és azzal osztozva a 15W-on még kisebb órajelre kapcsol vissza, akkor meg aztán tényleg semmi különbség nem lesz.

    A forráskódfordítást nem tudom, mert i7-2620M-en csak kisebb projekteket (Arch Linuxon AUR-os csomagok), meg régebbi Linux kernelt forgattam defconfiggal, míg az i5-2520M-en meg mindenfélét, újabbakat (ezekben nőtt a kódméret is), főleg Gentoo, így nem tudom összevetni, de érzésre nincs sok különbség, valamennyire érezni, de nem számottevő.

Új hozzászólás Aktív témák