Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz koshmar #15741 üzenetére

    Elég marketingszagú az a cikk, amit a kolléga fentebb linkelt.

    A népcsoportot most hagyjuk, látom azóta szerkesztetted a hozzászólást te is :)

    Szóval. A rendszermemóriát használó GPU-k sajnos nem a gyorsaságukról híresek. A linkelt cikket sokminden megcáfolja. Ha a hypermemory olyan jó lenne ahogy írják, nem kellene külön ramot tenni a komolyabb vga-k mellé. A sebesség nem csak a busz elméleti sávszélesség-maximumán múlik, mert az tényleg szép nagy szám, hanem pl. - a teljesség igénye nélkül - a megosztottságon is, azaz mennyi időnek kell eltelnie a műveletek elvégzéséhez várakozással vagy anélkül.

    "Az ATI szerint a HyperMemory véget vethet a 256 vagy 512 Mbyte memóriával szerelt videokártyák korszakának. "Az eredmény alacsonyabb költségek mellett ugyanaz a grafikai élmény" -- áll a vállalat közleményében. Az ATI szerint a HyperMemory technológiát használó kártyák már az idén megjelennek az üzletekben." - áll a 2004-ben írt cikkben. Hát nem egészen így alakult az azóta eltelt több, mint 6 év.

    Lényeg az, hogy ha erős 3D-s gépet szeretnél, akkor minél gyorsabb saját memóriás GPU-val vedd, a hypermemory-t pedig felejtsd el.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák