- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Már csak egy hónap maradt a PC megjelenésig, de hivatalos gépigény sehol.
Vicces, ugyanakkor gyanús.https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Kotomicuki
senior tag
-
addikt
Sehol senki semmi?
Jó, akkor megyek youtube-rahttps://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
Így már értem:
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
centrino
aktív tag
-
addikt
válasz centrino #657 üzenetére
Nálam 2K a monitor (vasam az adatlapomon), 16:9. Minden érték kimaxolva, DLSS Quality, de frame gent nem használom, 95-120 fps között mozgok. Az optimalizálás ahogy láttam eddig véleményeket, most nagyon baba lett a megjelenés napján.
Ugyanakkor....Aloy mozgása kicsit suta, és amikor tetemeket vagy bármit megakarsz vizsgálni, van hogy 2-3 próbálkozás kell mire felajánlja az "E" betűt a search-re. Az oldalra mozgás lassúsága nekem közelharcnál (melee) nagyon rosszul jött ki.
A játék ettől függetlenül eddig baba^^
There:
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
pruzsi
őstag
Szép napot!
Anno ps4 -en végigvittem az alap játékot ,de mivel csak ps5-re jelent meg a burning shores(majd most pc-re)így az kimaradt.
Így most pc-n szeretném pótolni. Sajnos a ps4 mentések "átkonvertálására" pc re nem találtam opciót így esetleg ha valaki végigjátszotta az alap storyt a BS elkezdése előtt lenne kedve átküldeni a mentését? .Sok idő lenne újra végigvinni és van terítéken más játék ,munka így ezt a megoldást részesíteném előnyben.
Légyszi,légyszi,légyszi
Köszönöm előre is!
-
Vistaboy
veterán
Kipróbáltam én is tegnap. Épphogy csak a főcímig mentem, mert már késő volt - ma lesz a főpróba -, de azt már most látom, hogy a grafika eszméletlenül szép, és nagyjából a játékmenet is maradt a Zero Dawn-nál megszokott. Ez jó, mivel egy jó hónapja nyüstölöm már az előző részt, hogy begyakoroljam az irányítást...
Viszont - ha már az irányításról van szó. Én a fegyverválasztó-gyűrűt (vagy minek van írva, elég fura így magyarul) a TAB-ra szoktam tenni, most viszont hiába állítom be a gombkiosztást, ugyanúgy a térképet nyitja meg TAB-bal, mint alapértelmezés szerint. Pedig törlöm a régi hozzárendelést és berakom a TAB-ot, mint aktiválógombot, mégsem működik...
Szintén szokni kell, hogy több gombot használunk, már nem tudom, mit mihez rendeljek, ráadásul a megszokott billentyűk beállítása szinte mindig konfliktust okoz mással, nagyon úgy tűnik, sok gombot újra be kell gyakorolni menet közben, hiába játszottam a Zero Dawn-nal sokat, ha a kiosztás nem ugyanaz, mint ott volt.
Horizon: Zero Dawn Shield-Weaver
Horizon: Forbidden West alapöltözékMég egy apróság: Ugyebár Aloy az elején mondja, hogy elveszítette a cuccait - ezzel akarták magyarázni, miért kell mindent újra megszerezni -, viszont az tisztán látszik, hogy a Zero Dawn-ban megszerezhető Shield-Weaver páncélt viseli alapból, csak persze azóta már más lett a neve. Érdekes. Pedig igazán benne hagyhatták volna, elvégre aki annak idején megszerezte, sokat segített a játék későbbi részében. Mindegy.
Nézegettem a skilleket is, elég furának tűnik így ránézésre, meg az már most látszik, hogy a képességeket és a cuccokat össze kell hangolni, hogy hatékonyan működjenek. Külön tetszik, hogy ezentúl figyelni kell harc közben, nehogy felrobbanjon valami a robotokon, máskülönben oda a loot nagy része. Az értékes alkatrészeket le kell lőni róluk, persze az sem mindegy, milyen nyílvesszőt használunk... érdekes. Jó lesz ez, mindenképp az idei évben egyike azon keveseknek, amit megérte megvenni.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #664 üzenetére
Jut eszembe, akik előrendelték a játékot, elvileg kaptak pár cuccot, viszont én - egyelőre - ezeket nem látom sehol. Gondolom, a ládánkban lesznek, hiszen amikor felszedek valamit, ami már nem fér, írja, hogy a ládába lett küldve. Kérdés: Ez a láda hol van? Településeken, gondolom. Eddig még nem találtam meg, remélem, később meglesz.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
nagyúr
PS5-ön végigtoltam 3-szor mindkét részt, illetve a DLC-t is, nagyon szerettem. Az adatlapomon szereplő öregecske konfiggal érdemes lehet megvennem PC-re is? 4k-ból nem nagyon szeretnék engedni, de az ultra RT, PT beállításokhoz nem ragaszkodom. CP2077-et is 4k RT-ben játszom, de nyilván kompromisszumos további beállításokkal, mivel 49-es monitoron játszom, ott nagyon ronda minden, ha nem natív 4k felbontásban játszom.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
centrino
aktív tag
Irányítás: Zero Dawn PC verzióban is a PS5 controllert használtam gyro aiming-el. Ki kell tapasztalni az érzékenységet, beállításokat, de utána egy álom... Sokat hozzáad a rezgő funkció, ravasz felkeményedése, gyro aiming-el jobban megvan a "célzás élménye".
Billentyűzet egér ebben a játékban (meg előzőben se) nekem nem jött be, túl sok a gomb, túl sok a funkció és magasabb nehézségi fokozaton sokkal gördülékenyebb az állandó dodge, időlassítás, precíz célzás stb a kontrollerrel.
Tipp:
Ha valaki nem csak végig szaladni akar a játékon, akkor érdemes legalább Hard fokozaton nekiállni. Normálon hamar elfogy a kihívás amint egyre jobb cuccaid vannak. Auto loot érdemes bekapcsolni, ekkor a nyersanyagokat animáció nélkül veszi fel (bal oldalon az idegesítő log-ot ki lehet HUD opciókban kapcsolni), az Easy Loot viszont megint csak trivializálja a játékot (minden gép alkatrészt megkapsz egy gép megölésekor nem csak azt amit leválasztottál róla) -
Mike
veterán
válasz centrino #660 üzenetére
Ja ok. Csak azt vettem észre, ha pc-sek írnak, akkor az első mindig az, hogy hogy fut, mekkora felbontás, hány fps, mintha a játék már nem is számítana. A 300 óra szép, nekem 210 volt, de csak azért mert egyszerűen nem akartam abbahagyni. Ugyanakkor felraktam a DLC miatt, de egy csomó mindenre már nem emlékszem. Kontrollerrel játszod vagy egérrel? Nekem a wsad és egér már tök fura
-
Mike
veterán
válasz Vistaboy #664 üzenetére
Sokkal jobb mint a zero dawn. Én azzal egyszerűen képtelen voltam játszani, amikor megjelent is abbahagytam, és Forbidden West után is. Pedig a Forbidden West az egyik kedvencem, mindent megcsináltam benne amit lehetett, az aréna harcokon kívül.
A bontó nyílvesszőknek nagy hasznát fogod venni, bármennyire is drágák. És a lopakodàsnak is, már ha szeretsz lopakodni.
[ Szerkesztve ]
-
Asador
tag
Sziasztok!
Valakinek van valami ötlete, hogy miért ennyire randa a grafika?
Minden kissé raszteres, a mellékelt képen a vízesésen látszik jól.
De a srác is olyan mintha kartonból lenne kivágva és oda lenne biggyesztve
Minden beállítás a maxon van
16 giga RAM
AMD Ryzen 7 2700X
XFX Radeon RX 5700 XT
Lehet gyenge a gépem, vagy hibás a VGA?
-
Asador
tag
pruzsi, VágniValó, centrino
Köszönöm a segítséget, alóban az FR volt a gond!
-
Vistaboy
veterán
Semmi, megoldódott. Bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Asador
tag
válasz VágniValó #682 üzenetére
Jobbra a régi, balra az új
Még mindig kicsit "jégkockás" a vízesés, meg úszásnál a víz fröcskölése kicsit darabos, de legalább már Aloy kisasszony nem annyira raszteres, elmosott.
Nem mondom, hogy tökéletes, de így már szívesebben állok neki a kalandoknak.
Köszi mégegyszer!
-
centrino
aktív tag
Ugyanott a nexusmods on már van több savegame, DLC előtt upgrade elt legendary fegyverekkel...
https://www.nexusmods.com/horizonforbiddenwest/mods/21
(számomra ezek elveszik az élményt, élvezek minden fegyvert megvenni felfejleszteni, nem csak átrohanni. Bázisig csak zöld fegyverek, utána ha minden kék fegyver megvan felfejlesztve akkor lehet a lilákkal foglalkozni. Armor-ból csak 1zöld (Carja Behemoth Elite) 1 kék (Nora Sentinel ) 1 lila (Nora Valiant)
aki "komolyan gondolja" egy jó adatbázis ezernyi adattal:
https://docs.google.com/document/d/1kqnT60Mwbo5RQDuR7HConIp2bVEKw07KmakupoiZ8oY/edit -
myckey
veterán
Első része nem adta, nem jött át a játékmechanika, igazán semmi extrát és élvezeteset nem találtam a lopakodós harcmodorban. Pedig a világépítés jó lett, meg a lények is zsánerem.
Mennyit fejlődött ezen a téren, vagy maradt az alapkoncepció?
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
centrino
aktív tag
Ha nem tetszett az alap komcepció (amibe sokan pont ezért tettünk sokszáz órát), akkor Story módban végig lehet szaladni lopakodás nélkül. Néha veszel új fegyvereket, fejleszteni sem kell. Sharpshot bow és Braced shot gyakorlatilag minden nagy monstrum is 1-2 lövés.
Jajj magas labda nem hagyhatom ki: "nem jött át a mechanika" aláírásod: "ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye"
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz centrino #690 üzenetére
Nem, az a harcrendszer nem .
Pedig a lények vadászása és használata jó dolog, de emberi ellenfelek ellen nem nagy élmény.
De ez nem csak az én véleményem, vannak még akik szerint ez gyengesége, de nem erőssége az biztos.Egy ilyen programon végigszaladni, az nem játékélmény, nem szabad így játszani sztm. Más darabokban lehet, ez nem arról szól, pláne ha ilyen világot építenek mellé.
Akkora shit, mintha egy RDR 2, vagy Witcher en végigszaladnál. Inkább ne vegyen ilyen játékot az ember.Az aláírásom és a nem tetszik, két külön dolog. Játszani tudok vele.
A harcrendszer minősége megint más . Az alapötlet/koncepció pedig reméltem fejlődött, mert más játékokban ez nagyon jól meg van oldva. Lehet erre építeni az egészet, és sokszor sikerült is már, jól.
De annyi baj legyen, a world building nagyobb fun egy Horizonban sztm. Meg a lények ![ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Mike
veterán
Szerintem sokkal jobb lett. Ezt imádtam, a Zero Dawn-nal meg egyszerűen nem tudtam játszani, pedig 2x is nekiálltam.
Én legtöbbször sasszem íjjal lövöldöztem a túloldali sziklákról, az emberek azt sem tudták honnan lövik őket. Gépek ellen pedig alapból bontónyilakat használtam.
Itt például tök aranyosak hogy a farkuk nélkül már nem olyan nagylegények meg mintha látnák a csapdát
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Pontosan erről beszéltem
Több helyen olvastam, hogy az első részét nem annyira favorizálták...DE ez a második jobb lett összességében is.
Itt a fórumon is írták már, hogy sokkal pozitívabb a folytatás, mint az első felvonása.Ráadásul a PC kiadásban benne van a DLC is, meg egyébként is jó lett a port.
De mondjuk az elsőnél sem volt gondom a futással, persze kellett pár frissítés."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
centrino
aktív tag
Lényegesen jobban testre szabható a játékstílus, mi t az első részben. Fegyves bónuszok és coil-ok, skillek teljesen más játékot tidnak belőle csinálni.
Nekem a stealth/ranger jön be leginkább (nekem ez passzol a világhoz leginkább), de abszolút működőképes egy melee/warrior bow páros is. Weapon coil okkal nagyon testre lehet szabni.
Pl smoke bomb - ropecaster - frost sling, majd a lefagyasztott ellenfélre ütsz egyet lándzsával, bekapcsol a 40% melee fallow up perk, és warrior bow spread shot 5 lövés egyszerre mondjuk 3x ismételve ... Nem sok gép van még nehéz fokozatos se ahol ezt túl sokszor kéne ismételni ..
-
addikt
Easy loot azt jelenti ,hogy azok a komponensek, amiket nem választottam le a gépekről vagy nem pusztítottam el (pl különböző canister-ek amiket az adott frost/fire/shock stb sebzéssel nem robbantottam fel), azok a hullában maradnak, felvehetőek lesznek?
PC-n estem a játéknak, de csak most találtam meg ,hogy ezt is testre lehet szabni.
És ha tényleg így működik, akkor szerintem bekapcsolom, viszont ezáltal feljebb tudom tenni egy nehézségi szinttel (mert nem kell kínosan ügyelnem arra ,hogy a nekem kellő komponenst mindenképpen leválasszam).[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
centrino
aktív tag
Igen, pontosan!
Ps5 ön én is bekapcsoltam elsőre majd 20-30 óra után (nemröhög) újrakezdtem, mert túl egyszerű lett tőle a játék. Túl egyszerű volt az upgrade és mindenre is 10x esen volt pénz, mert a kazalnyi extra loot eladható és többtízezernyi pénzed lesz pár óra után.De a lényeg, hogy ez egy nagy homokozó, mindenki úgy játszik benne ahogyan neki tetszik, egyik sem jobb vagy rosszabb, egyik sem több vagy kevesebb mint a másik.
Egyéni nehézség nagyon hasznos, én very hardon kezdtem most pc-n, easy loot off, auto loot on (fa, bogyó stb), kontrollerrel gyro aim bekapcsolva, alap aim assist on (very hardon ez ki van kapcsolva alapvól). Nekem így passzol, másnak más passzol.
Ultra hard jelentősen nehezebb, nem is a nagyobb bekapott sebzés vagy a nagyobb heath pool vagy lassabb buildup/tear miatt, hanem a dupla érzékenység miatt sokkal kevésbé működik a lopakodás, sokkal hamarabb észre vesznek, sokkal aggresszívebbek, tovább marad az aggro...
-
addikt
válasz centrino #696 üzenetére
Igen, az Ultra Hard már Zero Dawn esetében se jött be.
A probléma ,hogy a sok dodge és slide alatt elég nagy területet bejár az ember (vagyis én tutira, gondolom erre is kéne figyelni, hogy inkább körbe-körbe menjen az ember) és rengetegszer azért haltam mert magamra húztam még valamit...
Szó szerint belehátráltam még egy csapat ellenfélbe.
Ultra Hard esetén meg gyakorlatilag összeérnek az aggro radius-ok.Itt Hard-on kezdtem, de érzésre ez szerintem közelebb van a Zero Dawn-os Very Hard-hoz, mint a Hard-hoz. Vagy bénább lettem.
Viszont így easy loot-al tudok menni Very Hard-ra.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
Nem tudom mit tpasztaltatok fps terén, de amióta bejutottam a tiltott nyugatba, azért csökkent, ami vicces. A látvány nyilván mesés szó se róla.
A minimum ameddig leestem 85 fps volt, de néha meg felmegyek 109 fps-ig. Egyértelmű hogy amint a gáton/határon átjutsz az ún. Forbidden Westbe, combosodik a hardver igény. Persze semmit nem vettem egyből észre, nincs stutter csak feltűnt a bal felső sarokba a számláló. Csak ha én, a 4K képes géppel 2K-n játszva ezt észrevettem, akkor könnyen lehet mások ezt hatványozva. Készítők viccesen adtak a Forbidden Westbe lépés előtt több órányi kikapcsolódást hogy mindenki megnyugodjon milyen jól fut...aztán átlépsz a határon az új világba és.. Jól startolt az hétszentség, 2 hónapnyi patch se kell és subi-dubi-dú.
Játék:
Fegyvereknél a robbanó dárda nagyon adja, meg az upgrade-elésük is könnyen megy, ha az első részből megmaradt az izommemória. Klassz a gém nagyon ami a felfedezést illeti, a harcrendszer is "oké" kicsit továbbra is sutábbnak érzem a mozgást néha, de alkalmazkodik az ember. A sztori...nos, az első részben se estem hanyatt, de itt már pár dialógus után lököm tovább space-el a beszélgetést, nem a sztori az erőssége a játéknak nálam, hanem az open world, az rpg elemek és audiovizuálisan bomba.https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
Az amúgy normális ,hogy a Sharpshot Bow esetén a Double Notch baromira pontatlan, de a triple notch a sima bow esetén egész pontos?
Konkrétan a double notch használhatatlan.
Képes mindkettő célt téveszteni. Valamelyik komponensre céloznék, egyik jobbra, másik meg balra téveszt...a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest