-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
A CIB bankkártyám miért szokott random alacsony összegeknél is pin kódot kérni?
racskobalazs: Ritkának én azért nem mondanám. Havi 1-2-szer elő szokott fordulni, OTP-vel korábban sosem kért (igaz, azt már 2 éve használtam utoljára)
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Dinter #19851 üzenetére
Elméletileg random minden összegnél kérhet, bármilyen kártya. Biztonsági dolog lehet.
Párszor OTP kártyával én is belefutottam már, elég ritka.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
pictigjis
senior tag
és tényleg megtörtént, tegnap még jött erstés kártyaőr sms, ma már nem jön
-
ottalai
lelkes újonc
Értem, igazad van, mert fokozatosan vezetik ki a régit. Mi éppen ma kaptunk email-t, hogy szeptember 5-ig használható a régi.
@Brandynew azt jelezte, hogy az erste web oldalon az online bankolás lenyitásakor eddig a régi lakossági volt az első, második a george, most már megfordították, az első a george, második a régi lakossági.
Az új őrszem beállításokkal kapcsolatban tisztelettel kérdezem azokat az erste sorstárs fórumozókat, akik már használják a george web-et, hogy a george web felületre belépve az őrszem beállításokat lehet valamilyen módon kezelni? Arra gondolok, hogy lehet-e választani, hogy milyen értesítéseket kérek (kártyás vásárlások, jóváírások, terhelések, egyenleg, stb.)?
Én még nem használtam a george web-et, nem is szeretném ameddig nem kell, a george mobil app-ban viszont egy elcseszett módon oldották meg, nem egyszerűen értelmezhető módon.
Köszönöm előre is.
-
ottalai
lelkes újonc
A vonatkozó erste hirdetményben "őrszem" alatt három szolgáltatás csoport érhető el, külön árazással:
1.számla alszolgáltatás
2.kártya alszolgáltatás
3.értesítő üzenetekA mobil app-ban egyetlen kapcsoló van, ki/be. Ha bekapcsolom, akkor a fenti három közül melyik kapcsolódik be? Az ott olvasható sablon hülye szöveg alapján a bekapcsolással feltételezhetően mindent bekapcsolok. A hirdetmény szövege szerint a szolgáltatások "figyelőtípusonként" (a fenti három kategória) választhatóak és én ugyanott olyat nem találok, hogy mindegyik/bármelyik használata kötelező lenne.
Ha a mobil app-ban csak egyetlen választó gomb van, akkor a figyelőtípusonként hogyan tudok választani (1. és. 2. nem kell, 3-as igen). Mi a teendő, ha csak a 3-at szeretném, mert pl. soha semmilyen sms szolgáltatást korábban nem vettem igénybe és nem is szeretnék a jövőben sem? Kiegészítve mindezt azzal, hogy az erste honlapján "természetesen" semmilyen részletes beállítási tájékoztató nincs.
Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek tapasztalat, illetve, hogy esetleg a web-es felületen van-e a témakörben további választási lehetőség, vagy ott is csak egy ki/be. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz ottalai #19865 üzenetére
Na ez érdekes, hogy nem csak két részletben vezetik ki, hanem ezek szerint több részletben is, mert a szept. 05 az nekem most új...
Az Őrszem szolgáltatást lehet a George Web-en is beállítani, és ott elvileg az sms-ben történő értesítés is kiválasztható, az appban (ha ott aktiválod az Őrszemet, akkor) csak a Push díjmentes üzenet állítható be.
Mutatom a George Web felületen, hogy hol találod meg az Őrszem szolgáltatást:
Amennyiben az aktiválásra kattintasz, akkor azzal aktiválod a 250 Ft-os szolgáltatás havi díját.
(én még nem végeztem el, de szerintem itt majd megadható, hogy sms vagy Pusht szeretnél)Erste karbantartás:
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz ottalai #19867 üzenetére
A George Appban az értesítéseknél a csúszkát be kell kapcsolni, mert az kell, hogy az interenetes vásárlásokról megkapd a Pusht.
Alatta van pár rész (almenü) még ahol, ha valamelyikre ráböksz, akkor továbbvisz a felületre ahol bekapcsolhatod azt az értesítés típust, amit szeretnél, és így az már a 250 Ft-os fizetős szolgáltatás.
Mutatom a menüjét az appban:
Mutatom a lehetőségek közül az elsőt, hogy hol lehet aktiválni appban a (250 Ft-os havidíjas fizetős) Bejövő értesítési szolgáltatást:
A többinél is így kell beállítani, ha elhúzod a csúszkát, akkor aktiválódik a havidíjas értesítő szolgáltatás.
Nekünk csak hitelkártyánk van, ezért lehet, hogy a Te almenüd más, de rá kell bökni egyesével, és úgy tudod kiválasztani a saját értesítés típusokat majd.Amennyiben a Weben állítod be ezt, és ott engedi az sms-es kiválasztását is, akkor a havi 250 Ft-os szolgáltatási díjra még rájönnek majd a 25 Ft-os sms díjak. Ha Pusht választasz, akkor az díjmentes, de a havi 250 Ft-ot akkor is fizetni kell minden kiválasztott értesítés típusnál.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha jól értelmezem a helyzetet, akkor a régi netbank, kártyaőr, számlaőr stb megszűnésekor ha nem aktiválok semmilyen őrszemet, akkor onnantól sem a számla, sem a kártya figyelésére nem vonnak havidíjat?
Ettől még gondolom a netes vásárlásoknál jön az sms, vagy azt is ki lehet nullázni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Pontosan így van, ha megszűnt valamelyik korábban használt értesítő szolgáltatásod, és nem aktiválsz semmit a fenti listából az appban, és a George web-en sem, és mind Nem aktív státuszban marad, akkor nincs havidíj.
A netes vásárlásoknál, ha a jóváhagyó sms-re gondoltál, akkor az alapból is díjmentesnek kell, hogy legyen (nem az Nálad?).
A vásárlásokról nem kapsz "figyelő" sms-t, ha nincs aktív szolgáltatás.Amennyiben olyan szolgáltatás alapján kapsz a netes vásárlásokról sms-t, ami alapból nem szűnt még meg, akkor tovább vonják az sms díjat az értesítés miatt, de nem tudom, hogy melyik az a figyelő szolgáltatásod..., amennyiben a Hírnököd van, akkor az nem szűnik meg, azt le kell mondani.
[ Szerkesztve ]
-
ottalai
lelkes újonc
Köszönöm, hogy kiegészítetted az útmutatót.
Emlékeim szerint a george mobil app értesítés beállításoknál korábban (korábbi verzióknál) nem voltak ott ezek az "almenü" beállítási lehetőségek, amikről képet csatoltál, hanem szimplán csak a ki/be kapcsoló.
Nekem az általad felsoroltak (bejövő, kimenő, kártyák, fontos dolgok) mellett ott van az "Egyenleg" is. Érdekes, hogy hitelkártyánál nincs ott (nekünk csak betéti van).
Az meg felettébb érdekes, hogy egy banki mobil app értesítéseinek beállítását, "altatását", átteszik az android operációs rendszer app értesítések beállításai közé.
Köszönöm még egyszer.
-
titán
Köszönöm szépen! Amiatt érdeklődtem, mert visszanéztem pár hónapot és a szolgáltatások havidíján felül átlag 1000 forintokat fizetek sms darabdíjakért. Szolgáltatásból a számlaőr és a kártyaőr aktív, erre is külön vonja persze a havidíjat. Ha ezt kukázza a bank, akkor azt hiszem nem is aktiválom egyik szolgáltatást sem. Ránéztem a george appra és szerintem nem olyan rossz. Mpinnel be tudok lépni bármikor, rá tudok nézni a számlámra, felesleges havi közel 1500 forintot kifizetni sms díjakra és a szolgáltatások havidíjára.
A netes vásárlásoknál, ha a jóváhagyó sms-re gondoltál, akkor az alapból is díjmentesnek kell, hogy legyen (nem az Nálad?).
Nem tudom , nincs külön részletezve, hogy mire vonták az sms darabdíjat, csak egyben levonja az egészet havonta egyszer. Ha díjmentesnek kell lennie, akkor gondolom biztosan az.
Ez így jó lesz nekem, átgondoltam a dolgokat és rájöttem, hogy számomra nincs sok értelme ennek az sms szolgáltatásnak.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen elég sokat vonnak le Nálad.
Felesleges ennyit fizetni ezért..., amúgy is csak "néha jön" olyan értesítés, ami igazán fontos lehet.Az Őrszem díjmentes Push értesítés Nálad nem működhet?
Ahhoz csak a fix havi 250 Ft-ot kell fizetni, és a kártyás fizetésekre is be lehet állítani külön.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Elég 21. századi, hogy nem lehet igénybe venni push értesítéseket ingyen. Ez az egész George elég fura szerzet, csupa feltűnő színt meg fiatal modelleket használtak a marketing során, mintha eljönne valami moder korszak, közben meg nincs mögötte semmi.
Mikor jön már el az a generáció, aki tényleg digitális irányba szeretne elmenni és nem hajlandó ilyen lehúzásokkal operáló intézeteknél bankolni? De legalább is nem fizetni érte. És akkor előbb utóbb lemaradnak vagy kikopnak ezek az ősi intézetek.
-
veterán
Én biztos nem kérek pénzért semmilyen értesítést, majd időnként benézek az appba ingyen. Hitelkártya mellé jó, ha lenne bejövő zsé is rá akkor mérges lennék. Novemberben kell majd nézi a cib helyett is vmit...
-
Astery
senior tag
válasz Mauzes #19878 üzenetére
Engem is bosszantott a dolog ezért regisztráltam ingyenes revolut számlát fizikai kártyával ... azt használom mindenfajta vásárlásra (internet, POS terminál) ... mindenről ingyenes push értesítést küld. Azóta az Erste kártyám a fiókban hever fizetős értesítéseket lemondtam róla ... lehet, hogy a kártyát is visszaadom egyszer.
-
bigdady
nagyúr
Nem ide
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Lehet, bár kérdéses melyik éri meg jobban, fizetni a kártya éves díját és ingyen tölteni a Revolutot (mert ekkor kártyás vásárlásnak számít), vagy utalni rá aminek pedig utalási díja van. Azért a Revolut sem 100%-ban megbízható, ha valami gebasz van náluk, jól tud jönni egy "rendes" bankkártya.
4 8 15 16 23 42
-
-
titán
Én is meglepődtem különben, hogy ilyen sok. Ma reggel is vásároltam és utána ránéztem a george appban, azonnal ott volt a zárolás és hogy mikor, kinél vásároltam. Szóval jól működik ez a része. Innentől fogva azonban nem is lesz szükségem a sok sms-re, mivel bármikor rá tudok nézni a forgalomra. A végén még kiderül, hogy jót tett velem az erste ezzel az átállással. (illetve majd ha már megtörtént a tényleges átállás, nálam még működik a régi rendszer is)
[ Szerkesztve ]
-
keselyumadar
csendes újonc
Hali
Kifejezetten külföldi bankban tudok számlát nyitni pl Bp-en valahol?
Oberbankot néztem kb havi 1000 Ft-ért korlátlan minden, ismeri valaki ezt a csomagot?
[link][ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19887 üzenetére
Bocs' a kérdésért, de mitől külföldi egy bank a Te szempontod szerint?
-
keselyumadar
csendes újonc
válasz merqree #19888 üzenetére
Nincs magyar székhelye.
Ez az ober szimpatikusnak tűnik, se minimálbér jóváírási kötelezettség se kondik (kb 1000 Ft-ért korlátlan minden utalás netbank), kp felvét saját atm-ből is csak 310 Ft/alkalom (idegen atm is csak 682 Ft, és itt illetéket sem látok csak fiókban pénztárban) . Kártya díj meg egy évre 3800 Ft.[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19887 üzenetére
életemben nem hallottam róla
és mi az, hogy korlátlan minden? nekem nem ez jött le ebből a dokumentumból...
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19889 üzenetére
szóval te is látod, hogy messze nem korlátlan, és főleg nem olcsó
-
keselyumadar
csendes újonc
válasz pictigjis #19891 üzenetére
Minden belföldi e-utalás ingyenes és illetéket sem látok feltüntetve
Netbank ingyenes
Atm saját: 310 Ft illetéket sem látok, korlát nincs
Havi díj 1032 Ft
Jóváírás nem kötelező (nekem ez fontos)
Egy hátrány de engem nem érint sepa nem elérhető.
Ez nem olcsó? (értesítő sms 21 Ft max de gondolom nem kötelező)[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19889 üzenetére
A cégjegyzék szerint van magyar székhelye, anélkül elég nehezen tudna banki szolgáltatásokat nyújtani.
És ezzel ki is szálltam ebből a szálból, mert nem fogok tudni hozzátenni semmit sem érdemben. -
Mauzes
addikt
válasz keselyumadar #19892 üzenetére
Elég olcsó, készpénzfevételnél az idegen atm-et érdemes talán nézni, mivel pl. Budapesten összesen 4 saját atm-ük van (persze ha pont közeli neked, akkor jó).
Amúgy egy viszonylag kicsi osztrák bank, bejegyzett fiókteleppel rendelkezik itthon, de magyar leányvállalata valóban nincs (bár technikailag egyébként a fióktelepnek is van itteni "székhelye").
-
Mauzes
addikt
válasz pictigjis #19895 üzenetére
Nem a készpénzfelvétel olcsó, ezt senki nem mondta, hanem az egész számlacsomag összességében. Én mondjuk pár havonta veszek fel készpénzt, engem pont nem érdeklne, mennyibe kerül. Ráadásul a havi 2db max 150 ezer ingyenességet nekik is kötelező biztosítani.
Annyit viszont hadd revideáljak a véleményemen, hogy a havi díjak azért valóban nem alacsonyak, tehát csak akkor éri meg ez a számla, ha sokat utalgatsz rendszeresen és nem veszel fel sokszor kp-t. Ha ez fordítva van, akkor már egyáltalán nem olcsó.
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19897 üzenetére
Úgy emlékszem, régen a GránitBank nem tett különbséget az ATMek között, lévén nincs sajátja, csak a fiókban, így nem volt külön díja az idegen ATMben felvett összegnek.
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19897 üzenetére
bármelyik normális banknál ingyenes idegen atm-ből is 150 ezer forintig nyilatkozattétel esetén
nos, az oberbanknak ez a csomagja még ezt sem tartalmazza, minden felvételért fizetni kell. persze, lehet olyan, hogy valakinek így is jó, de ez a csomag akkor sem jó, és főleg nem olcsó
az a számlájuk tartalmazza a 150 ezres "ingyenes" felvételt, aminek 2400 forint a havi díja
de én nem akarlak meggyőzni, ha neked ez jó, nyiss egyet! az a lényeg, hogy te elégedett legyél vele
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- eladásra kínálom ddr2 ramokat 1-2GB 667Mhz
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
- GAMER PC - GTX 1050 Ti 4GB - Ryzen 5 2400G - 16GB DDR4 - 120GB SSD - 500GB HDD
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest