-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz K Norbi #20447 üzenetére
Nem tudod megnézni sehol, és az nem is hűség lényegében, hanem a BM kedvezményes 2 éves időszak, amit a CIB bank lát a rendszerben a számlád kedvezményeinél.
Telefonon meg tudják mondani a CIB24-en, vagy bankfiókban személyesen.
Akár már most is felmondhatod díj nélkül a CIB-nél, mert ahogy írtam az nem hűségidő.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én megtaláltam a szerződést és abba az van hogy 2019 november 8-án voltam a bankba megkötni. Így ráérek októberben megnyitni az újat és utána intézni a régit.
Már csak az a kérdés, hogy hogy kell csinálni, hogy ne fizetessenek ki egyhavi díjat, mint anno mikor az ersténél szünet meg a számla? -
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #20459 üzenetére
A BM -on keresztül kötött szerződéseknél elvileg nem pakolják rá a 0,3 % tranzakciós díjat sem.
És mindenhonnan díjmentes az utalás teljesen.A hirdetményben lévő díjak a BM-en kívül kötött szerződésekre vonatkozik, a BM-es a legkedvezőbb, a BM oldalán lévő leírás alapján, és nekünk azt kell főleg figyelembe venni, nem az UniCredit hirdetményét, ami mindhárom szerződéskötési lehetőséget leírja egyébként.
A hirdetményt csak ez egyéb dolgok miatt tettem be, azok miatt amik nincsenek benne a BM leírásában az oldalon, pl. a számla megszüntetés díja miatt.
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #20455 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy hogy kell csinálni, hogy ne fizetessenek ki egyhavi díjat, mint anno mikor az ersténél szünet meg a számla?
Számlavezetési díjat nem fizetsz, ha a minimálbérnyi jóváírás megvan. Viszont az éves kártyadíjat ráterhelhetik, mert azt előre kell fizetni. Igaz, felmondás esetén az időarányos díjat jóváírják.
Én így csinálnám a váltást:
1. Unicreditet azonnal megnyitni.
2. CIB-től (még ingyen) októberben átutalni rá megfelelő mennyiségű pénzt és tesztelni az Unicredit appot (mert csak azon keresztül ingyenes az utalás).
Ha az app a tapasztalatok alapján megbízható,
3. akkor a novemberi fizetés jóváírása után elindítani a jövedelem Unicreditre átirányítását. (Ha gyorsan elintézhető, akkor október végén már a novemberit.)
4. A CIB-ről novemberben elkölteni a pénzt kártyával (vagy a maradványt).
5. Decemberben (vagy novemberben) már az Unicreditre érkezik a pénzt, a CIB felmondható. Az esetleges kártyadíj időarányosan vissza.
Ha az app nem megbízható, akkor a váltás meggondolandó. Ebben az esetben
3. 6 hónapig a CIB-ről havi 75e Unicreditre, ez kártyával elkölthető.
4. 6 hónap után Unicredit felmondani. 6 hónap után már nincs számlazárási díj. -
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #20471 üzenetére
Nem ezt írtam, de lényegében igen, csak nem egy nap, hanem sok sok részletben veheted majd fel...
A db szám a korlátlan elvileg díjmentesen, tehát nem csak 2db van egy hónapban ingyen.
A napi limit saját ATM-en napi 500 E. Ft., idegen ATM-en napi 250 E. Ft.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sifarr #20468 üzenetére
Hiába érkezett be anno az erstéhez is a havi 150 az utolsó hónapban mikor megszüntettem nem vizsgálták és 2000 valamennyit be kellet fizetnem és nyilván kp, mert ezt kártyával nem lehet egy bankba.
Szerencsére a fizum megérkezik 5.-éig. Akkor a következő fizu még oda és utána akkor megnyitom az újat. Mindent átutalok és cib-et megszüntetem. Utána már csak mindent be kell állítani és minden megy tovább. Én nem használom a cibet semmire csak utalok róla és megy egy két állandó megbízás. Meg max az albira veszek fel némi kp-t.
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #20459 üzenetére
A BM oldalán lévő következő szöveget az alábbiak szerint kell érteni:
"Az eseti átutalások mobil alkalmazáson keresztül 2024.10.31-ig díjmentesek."
A fenti dátumig minden típusú utalás díjmentes, mindenhol, de az eseti átutalás csak a fenti dátumig díjmentes a mobil alkalmazásban.
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #20474 üzenetére
Nem fontos látni mindenáron külön hirdetményt, mert a BM oldalára egyébként is lehet hivatkozni, ugyanis a BM szerződött az UniCredittel, mint Partner.
Ha a BM ezt írja, hogy minden 0 Ft, akkor nekik kedvezőbb szerződésük van, mint az UniCredit által közzétett hirdetményben látható kedvezmények.
Nekünk simán csak el kell hinni, ami a BM oldalán látható, de persze rá is lehet tőlük kérdezni a jelentkezéskor, a részükre írt szövegben.
Veszteni nem lehet vele, mert az első 2 hónap egyébként is díjmentes.Azt tartom elképzelhetőnek, hogy amikor kötjük a szerződést, és elküldik e-mailben, akkor abban benne lesz minden, hogy mi a díjmentes.
Valóban a CIB Bank ECO csomagnak van Bankmonitoros hirdetménye is.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
én elhiszem nyilván, csak egy hirdetmény tisztázhatna egy esetleges darabszám/összegkorlátot az idegen atm-re
mert ha abszolút semmilyen korlátozás és 0,6 százalék sincs, akkor ezt a számlát csak készpénzfelvétel optimalizálására is megéri megnyitni erre a három évre...
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #20478 üzenetére
Közben kiegészítettem fentieket ezzel:
"Azt tartom elképzelhetőnek, hogy amikor kötjük a szerződést, és elküldik e-mailben, akkor abban benne lesz minden, hogy mi a díjmentes."
A BM UniCredit Zérót mindenképp érdemes megnyitni, kb. bármire a BM oldalának leírása alapján.
Szerintem a szerződés erre is kifog térni, hogy ATM-en mennyit, mennyiért, meddig..., és majd amikor megkapod láthatod a szerződésből remélhetőleg, amit meg nem azt meg megkérdezheted. -
veterán
Unicredit (legyen csak ez után Uni, így egyszerűbb) tud Apple payt, vagy Gpay-t?
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #20441 üzenetére
Hello Unicredit
Kipróbálhatod. Megnéztem a kondíciós listát, ha nem tetszik, akkor bármikor költségmentesen megszüntetheted. Nincs számlazárási díj.
Viszont találtam érdekességet a kondíciós listában. Ebben megtalálhatsz minden hivatalos információt a csomagról. Nem a bankmonitoros leírás az érdekes, mert szerződéskötéskor a szerződés szerves része ez a kondíciós lista, amit aláírsz, vállalsz.
Ebben az szerepel, hogy a listában nem szereplő díjak esetében az Aktív számlacsomag díjtéteteli az érvényesek a "Lakossági Kondíciós Lista" szerint. Ebben viszont Mobil Aktív Plusz szamlacsomag szerepel csak, feltehetőleg erről van szó.
A Partner Aktív Zéró kondíciós listában csak az applikáción keresztül lebonyolított utalás ingyenes, már a netbanki (eBanking) díja is 0,3 % (=tr. illeték), a bankfióki, telefonos utalás nem szerepel benne, amire így - elvben - a Mobil Aktív Plusz (horror) díjtételei az érvényesek.Szóval, ha a szerződés törzsszövegében külön, tételesen nem szerepelnek a bankmonitoros nullás tételek, miszerint azokra a kondícós lista díjtételei nem vonatkoznak, akkor én nem váltanék.
-
axioma
veterán
válasz kuksa90 #20445 üzenetére
Nekem amig naluk volt a hitelunk, de azt bo fel ev alatt visszafizettuk, addig kellett. Most mar nem kell de amig nem volt ara, maradt. Azert amikor oda ment a fizum azt egyben utaltam tovabb, draga mulatsag lenne lejarat utan...
Raiff-t hasznalom egyelore a mindennapokban, de a unicredit remlik hogy nemreg visszateriteses hitelkartyat is villantott csak lusta voltam utana menni, most egy fust alatt azt is meg fogom nezni. A cib abban se jo, raadasul meglevo nem visszateriteses viszonylag alacsony keretu, sose minuszolt kartyamat se akartak atrakni arra ami volt par eve (valami kaves, nem tudom letezik-e me'g). Es a ritka hasznalat ellenere futtotam mar bele abba is, hogy nem ment a mobilbankjuk (akkor meg az asztali sem). -
veterán
válasz sifarr #20484 üzenetére
Nekem nincs semmi bajom a mobilappos utalással most is 99%-ban arról utalok, ha nem valami nem működő hulladék fős, akkor nekem jó lesz. Bank fiókból egyszer próbáltam meg utalni kb 15 év akkor se ment át az aláírásom miatt azóta csak online intézek ilyet. A telefont külön nem értem abba mi a jó?
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #20487 üzenetére
Nekem nincs semmi bajom a mobilappos utalással most is 99%-ban arról utalok, ha nem valami nem működő hulladék fős, akkor nekem jó lesz.
Ezért írtam a bankváltás meneténél az 1 hónapos tesztet, amikor kiderül, hogy neked megfelelő-e az unicredites app.
Egyébként egyre többen - ahogy te is és én is - szinte csak applikációval utalnak. Szóval neked akár jó is lehet a bankváltás.
A többit pedig csak azért írtam, mert én szeretem teljesen átlátni egy számlacsomag feltételeit. Erre az Unicreditnél egyébként is figyelni kell: szereti a kedvező "akciós" díjtételeket, amelyek sokszor "visszavonásig" érvényesek. Ezt viszont én nem szeretem. -
kuksa90
őstag
válasz axioma #20486 üzenetére
Akkor én rohadtnagy mázlista vagyok, csaknem három év alatt talán kétszer futottam bele a "nemmegyabank" szindrómába, de aludtam rá egyet, és másnap már semmi baja nem volt...
Hitelkártyám nincs, nem is kell, bár az app tuszkolja - de minek. Személyi kölcsön sem izgat.
Szóval, míg valami drasztikusat nem lépnek, addig nem aggódok. A horror éves kártyadíjtól meg nem tervezek a kardomba dőlni...»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
margithid
veterán
Regisztráltam vividre.
Nem semmi azért, hogy lidl és aldi vásárlások után 7%cashback jár -
Dinter
addikt
Most fog lejárni a 2 éves teljesen ingyenes időszakom a CIB ECO-val. Összességében annyira nem vagyok megelégedve, váltáson gondolkozom, következő paraméterekkel:
23 éves vagyok
Bevétel: havi kb. 150-200k
Készpénzfelvétel: ritkán, kb. 3 havonta egyszer
Fizetés: szinte csak kártyával
Utalás: jó lenne, ha nem venne le minden lóf.sz összegért kisebb vagyont (OTP), havi párMobil appot használnám, jó lenne, ha nem lenne teli bugokkal. SMS értesítést nem kérek, elég a push, de az jó lenne.
A Gránit Bank digitális számlacsomagát néztem ki, megérheti váltani?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #20487 üzenetére
"Nem a bankmonitoros leírás az érdekes, mert szerződéskötéskor a szerződés szerves része ez a kondíciós lista, amit aláírsz, vállalsz."A BM csomagnál jelenlegi infóim szerint nem ez a mérvadó, elvileg minden típusú utalás díjmentes, és majd várhatóan a szerződés is fogja tartalmazni a BM külön díjtételeit.
Ami félreértésre adhat alapot az, hogy az UniCredit az ebanking felületnek nevezi a hirdetményében a Netbankot, míg a BM oldalán az csakis Netbanknak van nevezve. (most ez vagy egy elírás, vagy egy hiányosság vagy díjmentes így is úgyis a BM-es szerződéssel)
Persze sokan úgyis mobilappal utalunk, de azért a többi 0 Ft-os díjtételt is jó egyeztetni.
Megkaptam a BM UniCredit Zéró ajánlatát hivatalosan is, és a benne lévő ajánlati pdf dokumentumban az alábbi 0 Ft-os díjak szerepelnek, az utalásokra vonatkozólag is (bár azt nem értem, hogy miért csak 1. 2. évről írnak):
Ez nem a teljes lista, csak egy része.További egyeztetés folyamatban van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Mini PC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netflix
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest