- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottalai
lelkes újonc
válasz sopruk #18599 üzenetére
Amit még használhatna (TW, WU melett): WorldRemit, Paysera, CurrencyFair. A WorldRemit talán a legolcsóbb és leggyorsabb ezek közül.
A vásárlód nyilván CAD-ot fog indítani, ezt a WU váltja forintra (ebből -is- él), neked forintban érkezik. Így értettem a forint számlát. Gondolom az OTP-s számlád forint.
Ezt írja a WU ÁSZF (a kanadai utalónak): "Please use care when providing bank account information. Funds will be paid into in the bank account corresponding to account number you provide. Please Note: The receiver's account must be a local currency payout account."
Természetesen tudnak küldeni más devizában is az OTP-s számládra, de valaki át fogja váltani forintra (ha az OTP-s forint). Vagy a küldő bankja, szolgáltatója, vagy az OTP. Egyébként önmagában egy számlaszámból nem derül ki, hogy azt milyen devizanemben vezetik. Jelen esetben a WU akar neki váltani, ezt erőlteti.
@UHHH: Hát gondolom @sopruk úgy működteti a shop-ot, hogy utalás esetén csak az összeg beérkezése után postázza az árut.
-
RR-13
őstag
Szerintem az Erste Banknak "elment az esze".
Hogy a bánatba aktiválták a George web-et így, hogy konkrétan ugyanolyan rossz az egész, mint az alkalmazás, ráadásul ez még lassú is..., és itt sincs kártyalimit módosításnál darabszám lehetőség.A zárolt összegeknél nem lehet pdf-et menteni stb., semmit nem ér az egész.
Lefagyott nekem, úgyhogy nem nekem kellett kilépnem belőle... -
chungee
addikt
Estét!
A következő szitu áll fenn. Nem veszett el a bankkártya mert házon belül van valahol, de nem akarunk már vesződni a keresésével. Bemegyunk OTP fiókba ígényelni új karit akkor kell-e tiltási díjat fizetnunk Köszönöm a válaszokat
-
RR-13
őstag
válasz chungee #18609 üzenetére
Nem kell fizetni tiltási díjat, mert az törvényileg megszűnt már, csak a pótkártya gyártás díját, és egyébként még tiltani sem szükséges elég, ha törlik a rendszerből magát a kártyát, ha elfogadják, hogy nem lopták el, csak nincs meg pl. a házban.
Az OTP-ével kapcsolatos témák, dolgok egyébként itt OFF téma, lásd ---> Összefoglalóban.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Úgy látom még nem került szóba, ezért bedobom, elindult a Raiffeisen online számlacsomagja
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
GabN73
addikt
Olcsónak olcsó, kártya díj magasabb kicsit, viszont ezt jó elolvasni előtte:
"A Raiffeisen Online Bankszámlát választók a kedvező kondíciókat 2023.02.28-ig érhetik el, utána - eltérő rendelkezés hiányában - automatikusan átváltásra kerül a Mindennapok 2.0 számlára vagy az annak megfelelő mindenkori utódjára. A változásról a bank két hónappal korábban, írásban értesítést küld Ügyfelei számára. A bank fenntartja magának a jogot, hogy a számla elérhetőségét 2023.02.28 után továbbra is biztosítsa." -
tonyrulez
őstag
válasz GabN73 #18616 üzenetére
Akkor ez olyan mint a 2 évig ingyenes Bankmonitoros CIB ECO, csak ott 2 évig, itt pedig fix dátumig, azaz aki 1 év múlva nyit ilyet, annak már csak 1 évig él. Persze benne van a pakliban hogy meghosszabbítják.
Díjjegyzéke
Illetve nem teljesen 0 minden, utalás és csop.beszedés 20.000Ft felett az afeletti részre 0,3%
Viszont havidíja feltétel nélkül 0Ft4 8 15 16 23 42
-
RR-13
őstag
válasz Hintalow #18613 üzenetére
Nem rossz, de itt, ha valaki megnyitja a számlát, akkor sajnos nem a számlanyitástól számít a 2 év kedvezményes időszak, mint a BM ECO-nál, hanem 2023. február 28-ig van egyelőre a kedvezmény, ami biztos.
20 ezerig díjmentes az utalás, ellenben a BM ECO-nál nincs korlát.
A kártyadíj valóban magas.Mindenesetre valakinek biztos jó lehet, akinek pl. tetszik a Rafi App.
Köszi a megosztást. -
andrás47
senior tag
Üdv ! Bankmonitoros CIB ECO (ez év végén jár le a két év) számláról utalás Gránitra nagyobb összeg milyen kondícióval lehetséges? Valamint van limitje az utalás összegének, és maximális díjának ? Köszönöm
-
sifarr
senior tag
válasz andrás47 #18622 üzenetére
Üdv ! Bankmonitoros CIB ECO (ez év végén jár le a két év) számláról utalás Gránitra nagyobb összeg milyen kondícióval lehetséges?
Az elektronikus utalás díjmentes, ezért a maximuma 0.Valamint van limitje az utalás összegének, ...?
Van. Napi 50, havi 500 millió.
Az applikációban megtalálod a limitet.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Applikáción kívül a javásból mennyi a limit? Korlátlan? Nem mintha engem bármikor is érintene, csak kérdem.
Ugyanazt a limitkeretet használod bármelyik elektronikus csatornán utalsz. Ugyanaz a hitelesítési eljárás, akkor miért lenne más?Nem mintha engem bármikor is érintene, csak kérdem.
Nem tudhatod. Egy ház-, lakásvásárlásnál a napi limitet nem olyan nehéz elérni, amikor a több jobb lenne. -
kpal
nagyúr
Ha eurot utalok Magyar számlára az automatikusan forintba jelenik meg ?
-
Oliverda
félisten
válasz dptrsk #18510 üzenetére
"K&H kimaradt a felsorolásból, pedig szerintem Nekik van az egyik legjobb appjuk."
Say wut? Az aktuális OTP, Erste, Gárnit, CIB, illetve mostmár Raiffeisen appokkal is van tapasztalatom, és a K&H mindegyiket alulmúlja. Igen, még a SmartBankot és George-ot is, pedig az már tényleg művészet. Elavult kb. 2010-et idéző felhasználói felület, push üzenetek hiánya, stb., egyszóval a legalja. El nem tudom képzelni, miért tetszik."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dptrsk
addikt
válasz Oliverda #18635 üzenetére
SmartBank - nincs push és lassú(login 10 sec, mire látok valamit), másik nem teszt appjuk még nincs, itt-ott angol feliratok és kijelzőről félig lelógó tekerhetetlen táblák (iOS)...
CIB - a push értesítés megbízhatósága 50%(vagy jelez vagy nem...), itt-ott btn-lbl felirítú gombok(nincs kész az app)
Gránit - push értesítéseknél volt egy időszak, amikor nem jelzett, csak belépéskor (kb 6-7 hónapon át), de cserébe sokmindenben elsők.. QR fizetés, fizetési kérelem, másodlagos azoosító kezelés...
Raiffeisen - az új app lehet jobb, de a bevezetésnél nagyon nyögvenyelős volt, külön életet élt a régi és az új világ. Elsején délelőtt használhatatlan volt az app/web pár éve, hóközi fennakadások ritkán, de voltak
George - szerencsére nincs tapasztalatom vele (Erstevel sem)
K&H - igen, hiányzik a push belőle, de az, hogy a felület, hogy néz ki... (engem a Gránit netbank sem zavar), gyors legyen és megbízható, a KH app gyors, sosem volt kiesés napközben, informatív és minőségi (nincsenek benne elfelejtett gombok, angol szövegek, tekerhetetlen táblák)...A jelenlegi felhozatal alapján, számomra a KH app az egyik legjobban működő app. (De ehhez borsos árcédula társul...)
-
pictigjis
senior tag
sberbank hitelkártyáit láttátok?
Sberbank Otthon Plusz Hitelkártya
nem is olyan rossz, de a 715 forintos havi zárlati díj meredek
meg maga a bank is egy hihetetlen őskövület
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz dptrsk #18637 üzenetére
Ja, a SmartBank tényleg viszonylag lassú és push sincs, de ettől függetlenül használható, viszonylag sok funkció érhető el benne. A megbízhatósága olyan, mint az OTP-é, ami viszont a háttérrendszer sara. A CIB-re a rapszodikus push-működésen felül nem tudok más érdemleges negatívumot felhozni, szerintem összességében rendben van. A megújult Gránit alapvetően jó, bár a pushok tartalmát illetően lenne hova fejlődni. UI/UX szempontból a George egyértelmű előrelépés, funkciók szempontjából viszont erős visszalépés jelen állapotában. A Raiffeisent még csak a napokban tettem fel, ma fogok először utalni vele, de eddig rendben van. Letisztult, átlátható modern felület, a többi majd kiderül. K&H felülete viszont atomelavult. Olyan érzésem van, mintha zokniszandálos rendszergazdák rakták volna össze a hamburger menüjét valamikor 2010 környékén, amihez azóta sem nyúlt valamirevaló szakember. Ha évek alatt hozzászoksz, illetve megtanulod, mit hol találsz benne, akkor lehet, kézre esik, de egy szakemberek által megtervezett, intuitív felhasználói felületnél ennek legfeljebb pár napig kellene tartania a felhasználók 80-90 százalékánál. Nekem hetek után sem esett kézre, pedig láttam már néhány alkalmazást, rosszat és jót egyaránt. Nulláról kellene újratervezniük, hogy megfeleljen a kor követelményeinek.
cocka: A felsorolt bankéké kivétel nélkül gyenge, tehát csak rossz meg rosszabb van. Szerintem a Gránité a leghitványabb minden szempontból, és talán a CIB-é a leginkább tűrhető, bár abban is van pár érthetetlen húzás.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
merqree
őstag
Tegye fel a kezét az, akivel a bank egyeztetett a másodlagos azonosítóval kapcsolatban, azért, mert lejár az érvényessége.
Az én történetem:
2020 augusztusában készült a Raiffeisen Gold 2.0 számlánk.
Regisztráltam hozzá másodlagos azonosítókat.
Ma kapok SMSeket, hogy törölték a másodlagos azonosítókat.
MNB szerint a bank először egyewzetetni köteles, és utána törölheti. No pláne, hogy a másodlagos azonosító érvényessége 1 év.
Telefonon tettem panaszt, kivizsgálják.
Akciósan amúgy 0 forint lenne az új regisztráció, de az ÜFSZ szerint várjam meg a kivizsgálást, ami 15 nap. Ha mégis kiszámlázzák az 500 forint/azonosító díjat, akkor panaszt kell tenni, és visszatérítik, mivel jelenleg június 30ig díjmentes a regisztrálció, de a módosítás 500 forint/azonosító -
-
Oliverda
félisten
válasz kleinguru #18647 üzenetére
Melyik része? Nálam (iPhone Xs) az ikon érintésétől kb. 6 másodperc alatt jut el a számlatörténetig, amiben benne van arc-azonosítás (Face ID) is. Az appon belül egyelőre nem érzek különösebb lassúságot, csak néha ugrik fel pár tizedmásodpercre az töltés állapotjelzője.
Megmértem az OTP SmartBankot is: 12-13 másodperc ugyanez, habár ebben benne van az appon belüli belépés gomb megnyomása is.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
addikt
válasz Oliverda #18648 üzenetére
6+ sec nálam is (Cib picit gyorsabbnak érződik). Anno az Axáshoz tudok hasonlítani, ott minden jól ment. Ha már beléptél, akkor rendben van.
Illetve az is nagyon lassú, ha webre akarok belépni:
Értesítés gyorsan megjön, app lassan töltődik, Face ID lassú, lassan tölt, "sokára" jelenik meg a tranzakció, nagy nehezen jóváhagyom...Működik elvártak szerint. Amikor azt mondom, hogy lassan, akkor azt azért teszem, mert anno az Axa nyilván régen más feltételek mellett jóval gyorsabb volt.
Simán lehet az, hogy az átlaghoz képest ez számít jelenleg gyorsnak.
iXs nekem is.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs