Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz dgyuri0123 #99776 üzenetére

    Nem jól közelíted meg. Az, hogy az átkosban (és a többi vasfüggöny mögötti országban) mennyire keveset ért a fizu, az nem mérvadó egy Angliában gyártott kütyühöz képest. Akkor is voltak 500 USD értékű erősítők, csak az a nyugati világban is relatíve luxus volt. És akkor jött a NAD és gyártott egy profi cuccot annyiért, hogy relatíve lazán meg tudta venni minden nyugati, aki adott erre. És bizony volt ám rá igény, sőt!
    És ez már elérhető volt akár a vasfüggöny mögött is. Mert előtte kb lehetetlen volt 4-500 USD-t itthon kiadni. De nem (csak) ezért készítette a NAD, hogy nekünk az átkosban legyen HiFi hangzás. Persze ez egy nem mellékes következménye lett: népszerűség, új piac, kultikus, ikonikus dolog volt szerezni egy (nehezen, de elérhető) NAD erősítőt.

    A fő gond az, hogy adott már rezgés régen a technológia (78 óta, ha így nézzük), de egy 500e forintba kerülő mai AVR hangja esetleg kezdi elérni azt a szintet, amit 78-ban lazán osszerakott a NAD. Pedig nem kerül sokba ma és nagyon egyszerű. Olyan ez, mint a plazma sorsa. Kb nem létezne LED (vagy csak a TV2/RTL nézők vennék, vsgy Jockey/Dick), ha nem nyírják ki a technológiát a profit miatt. Masszívan visszafelé haladunk.

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák