Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • craine12

    tag

    válasz dKes #7671 üzenetére

    Először is köszönöm. A BIOS F6-os, ehhez a laphoz a legújabb, tehát itt nincs hova tovább. Mint írtam, a 2-es porton van, ami az ICH8R-nek a 3. csatlakozója, 0-s a rendszer, és az 1-esen is van már egy másik HDD, azok mindketten túlélik a standby-t. JM-on nem próbáltam, ha nincs nálam IDE vinyó, letiltom, ebből kifolyólag nem szoktam rá pakolászni, de majd megnézetem, arra mit reagál.
    SATA portok AHCI módban vannak, S3-ra téve a standby típusa (esetleg egy IDE módot megér a dolog, szintén megnézetem).
    SATA vezérlők FW frissítésén már én is gondolkodtam (a problémámtól függetlenül is), de nem találtam az ICH8R-hez semmit (mondjuk annyira nem is törtem magam, most 1.07 04082006, ha jól rémlik, nem vagyok otthon), JM-hoz meg a fentiek miatt nem is kerestem. Driver szinten mindegyik "friss", nem hiszem, hogy augusztus közepe óta forradalmi fejlesztések kerültek a driverbe. Write cache letiltását nem szeretném, bár nem tudom, mennyivel vetné vissza a teljesítményt.
    A BIOS/Windows beállításról annyit, hogy ismereteim szerint csak globális állítási lehetőség van (feltételezve, hogy azonos vezérlőre dugott eszkötökről beszélünk, márpedig nálam a 6 inteles portból 3-on HDD-k, egyen pedig egy DVD-RAM van), és a másik 3 eszköz tökéletesen működik sleep után is.
    Csak a Samsungot nem tudom bedugva hagyni, mert az OS nem azon van.

    Amúgy találtam kábelcserés megoldást is (keresztbe csere, meg kicserélés is), még az lesz egy lehetőség,

    No woman. No cry. No kidding.

Új hozzászólás Aktív témák