Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz nonsen5e #44644 üzenetére

    Helló!

    Tehát egy 1 TB-os HGST Travelstar 5K1000 van benne. Azok nem rosszak, bár híresek az elég intenzív fejparkolásukról, illetve a leállítás / felpörgetés értékük sem elhanyagolható. Plusz egyeseknél még "klattyogó" hangjuk is van. Másnál az 500 GB-os fél év alatt ennyit termelt [link]. Persze motorleállítás tekintetében az új 2,5" WD Blue modellek a rekorderek...[link]. :DDD

    Ha azt nézzük, hogy a HDD-s (WD5000BPVT) laptopomban 402 nap üzemidővel (több év alatt) van 5372 indulás / leállás a HDS szerint, akkor nálad 1 évre a 7288 db nyilván kicsit sok. Meg gondolom a fejparkolás értéke sem lehet kevés. Bár utóbbival én annyira nem szoktam foglalkozni, mert úgyis 600.000 a gyári limit. Viszont a sok indulás / leállás terheli meg leginkább a mechanikát. Igaz, abból is azért kibírnak X ezret / tízezret. De, ha rövid idő alatt nagyon megszaporodna, akkor esetleg be lehet állítani az előbbi programban a lemezek leállásának akadályozását. Ahol a mezőbe nyilván az adott lemez sorszámát kell beírni, ami lehet pl. 0 / 1 stb.
    Valamint lehet akár az APM-et is maximumra állítani, de az csak a program regisztrált verziójában működik, mármint az automatikus alkalmazás. Illetve nem feltétlen kell megpiszkálni, egyes típusoknál akár még + melegedést is okozhat, mivel a 254-es szint elvileg a fejparkolást is tiltja. Elég lehet a leállítás akadályozása, ami az ingyenes verzióban is használható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák