Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Marvinyo

    aktív tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném: /bár lehet nem ez a megfelelő topic, jobbat nem találtam :-)/
    Ismerősömnél jelenleg egy 5 merevlemezes rendszer működik kb. ~2,5 TB foglalt területtel.
    Az 5 db merevlemez elég sokfelé van most particionálva(10-15), amit szeretne minél kevesebbre csökkenteni (lemezenként 1, +1 a rendszernek a legkevesebb ugye).
    Megoldásként arra gondoltam, hogy én úgyis pont vettem egy 3 TB-os winchester-t, kölcsönadom neki, arra rá tudja másolni az összes adatát, leparticionálom neki a vinyókat (ő nem ért hozzá), ahogy szeretné, és mindenki boldog. De itt jött be a galiba:
    A merevlemez gond nélkül megérkezett, be lett kötve, viszont a windows7 féle 'disk management', kétfelé bontotta még azelőtt, hogy hozzányúltam volna:
    Egy 2048 GB-os, és egy 746,52 GB-os darabra. A 2048-ast engedi megformázni, de a 746,52-est nem.
    Kérdéseim:
    1) Létrehozható 3 TB-os egybefüggő partíció? Ha nem miért? Ha igen, hogy?
    2) Miért nem engedi megformázni a második partíciórészt? Illetve mit kéne tennem, hogy engedje és felismerje?

    Alaplap: gigabyte ep43-ds3, OS: Windows 7 pro x64 (De egy Ubuntu 10.10-es "vész esetére" live cd is van nekem, ha azzal meg tudom formázni), a vinyó pedig: WD30EZRX.

    Előre is köszönöm a válaszokat! /Illetve ha rossz topicba írtam, vagy tudtok egy jobbat, irányítsatok át kérlek :-)/

    U.I.: 1-2 fórumot gyorsan átfutottam, de ott vagy arra az esetre volt megoldás, ha valaki erről szeretne bootolni OS-t /ez itt nem áll fenn/, vagy winXP-ről volt szó. Az én esetemhez hasonlókat sajnos nem találtam (biztos van, csak sajnos így ZH-időszakban nem igazán van időm átböngészni tucatnyi fórum tucatnyi fórumszálát)

    U.I.2: A jövőben (adatmentése után) én használnám a vinyót Ubuntu & Win7 pro x64 kombinált OS alatt, és amennyiben lehetséges 1 db 3 TB-os NTFS partícióval használnám (hogy mindkét rendszer felismerje).

    Csak tisztázásképp: Az 5 vinyóból 4-et kapott, és mivel nem ért a particionáláshoz, úgy hagyta őket ahogy az előző tulaj, ezért van ilyen sok partíció.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák