Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • versionen

    csendes tag

    Most hétvégén telepítettem újra egy őskövület PC-t, P-III celeron 1 Ghz proc., 512 mb memória, nv6600GT 128mb videokártya, XPSP3Lite+foltok+DX frissítés.
    Ezzel a konfiggal WM9 rendererrel kiválóan működött a DXVA.
    A kódek cyberlink 10 (kizárólag a kódek, nem a vízfej komlett lejátszó) és coreAVC2.0, ezenkívül haali media splitter és a real alternative lite 2.02-ből a kódek csomag, ezenkívül az ac3filter, nincs kódekpakk, vagy ffdshow és hasonló felesleges hulladék.
    A CPU terhelés 25-35% körül mozgott.
    A lejátszó viszont toronymagasan a legjobb, minden szempontból, potplayer 1.4.x beta, a kmplayer utódja, kihegyezve DXVA lejátszásra.
    Kóreai fejlesztés ez is, angolra fordított verzió a ruszkiból lett megalkotva, a ruszkik nagyon rákattantak, nem véletlenül. A MPC-HC képminősége messze elmarad a potplayer mögött, a beépített kódekek is nagyszerűen működnek.
    Saját PC-ben C2D E8400, ATI hd2600xt 512mb...
    ATI kártyával (hd2600xt 512mb) a DXVA-val foglalkozó magyar cikkekben előforduló tesztvideók gond nélkül lejátszhatók, kivéve a "killa", potplayerrel GPU gyorsítással, cyberlink kódekekkel, arcsoft kódekekkel, ATI avivo kódekekkel, divx pro kódekekkel, stb.
    A wmv WM9 rendererrel jóval kisebb CPU terheléssel játszható, sima mpeg viszont játszható GPU gyorsítással cyberlink kódekkel EVRendererrel.
    Az átlag CPU terhelés 1-5% egyes 1080p videóknál 11%.
    ATI catalist 10.2, 10.3, 10.4 már jól támogatja a GPU gyorsítást.
    Manapság nagyjából egyforma az ati és nvidia dxva támogatása.

Új hozzászólás Aktív témák