- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz mata89 #32044 üzenetére
"A DF6-nak egyébként 94! az érzékenysége ez hatalmas, (ilyet még nem is láttam) "
Megnéztem gyorsan nálam a Focalok 92-őn dolgoznak.....
Tény, hogy nagyon könnyű meghajtani őket és ez előnyt jelenthet.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
robi0604
őstag
válasz xtremetuning #32052 üzenetére
Azért a focaloknál nem csak az az előny...
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Peak
addikt
válasz Warter #32048 üzenetére
hozzátenném, hogy én a kornerben hallgattam a missionök mellett a Polk RTi-t és nekem is nagyon bejött a hangja... mert részletesebb, egyenletesebben adja vissza a zenét, sehol sincs hullámzás a frenkvenciák, hangszerek között.
Azt mondják rá, hogy "igazán amerikai hangzású hangfal", hisz az is , de ez szerintem pont hogy jó.Ott, ahol a mission 796SE a szaxofont előrehozza, a többi hangszer a háttérben marad és a mélyek tökéletesen búgnak, ott a Polk RTi együtt szóltaltatta meg a szaxofont minden más hangszerrel, és a mélyek diszkrétebbek voltak...
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
xtremetuning
addikt
-
Gál István
senior tag
Tegnap szűk egy óráig hallgattam az új tápkábellel a rendszert. Amit elsőre észrevettem az az hogy egy Mannfred Mann számon egy basszusgitár téma amit eddig nem is igazán hallottam kivehetően az hirtelen előkerült tisztán egy nagyon halk és visszafogott szintetizátorral egyetemben. A mélyebb hangszínekben még hasonló pozitív változásokat értem el. Összességében úgy tapasztaltam hogy a sávszélek lefele kitolódtak.
Azonban ez volt az egyetlen pozitívum tekintve hogy marhára taknyos voltam és fel is idegesítettem magam hogy az a kiváló felbontás meg eltűnt és minden más hang a mélyen kívül nem a saját helyén volt. Mosott volt minden más. Az összkép így nem tetszett és ennek neki kell ülnöm még egyszer tiszta fejjel mert így megfázva hosszabb ideig idegesítően hallgathatatlan. Mivel ült a takony a fülemen így alig hallottam valamit a dinamikából és a részletekből, pedig tudom hogy amióta összeállt az Arcam + MA páros azóta sokkal nagyobb felbontást és szélesebb spektrumot kell hogy kapjak. Összességében marhára nem erre számítottam de megnyugtattam magam mert a tévét is alig hallottam halkabb hangerőn a sok dzsuva miatt ami a füleimben tolongott.
Remélem 1-2nap és kitisztul a fejem, aztán írok ismét a tapasztalataimról.
-
xtremetuning
addikt
válasz Gál István #32058 üzenetére
Használt a kábel ?
Amennyiben igen, lehet, hogy le van ülve, járasd folyamatosan min.1 hét.
Ha új, akkor nincs kérdés, járatni kell nagyon sokat.Persze az a lehetőség is benne van, hogy tényleg ratyi, de ezt első körben ne vegyük számításba.
Járasd addíg is, amíg meg nem gyógyulsz.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gál István #32058 üzenetére
én elsőre még nem hallottam nagy változást.ez is valami,ennek fényében
valamelyik nap összerakom rendesen az erősitőt,aztán fülelek.sztem erősen jövő hét lesz.eladó topping dac
-
Gál István
senior tag
válasz xtremetuning #32059 üzenetére
Használt kábel de nem tudom mennyit volt előtte használva. Természetesen ezért nem fogom kidobni Tudom hogy járnia kell még sokat.
bajnokpityu: Én azon is csodálkozok hogy így letaknyosodva egyáltalán valami különbséget észleletem. Nekem is a jövő hét lesz ennek az igazi ideje mert szabadságon leszek
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #32060 üzenetére
Hát igen,ha nem hallani változást a rendszereden elsőre az tényleg pozitív attól féltem,hogy ha kipróbálod valami nem lesz rendben.Legalább 10-15 nap kell,hogy bejáródjon, legalább rosszabb nem lett.
Gál István:Jobbulást! Aztán ha rendbe jöttél akkor érdemes hallgatózni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gál István #32061 üzenetére
fájós fejjel mentem hangfalat választani.féltem is,h emiatt elszúrom a választást.
én félek egyébként ezektől a merev kábelektől.falban van a helyük.szerintem a hajlitás tönkreteszi őket.eladó topping dac
-
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #32065 üzenetére
Persze kicsit siettem is.
Majd ha megyek azért átforrasztom ha nem sértelek meg vele,meg viszem a gránit lapokat is.Ja a csatikat tegnap be is forrasztottam,nagyon faszájosak!
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz robi0604 #32064 üzenetére
"Mielőtt valaki elkezdene ércelődni, Én csak Nőkkel próbáltam és nincs szándékomban mással! "
Ne csapd le a saját lasztidat - mi marad nekünk ?
-
Gál István
senior tag
válasz bajnokpityu #32063 üzenetére
Én olyan nagyon nem hajligattam de az is befolyásolhatja, esetleg árthat neki?
-
Dorian
félisten
válasz Gál István #32069 üzenetére
Ha sokat vagy erősen hajtogatod a merev, tömör kábelt, mikrorepedések keletkezhetnek rajta, ami használni biztosan nem fog. Hogy mennyire árt, nem tudom. Csavargatni sem illik a csatlakozók környékén.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #32059 üzenetére
Használt kábel "leül" ?
Újat meg rengeteget járatni kell?
Ez már nekem is kissé voodoo...
Új járatásával kapcsolatban még Kácsáék is azt mondták, h szinte jelentéktelen a különbség.
De ha valaki tud erre és a leülésre magyarázatot, kíváncsi vagyok.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ToxLee
őstag
Dali concept 8 alá milyen tüskéket javasoltok? Egyáltalán milyen méretű a menet?
-
xtremetuning
addikt
válasz Dorian #32071 üzenetére
Ha sokáig kikapcsolod a rendszeredet, annak is más lesz a hangja, ha újra visszakapcsolod....
A kábelt is újra kell járatni, nincs itt voodoo...
A használtat kevesebbet kell, de kell.Egyébként mindenki azt hisz-hall-gondol, amit akar.....
-
BBéci
legenda
válasz ToxLee #32074 üzenetére
Úgy emlékszem, szabványos M6-os menetek vannak a legtöbb alsó és középkategóriás hangdobozban. De létezik M8 és egyéb méret is.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #32076 üzenetére
Én mindenről meggyőzhető vagyok, de az okok is érdekelnek. Sok dologról bizonyosodott már be számomra, amit addig hülyeségnek gondoltam, hogy mégis van alapja, de a mindenki azt hisz amit akar nem magyarázat.
Fontosnak tartom még, hogy a hasonló különbségek minimum milyen szintű rendszeren hallhatóak ki.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #32079 üzenetére
Azt a megjegyzést nem magyarázatnak szánta.
Egyszer találkoztam ezt boncolgató írással, de számomra magasnak tűnt, nem vagyok fizikus, sem elektromérnök. Kristályszerkezetről, elektronokról volt szó benne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #32071 üzenetére
szerintem ugyanaz,mint az uj hangja.
először a kábel nyersebb,majd bejáratódik,és megnyugszik,majd már hiányzik a harsság.
én biztosan nem hallom,csak találgatok.de ma felidegesitettek,nem kicsit.
házhoz viszem a hk6500at,mi fogad a szobában,ha már felajánlom,h meghallgassa.somogyis min 1 méteres IC
concept6,2centire faltól. egyik a szoba sarkában asztal mellette, egészen eldugva.lehet még tüske sem volt alatta.
1906os preoutjáról akarja hajtani,zenére,részben alaplapiról.aszongya:kevés a magas,nem tetszik.
eladó topping dac
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #32069 üzenetére
Látom eladod az egész rendszered???
-
veterán
Lenne egy kérdésem.
Pl letöltök egy FullHD filmet (teljeset nem tömörítettet) vagy pl lemásolok egy bluray lemezt(tömörítetlenül), és a másolatot játszom le, akkor lesz vmi minőségbeli különbség?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #32081 üzenetére
Tegnap este újra forrasztottam a hálózati csatit,( jobbat kapott) levágtam a kábelből kb 20cm a hangja nekem is elég harsány lett a már legalább 1,5 hete bejáratott kábelhez képest,most várom,hogy újra bejáródjon.
Én hallom,hogy számított a kábel,aljzat cseréje úgy mint az is,hogy minimum 50kg márvány ill gránit van a cd lejátszó alatt.De azért az erősítő elment?
-
cekkk
veterán
válasz adamssss #32083 üzenetére
Elméletileg nem kellene lenni-e különbségnek, persze lehet különbség ha mondjuk a számítógépről nézed, és mondjuk az asztali lejátszód jobb képminőségben küldi ki, ugyan arra a megjelenítőre.
Robi-k talán tud válaszolni, mert neki prime lejátszója van és ki kell próbálni milyen a lemez, és milyen a rip.
-
cekkk
veterán
válasz Gál István #32085 üzenetére
5 ezret adok a bodor kábelért
Viccet félre téve, nem lehet jobban járnál, ha külön külön adogatnád el ? -
veterán
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
cekkk
veterán
válasz Gál István #32088 üzenetére
Azt látom, hogy egyben tetted fel, csak azért kérdeztem, hogy külön-külön nem esélyesebb lenne?
Ahogy nézegetem, néha még a 5.0 szetteket is alig akarják elvinni egyben, lást Newman ARL hangfal szettje, külön felrakta és a centert el is vitték, bár nem tudom a többi mennyire lesz kelendő a többi része.
Robi-k ment privi, de szerintem sejtem, hogy melyikre gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
jelentem az első lépéseket megtettem
saját tervezésű és gyártású álvány és az erőlködőhttp://i.imgur.com/2nKld.jpg
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
nem sokat tudom feljebb tenni.... egy lukkal feljebb teszem a polctartót, akkor 178mm a hely a felsőn, épp befér egy Polk RTi center A4es és 2,5 centivel több a hely az erősítő fölött.
vagy még alternativ megoldásként a polc mélységén trükközök, azaz pont olyan mély lesz, amekkora a center mélysége... igy az erősítő felső boritása felett nem is lenne semmi.az erősítő oldala perforált, rácsos, ezért 9-9 cm-t hagytam a levegőzésre... felette kb 2 centi van.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz python1 #32084 üzenetére
nem.pedig szép volt a mélye a c6on.még a lehetetlen körülmények között is kihallatszott,h szép a mélye a c6nak.
egyébként közben dacos ismerős azt ajánlotta,h olcsóbban szebbet lehet venni,ha ebayről egy kész kitet,v összeszereltet veszünk, csak tuningoljuk, pl az műveleti erősitő helyett visszacsatolás nélkül trannyósat,és kb jó lesz.a minimál design akkuról nekem bejövős, a mahagóni lap meg már megvan
véletlenül egyik kábel végére gagyi IEC csatit tettem,másik végén a bals dugó.cserébe a jobbik IEC csatis kábelre vettem egy massziv kopp-ot.járatjuk,és majd kiderül pár hónap múlva.
rotel teljesen egyben van,szép lett a munkád.majd tolok fel fotot.
eladó topping dac
-
Palapo
aktív tag
Megnéztem...
Nincs a laptopomon e-sata.
Marad a helyi hálózat. Hogyan kell ez megcsinálni?
Sose csináltam ilyet...Amúgy a Dune-t beüzemeltem. Próbaképpen baraktam az Avatar-t BD-n. BRUTAL!!! Gondolom Full HD-s tv-n még durvább lesz majd valamikor...
Külön kérdés...
Onkyo 508 erősítőm van. A Dune rá van kötve HDMI-n és az erősitő több hangformátumán van egy alap sistergés az All Ch St-n, a Mono-n... Ötlet?Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest