Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #12787 üzenetére
Ne izélj már Sanciiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
14 kilós állódobozok, 5 colos hangszórókkal, komolytalanok egy minőségi házimozihoz. Inkább kamarazenéhez valók.
A THX ajánlás érdekes téma. George Lucas Skywalker Ranch-án azt okítják, 80 hertzen kell vágni az összes hangdobozt, függetlenül attól, hogy milyen mélyre képesek lemenni. THX okleveles barátom szerint mindegyik házimoziban ez az egyetlen üdvözítő, elfogadható beállítás. Ezen sokat vitatkoztunk, mert nekem tetszik a frontok teljes frekvenciatartományú megszólaltatása, melléjük a mélyládát 40-50 között indítom.
Ehhez képest most mind az 5 csatorna esetében 40 hertzen van a vágási freki, ezt állította be az Arcam, és nekem tetszik a hangzás. Sógorom a házam szerkezetének épségét félti, akkorát szól a cucc.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #72042496 #12796 üzenetére
A kettő hangminősége fényévekre van egymástól, nem csoda, hogy jobban tetszett a HK.
A meglévő készüléked mélyeinek elkenődését, szétfolyósságát, terjengősségét akkor venni észre igazán, amikor egy jobb erősítővel hasonlítod össze. A magastartomány részletezőképessége, karcmentessége és a közepek színezetlensége, természetessége talán még fontosabbak. Ezeket a 300000 forint alatti AV receiverek többsége képtelen produkálni. Hogy a fene enné meg!(#12800) MaTTeS
Igen, mindenképpen cseréld vagy vágd rövidebbre! Még egy erősítőn belül is törekszenek a tervezőmérnökök a lehető legrövidebb jelutak kialakítására. Ezt tönkreteszed a feleslegesen hosszú vezetékkel.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jag
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném minél költséghatékonyabban megoldani, hogy a Samu 32C450-es tv-t fülhallgatóval _is_tudjam használni a nélkül, hogy állandóan ki-be kelljen huszkodni' a fülhallgató kábelt a tv-ből.
Most egyelőre úgy műxik', hogy SCART-ról veszem a jelet. Ezzel csak az a baj, hogy a DVI - HDMI adásról valamiért nem jön jel.
Gondoltam az optikai kimenetre, de azt meg valahogy át kéne konvertálnom.
Valakinek valami jó ötlete?
Köszi,
-
-
törölt tag
Nos,én nem értelek,de lehet nálam a hiba. Tehát:samsungodon van ugye fülhalgató kimenet.Azt használhatod.Bedugod,halllgatod és siri csend a szobában. De nem akarod ki-be huzigatni.Miért,mi baj vele?Mert birná,az én erősitőm jack-ja legalább ezer dugást kibirt de semmi jele pl lazaságnak,kopásnak?De te tudod,jó,oké rendben van, a tied.A Scart ugye analóg? Ott nem jönnek a Digit. hangjelek(DVI-n különben sincs tudtommal hang).Optikait emlegettél, ajánlottam házimozit(mert ugye ez pont házimozi topic).Te drágállottad.Olcsó megoldást keresel. Ajánlottam Jack-osztót,amit nem kell kihuzogatni-betologatni,csak bedugod,ráteszel számitógépre való hangfalat(1000 ft.os megteszi)amit lehalkithatsz,kikapcsolhatsz kedved szerint,és a fülesedddel együtt és nélküle is mükszik és együttes élettartama örök élet+pár év.Ez sem jó szted.
Ird meg,mégis, mit szeretnél? Vagy mit nem értek?
Ird esetleg privátban mert 11 után érek haza,addig ráérsz ha nem kapsz mástól választ. -
Jag
senior tag
válasz #09634560 #12811 üzenetére
Félreérted, nem a válaszaiddal van bajom, azokat köszönöm, hanem, hogy nincs értelmes megoldás. Van egy TV-m 2010-ben, ami mindenféle digitális bizbasszal' fel van szerelve, USB-ről filmet meg tudok nézni, de azt nem tudják megoldani, hogy ne kelljen a füleshez állandóan a tv háta mögött bogarásznom. Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy fali konzolra szerelt tv-n mennyire élvezetes dugdosni a vezetéket úgy, hogy előtte egy komód is van....
No comment.Egyébként a tv-n lévő jackbe 1x is rémisztő bedugni a csatit, nem hogy naponta többször.
Annyira gagyi, hogy az nem emberi. Másik topikban a kolléga is azt javasolta, hogy ne erőltessem a dugást' :-)Tehát vagy dugok' és 2 hét múlva vihetem szervizbe, mert kiszakad az egész, vagy veszek a százezres tv-hez külön hangfalat. Csak akkor tudnám miért nem eleve külső hangszórót adnak... Mindegy, biztos nekem magasak az elvárásaim.
-
Gál István
senior tag
Tisztelt Hozzáértők,
Szerintetek milyen páros lenne ez így:
Harman/Kardon AVR 147 + Wharfedale Vardus VR-400 hangfalpárVélemény?
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #12820 üzenetére
Csak sztereó rendszert szeretnél? Mert akkor felesleges házimozi erősítő! Inkább egy jó sztereó erőlködőt nézz!
-
törölt tag
A mostanit amúgy sem akartam hosszú távon megtartani, csak arra vettem, hogy valami hajtsa a rendszert. De most legalább látszik, hogy valóban lesz értelme a cserének. 300 ezret mondjuk nem fogok költeni az új gépre, egy ilyen drága (ez mondjuk relatív) erősítő nem áll arányban a rendszerem többi elemével.
Főleg, ha a használt is játszik - a Vateráról most egy 745-öst lehet annyiért elvinni. A 630-as viszont csak 85 ezerbe került. Szívesen vennék én is egy hasonlót, csak nem akarok lemondani a HDMI nyújtotta kényelemről.Gál István: Később több hangfalat is szeretnél rákötni? Mert ha nem, akkor ne házimozi erősítőt vegyél, hanem egy kétcsatornás jószágot.
Közben megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #12823 üzenetére
Kicsit azért leírhatnád részletesebben h mire van szükséged.... pl HD hangok, így HDMI kapcsolat, nézel-e BD lemezeket, csak filmnézésre vagy zenére is használnád.. stb...
Amúgy a Vardus nem egy nagy durranás...
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz Gál István #12825 üzenetére
Annyiért nagyon megéri, főleg ha új.
-
Gabor970
addikt
válasz Gál István #12828 üzenetére
hát nemtom.... Ha az erölködőt nézem, ugye már nem kapható (illetve régi áron két helyen hoz az argep) ha a mostani azonos tudásuakat veszem, azok kb 65-70e Ft árban mozognak. A hangfal új ára 65e Ft. Ha azt nézem hogy kb 2-3 éves cuccot épp lejárt garival 130e-135e Ft új ár helyett 110e Ft-ért, akkor kicsit sokallanám. Jobb szájízzel venném meg olyan 90e, max 95e Ft áron.
Nem, inkább maradnék a 90e-nél.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz Gál István #12830 üzenetére
HK AVR142 v, AVR137
Denon AVR-390
Yamaha RXV365Remélem nem írtam nagy hülyeséget. Nézd meg az avplanet honlapján a Marantz 3001-est! Igaz nincs HDMI de amúgy jó darab lehet. (mondom úgy, hogy sosem láttam közelről) szóval ne vedd készpénznek. Nem én vagyok a mindenttud itt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
törölt tag
Elhiszem és köszi. Neked lehet ilyet vagy bármilyen hasonlót kellene beszerezned.Nagyon gyenge panelje lehet a samunak...
-
bozont
veterán
válasz Gabor970 #12831 üzenetére
Amúgy ez az avplanet megbízható bolt (főleg gari terén)? Nem találok róla semmi infót. Sajnos a Denon AVR 1610 kifutó modell és ezüst színben már nem valószínű hogy tudnak szerezni, több boltot is kérdeztem. Viszont a másik kiszemelt a Yamaha RXV 467 még elég új és kevés helyen kapni 100k alatt. Az avplaneten viszont igen, de nem ismerem a boltot és ekkora összegnél már fontos a megbízhatóság. Ezért is esik ki az edigi a jó árak ellenére.
-
BBéci
legenda
válasz bozont #12834 üzenetére
Haverom náluk vett 150000-ért Saeco kávéfőzőt, ami fél év után elromlott. Bolti gcranciás lévén visszavitte, 2 hónapig nem voltak képesek megjavíttatni. Visszakérte és kapta a pénzét, de soha többé nem vesz tőlük semmit. Én sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Thuglife
senior tag
Ez lehet h egyedi eset, mert nekem is volt sajnos dolgom Saeco márkaszervízzel és náluk trógerebb bandát még soha életemben nem láttam!!! Nem akarom részletezni de gondolom az Avplanet is a márkaszervízbe vitte, csak sajnos ott semmit nem tesznek a megjavítás érdekében! Na ez nagyon OFF volt, megyek is..
-
cekkk
veterán
válasz Thuglife #12839 üzenetére
Én egyszer akartam tőlük vásásrolni, de mivel bolti garanciát adnak mindenre így felejtős. Szürke importból származó áruk vannak náluk, ezért tudnak olcsóbbak lenni. Ha nem pesti vagy, akkor felejtős az ott vásárlás. Én debrecenben lakom és ha elromlana amit ott vettem két kör pesti utam lenne, vagy futár, és inkább úgy döntöttem olyan helyről veszek ahol 1-2 ezerrel drágább de hivatalos magyar garanciát kapok.
-
Gabor970
addikt
teljesen igazad van, én is csak olyan helyről vásárolok, ami hivatalos magyarországi importőrön keresztül beszerzett dolgot árusít. Most ilyen helyen láttam 62900Ft áron az onkyo 308-ast. Hát, nehéz nem megvennem. Bár nagyon az 508 felé húz a szívem, csak most így elég nagy lett az árdifi.
[ Szerkesztve ]
-
P.Zoli22
tag
Zoli
-
Gabor970
addikt
köszi! Konkrétan itt nem néztem, de ugyanennyiért láttam. Ezzel számoltam, csak ez majdnem 50%-al magasabb ár, mint a 63,000Ft a 308-asér. Plusz találtam egy használt denon 3805-öst 75000-ért, az még mozgatja a fantáziám.
P.Zoli!
Az a baj, hogy pl a fentebb említett onkyo 308 nem tudom, hogy hangminőségre elmarad-e a HK142-től, tudásra viszont előbbre jár a HD hangokkal és a 1.4-es HDMI-vel. No és újonnan olcsóbb, mint a tied. Sajnos (vagy nem sajnos, annak aki venni akar) nagyon csúsznak lefelé ennek a kategóriának az árai. Szerintem a denon a 1911 árát sem sokáig tarthatja a 150e Ft-os szinten, mert az onkyo 508-asa vele partiban lényegesen olcsóbb. Persze még eladják a maradék 1910-eseket 110e körül, és amikor elfogytak, akkor leviszik a 1911-est is ilyen körülre. Ebben a szegmensben éles a verseny, mert ebből lehet tömegesen értékesíteni. A felső kategória ára jóval kevésbé versenyeznek, annak a forgalma töredéke az alsó szintekének. Azt úgyis az veszi, aki nagyon belemélyedt ebbe a témába. Ha körülnézek magam körül (műszaki emberek vesznek körül egy elektronikai gyárban) talán ha a családok 1%-a költ ilyesmire, hogy külön erősítő + hangfalak. Van néhány aki vett már bögreszettet a hozzá rendelt lejátszó-erősítővel, de talán ha van 5-6 ember a párszázból, aki ennél tovább lépett, és akkor még mindíg az alsó kategóriáról beszélek. Egy valakit tudok, aki milliós nagyságrendben ruházott be. összesen egyet.
[ Szerkesztve ]
-
P.Zoli22
tag
válasz Gabor970 #12844 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, októberben, mikor vettem a harmant 105ezerért, vehettem volna 50ezrekért onkyot, pioneert vagy bármit, kizárólag azért nem tettem mert ez sokkal jobban tetszett...
Egyébként sajnos nincs lehetőségem használni, szerintem 20óra működés nincsen benne összesen, teljesen új állapotú, szerintem ez ér 30 ezerrel kevessebet mint egy új...Zoli
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest