Hirdetés

Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz canniball #1032 üzenetére

    Én a panát hanyagolnám. Meg is mondom miért:

    -Gyanusan könnyű (mindössze 3.8kg). A komolyabb minőségű alkatrészeknek megfelelő tömeg kell, és megfelelő méretű hűtőborda. Egy átlag Yamaha, Denon vagy akármilyen más, komolyabb AV erősítő 8-10kg-ot nyom, nem véletlenül...
    -Házimozi erősítőknél a Sonyt és a Panasonicot hanyagolni kell. Inkább végy egy rendes AV erősítőt a Yamahától, Denontól, H/K-tól. Hidd el, hogy sokat számít a minőség. Egy Yama RX-V361-es nem sokkal drágább, de sokkal többet tud.

    Vajon tud-e 5.1->stereo downmixet? Vagy ezt mindegyik tudja?

    Az erősítőknél (legalábbis amit eddig én láttam) mindig be kell állítani, hogy milyen hangfalak vannak rákötve, ha 2 hangfal van, akkor 2-re fogja lekeverni, ha 2.1, akkor 2 csatornára és mélynyomóra, ha két front és center van (3.0), akkor úgy, és a többi.

    megéri-e ennyiért vagy esetleg egy olcsóbb modell is jó lenne nekem

    Hát ha ez alá akarsz menni, akkor szerintem felejsd el a komponens alapú házimozit, és inkább végy valami egybe szetett... Persze zenehalgatásra az nem igazán alkalmas...

    Mi az a direct mód?

    Gyakorlatilag csak jelerősítést végez az erősítő.

    A downmixet azért kérdeztem, mert jelenleg hangfalakat "nincs kedvem" :( venni, így egyelőre a hifire lenne kötve, ami nem fog nekem 5.1-et produkálni.

    Ennél hogy van megoldva a hangfalak rákötése? Jack dugó, vagy csiptetős megoldás? Mert utóbbi esetén a mini-hifi hangfalait kell csak rákötnöd az erősítőre.

    Akkor most három bemenete van összesen (2 optikai+1 koaxális) vagy van három digitális+három analóg?

    A digitális bemenet az optikai vagy koaxiális bemenet. Ezen keresztül tudod rákötni a játékkonzolt (X-Box360, PS3), a számítógépet vagy a DVD lejátszót például.
    A másik bemenetek RCA csatis bemenetek, van 3 bemenete és egy kimenete.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Aktív témák