Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egy-két

    tag

    válasz vadkörte #4102 üzenetére

    Én is elgondolkoztam egy szétválasztáson, de végül egy független szemlélő segítségével sikerült megtalálni a legkompromisszum mentesebb és olcsóbb megoldást.
    A raspberrynek jól áll az ára, és kb ugyanannyiért lazán eladhatom mint amiért vettem, így ez lesz, plusz egy odroid xu4 ami úgy együtt 16 ezer plusz szállitás.
    Volt gondolatban a részemről egy synology egy lemezes vásárlása is mert valamiért mindig vonzottak ezek a komoly nasok, de a szolgáltatásainak a nagy részét én úgyis fölöslegesnek értékelem, plusz az minimum 23 ezer lett volna használtan, és még a raspberryt se adhatom el mert arra továbbra is fennállt volna a szükség a média lejátszás tekintetében.
    Aztán néztem az olcsó egy magos 1,6 GHz AMD apukat, s Celeron 2*1,6 GHzkkel szerelt lapokat. Hogy esetleg abból egy kicsit ügyesebb frissebb lap ami akár média lejátszásban is előre lépés lenne. De nem volt siker.
    Vagy ugyanúgy a raspberry is marad (pénzügyi nem bevétel) vagy pedig komolyabb gép kell a média lejátszás miatt ami több pénz és nagy lett volna a fogyasztás (>15 watt) nagyobb helyet foglalt volna, és összességében drágábban jöttem is volna ki.
    Így lett az odroid xu4 végül és újra, mert fel évvel ezelőtt is emellett döntöttem már :D
    Az sebességben csak egy kis lemondás samba adatok: Odroid 86/68 Mb/s a synologyhoz vagy miniitxhez képest (105/60 Mb/sec ) letöltés/feltöltés. Média lejátszás pedig lazán viszi a h264et hw decodedal, és a h265 az sajnos csak bikán izomból tudja, így mondjuk 720pig vagy mélybi valami könnyű 1080pt elvisz, mert 8 magos Samsung exymos azért nem egy gyenge élőlény, persze nem is egy skylake proc.

    Így összességében 5 ezer Ft befektetéssel lesz meg az egy/két fokkal jobb és továbbra is kényelemmel használható nas + média center egyben + ~5 watt nyugalmi fogyasztás :) ecofriendly meg áram számla barát is. ( mivel raspberry az + 14 ezer Ft, odroid az - 19 ezer Ft és jóság van )

    Tudom, hogy így utólag úgy tűnhet mintha fölöslegesen írtatok volna nekem bármi jó célú tanácsot, és ne haragudjatok, én tényleg minden opciót átrágtam, és megéltem lelkesedéssel, de a végén nekem ez jött ki győztesként :)

    Köszi utólag is mindenkinek a rám szánt kommenteket :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák