Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Egy-két #4097 üzenetére

    Javaslatom:
    Válaszd szét a két felhasználási területet, az RPi3-adat használd tovább mint médiakliens - OSMC, vagy LE pont erre való - "kiszolgáló"nak meg építs valami komolyabbat.

    "Amire használnám (ha ez lényeges egyáltalán :D ):
    -samba -OpenVPN -shairport sync/AirPlay szerver -minidlna -transmission és qbittorrent -kodi ha a két képességet (home szerver és média center) egy dolog tudja. Ha esetleg van RAID támogatás akkor azt se vetem meg de ez tényleg nem létszükséglet...
    "

    Miért lenne lényegtelen? Egy észrevétel, a Transmission mellé felesleges a Qbittorrent. Szerintem(!!!) mezei otthoni felhasználásra, ha csak médiaállományok mennek rá, a RAID nem létszükséglet, max egy 1-es. Ha bejön a képbe az érzékenyebb adatok tárolása is, akkor jó ha van RAID, de oda meg HDD kell dögivel.

    "Az első atomos válasznál fogtam a fejem, hogy az a chip .. nem kérek belőle. Tehát egyik szemem sírt hogy ilyet ajánlatok a másik nevetett mert ekkora keretből valóban inkább csak ez jön ki."

    Bocs, de én meg ezen kacarásztam. Mégis mit gondoltál ilyen kerettel mit ajánlanak, dupla Xeon-os kiszolgálót? Te gyakorlatilag megfogalmaztad az egységsugarú otthoni átlagfelhasználó v1.5 igényeit. (OpenVPN-re nem mindenkinek van szüksége, ezért nem 1.0)

    Hasonló feladatra (miniDLNA, Transmission, Samba, RSync) dobtam be a sarokba egy Intel Atom 330-as CPU-val szerelt DELL thinkPC-t. Kapott 4GB DDR2-es RAM-ot, (2GB-tal is probléma nélkül megy) egy 60GB-os SSD-t a rendszernek és letöltésre, meg egy 1TB-os 2,5"-es HDD-t adatnak. Intenzívebbenn használva akkor szokott felfutni a CPU kihasználtság 70% fölé, általában 0-20% között van, (közelebb a 0-hoz) a RAM foglalás is nagy ~ilyen, (másoláskor megy fel 75% fölé) átlagban ~25%.
    Az egészet a gép 50W-os passzív PSU-ja viszi, atomstabilan!

    (#4096) cinemazealot:
    A DDR3-as részétől eltekintve egyetértek veled.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák