Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Domonkos #3506 üzenetére

    A rendszergazda topikba ne menj, az windowsos, ott majd elkezdik ajánlgatni az exchange-t.

    A fő kérdés, hogy milyen szintű megoldást szeretnél. Egy igazi enterprise megoldásnál 100k-ból kb. az árajánlatot írják meg neked, pre-sales mérnöki munkaórában számolva.

    Ha elég a faluvégi mekkmester szintje, akkor is gond van, mert 100k-ból kb. a diszkeket lehet megvenni egy ilyen cuccba. Vagy fekete vagy sárga wd-ket szokás venni, legrosszabb esetben is pirost. Egy olyan alaplap, amin két rendesebb hálózati vezérlő van, 55-60k-tól indul (intel szerver kategóriás ethernet).

    A másik nagy kérdés, hogy milyen forgalomra számítasz? mert egy notebook is kiszolgál kétmillió usert, ha havi egy levelet kap csak mindegyik, és egy szervert is fel lehet borítani, ha ezer user kap másodpercenként és fejenként 20 levelet. Tehát a mail forgalom az lényeges kérdés.

    A dhcp nem tétel, azt bármi kiszolgálja ekkora méretben is (meg sokkal nagyobban is). A dns sem olyan nagyon bonyolult, csak ramot kell venni hozzá.

    További kérdés még, hogy mivel akarod menedzselni? Gondolom nem óhajtod kézzel bepötyögni az összes levelezési cím összes adatát a unixos konfigfájlokba. akkor kell valami menedzsment szoftver is.

    Újabb kérdés, hogy mennyire fontos az adatbiztonság. 1000 ember leveleit, ha nem teljesen komolytalan a téma, illik menteni valamire. De mire?

    Szóval jónak tűnik az a korábbi javaslat, hogy tegyél még egy nullát a szám végére. szerintem az se baj, ha utána megszorzod vagy 3-mal.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák