- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
válasz chopin42 #39400 üzenetére
Multkor te irtal haz témában is, szoval p600s ház. Alaplap z490 tomahawk, gondolom tud. Dr lesz kulon vezerlo is. Rgb nem fontos ha jok a mostani ventik, ha van ennel halkabb es jobb akkor az rgb nem hátrány
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
TeebyKay
őstag
Ha egy hűtőventiből kiszakad a csatlakozó vezeték mert azt fogom miközben leesik az asztalról, az garanciális téma vagy kuka téma?
-
szabeska
addikt
Kicsit off, ha 3 ventit kötök egy csatira az alábbi módon, az okozhat gondot? Tomahawk Max, P12 PWM ventik, 2 db Y elosztóval megoldva. Várok a kínai pwm elosztóra...
[ Szerkesztve ]
F1
-
TeebyKay
őstag
válasz abdulka1 #39403 üzenetére
Ha már úgy is kuka nekiálltam megbarkácsolni a ventit. Találtam egy videót, ami szerint elvileg az Arctic P12/P14 ventik simán kipattinthatóak a burkolatból, az enyém viszont ragaszkodott a műanyag vázhoz, viszont szerencsés helyen sikerült eltörnie, így ha szűkösen is, de hozzáfértem forrasztó pákával a nyákhoz, viszont a hely szűkössége miatt sikerült egyszer a ventilátor lapáthoz is hozzáérnem a pákával amin így lett egy kis deformítás és az összeszerelt ventilátor halk zümmögéssel üzemel. A törött burkolatot megragasztottam így a csak közelről hallható kis zümmögésen kívül végülis működik a ventilátor. Azt viszont nem értem a videóhoz és a kommentekhez hasonlóan miért nem akart nekem kipattani a helyéről a ventilátor, nem tudom szedett-e már szét bárki Arctic P12/P14-et sikeresen.
-
boogie84
veterán
válasz szabeska #39404 üzenetére
Miért nem egy kábelt használsz 3-4 ventihez? ARCTIC PST Cable Rev.2
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Armantor07
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy be quiet! SILENT BASE 802 Window házat és egy polc alá akarom felfüggeszteni egy konzolra. Előlről, hátulról és alulról teljesen nyitott. De a ház teteje és a polc között csak pár cm hely lenne. Kezdetnek 2 db 140-es venti lenne felül de később szeretnék oda egy 240-es radiátort.A kérdésem az lenne, hogy hogyan befolyásolja ez a szűk hely a légáramlást, és milyen irányban kellene felszerelni a ventillátorokat?
Ventillátorok: elöl 3 db 140 mm
hátul 1 db 140 mm
és felül (vagy alul!!)1-2 db 140 mm -
mgoogyi
senior tag
válasz Armantor07 #39408 üzenetére
Amíg léghűtésed van csak, addig 3 elöl befelé, hátul és fent hátul 1-1 kifelé.
Ha lesz fent radiátorod, akkor már lehet, hogy a pár centi nem elég a ház felett, de lehet valakinek van ilyen tapasztalata.
Elölre nem jó az a radiátor? -
abdulka1
őstag
válasz TeebyKay #39405 üzenetére
A lényeg, hogy működik
Én nem próbáltam, de biztos hogy szétszedhető, mert az aprón már láttam olyan hirdetést ahol ki volt cserélve a lapát feketéről fehérre. A hirdető írta is, hogy azért csinálta, mert így passzolt színben a konfighoz.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #39296 üzenetére
Update:
CHA_FAN1 -> Lepa BOL.Quiet PWM Blue 120mm (hátsó) -> PWM Mode
AIO_PUMP -> Aerocool DS Blue 140mm (front) ->nem lehet Mode-ot állítani
CHA_FAN2 -> Aerocool DS Blue 140mm (front) -> DC ModeAIO_PUMP: Közben kutattam az UEFI-ben és találtam beállítást arra, hogy "Enable AIO_PUMP Control".
Így már tudtam végre DC Mode-ra rakni, viszont abban nem vagyok biztos, hogy a Q-Fan Source-ot mire kell állítani? Előző lapomnál nem volt ilyen, nem tudom melyik a jó.
Alapbeállítás a CPU, de van Motherboard, Chipset (és Multiple Sources is):
Másik kérdésem, hogy a következő profil jónak tűnik a Lepa BOL.Quiet PWM Blue 120mm (hátsó) ventire?
És ez az Aerocool DS Blue 140mm (front) ventire?
A másik Aerocool DS-t, amely az AIO_PUMP-ba van kötve is úgy állítgattam, be, hogy ugyanaz a profilja legyen, mint a CHA2 FAN-be kötött Aerocool DS-nek.
Vagy inkább hagyjam ezeket a preset profilokat és manuálisan állítsam be? Pl mind a PWM-es, mind a 2 DC mode-os venti 60°C-ig menjen 10%-on, vagy milyen "szabályok" vannak, amiket illik betartani PWM/DC mode-nál?
A válaszokat előre is köszi!
-
steewcv65
őstag
válasz mgoogyi #39156 üzenetére
Ebben teljesen igazad van! Szinten igy vagyok vele
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
scott_free
senior tag
Üdv,
olcsó(bb) 120-as, halk, RGB-s házventit keresnék.
Mi ajánlott mostanában?Köszi!
-
veterán
válasz scott_free #39415 üzenetére
Ez jónak tűnik
-
chopin42
addikt
válasz scott_free #39415 üzenetére
A szempontjaid mind kizárják egymást, ha az olcsót kivesszük, akkor is nehéz.
Kaze flex rgb 4 pin 12 volt rgb, ez a legolcsóbb.
Van még az Arctic bionix p120a-rgb 3 pin 5 volt argb vagy az Alpenföhn Wing Boost 3 HS argb 120 3pin 5 volt argb. Még drágábban Noiseblocker EloopX b12x-ps 3 pin 5 volt argb.
És ezzel kb el is fogyott az egyáltalán ajánlható rgb kategória.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
válasz scott_free #39417 üzenetére
Hat elvileg MO- ra is postázzák Aliról
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Alpenföhn Matterhorn Rev c bordára milyen ventit ajánlotok? Akár 2 is jöhet ha halkabb lesz. Most alacsony fordulatnál kezd morgó hangja lenni az 5 éves Alpenföhn WB2 ventinek
Lényeg az lenne, hogy minél jobb teljesítményt minél halkabban/akár emiatt lehet 2 is/ PWM/DC mindegy, lapom kezeli mindkettőt. 120mm. Ár nem lényeges ha csendes.
Házhoz most vettem 2 140mm P14 PWM-et de a vegyes felvágott front ventiket is érdemes lenne cserélni, van 1 5 éves WB2 red 140 és 2 4-5 éves Pure wings 2 140mm
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Phanteks Eclipse P600S házam van, benne egy RTX3080, ami a legnagyobb hőtermelő. A gyári 3db 14 centis ventilátort szeretném kiváltani halkabb működésűekre. Mit ajánlotok?
Ne legyen ledes, nem kell, hogy nekem itt világítson a nappaliban.
A mostaniakat a ház oldalán lévő vezérlő hajtja meg, ami egy kábellel csatlakozik az alaplapra, ezt szeretném megtartani, nem akarom külön rádugdosni az alaplapra a ventiket. -
Morris
veterán
Hali!
Olyan 140-es ventit keresek, amit kívülről lehet a ház tetejére rakni szívó üzemmódba és nem érnek bele a lapátok a házba.
Létezik ilyen? -
-
boogie84
veterán
válasz Morris #39436 üzenetére
Ja h nem a hűvösebb levegőt szeretnéd befelé tolni, hanem a meleget ki. Ez sem rossz, de gondolom azért vannak szellőzők, és ha külső hűvösebb levegőt juttatnál a dobozba, akkor még a doboz és az erősítő alkatrészeinél is cserélve lenne a levegő. Dobnál egy képet a hűtendő cuccról?
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
ha egy ARGB-s ventit kötök az alaplapra (Gigabyte B550M DS3H), akkor annak a színeit hogyan fogom tudni állítani? Külön szoftvert kell felrakni hozzá?
-
Morris
veterán
válasz abridabri #39445 üzenetére
Ez jobb lenne? Noctua NF-A20 PWM Chromax Black Swap
Már csak azért kérdezem, mert ennek viszonylag négyzetes alakja van. Talán valamivel jobban mutatni az erősítőn. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest