-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Az adottvideóban 1:54-körül lévő ventilátor megoldás mennyivel jobb mint amit a videó elején lehet megtekinteni? Vízhűtésben radiátorra az 1:54-körüli venti nem jobb? :S
800-1200rpm körüli megbízható halk stapabíró ventire kérnék ajánlatot ár/érték arányban + Sentry LXE-ra lennének kötve.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz jookomak #12182 üzenetére
Persze, hogy nem említik, mert kb 2-3 éve vannak a ventikkel a piacon. És nagy kár, hogy keveset foglalkoznak az Enermaxszal, mert nagyon jók. Kb az zajlik náluk mint a Corsairnél a tápok esetében pár évvel ezelőtt. Dömping áron adnak marha jó minőséget. Most kell venni őket, mert ha beindul a szekér már nem ennyi lesz. 2500-2800-ért duplagolyós csapágyazás és minőségi anyagok?! Not bad...
Ellenben ott van a Bitfenix, hát azt csak a kutyának adnám játszani. Jó sokat hallani róla, agyon hypolt márka
(#12201) Goblin12: Scythe Gente Typhoon vagy Noiseblocker Eloop. Ár értéket hagyjuk, mindkettő piszok drága és piszok jó! Az Eloopra 6 év garit adnak.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Martell #12202 üzenetére
Foglalkoznak az Enermaxal is, főleg ledes berkekben. Átfogóbb ventilátor tesztben általában szerepel egy T.B Silence vagy Magma a simák között. Nem szerepelnek kiemelkedően. Az Enermax a legjobb ventiket a tápjaiba teszi, kivétel a kivétel.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
hdav5
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy NOB09A gépházam, és a benne található videókártya és processzor közötti helyen nagyon magas szokott lenni a hő, ezért vettem egy Coolink Swif2 120-as házhűtőt amelyet a gépházam hátuljába szeretnék szerelni, de nem tudom hogyan rakjam bele, tehát hogy befelé fújja a levegőt (van a gépházamban elől is egy 120 -as hűtő de nemigazán biztosítja a kereszthuzatot) Vagy kifelé termelje a levegőt?
Tehát hogy hogyan tegyem bele, orral kifelé, vagy a hátulja legyen kifelé?
Segítségetek előre is köszönöm! -
hdav5
csendes tag
-
eventus
veterán
Saját kérdés: Nektek van alul a gépházban venti, ami a felfelé fúj? Tervezem, hogy berakok. Annak gndolom nem kell nagy fordulat.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Morris
veterán
Üdv Urak!
2 db 12 cm-es ház ventit vennék. Jelenleg cooler masterek vannak, de magas és alacsony fordulaton is morognak. Szóval ezeket cserélném le.
Nem tudom, hogy melyiket érdemes 3 vagy 4 pin-est választani, de annyi a lényeg, hogy manuálisan lesznek vezérelve egy scyte kaze master II-es szabályzóval.
Elsősorban halk legyen és ne morogjon a csapágyazás. Az hogy a magas fordulaton hangos, nem fog érdekelni, mert ha kell az extra hűtés akkor kell. Játék közben meg a zene/effekt hangerő mindig hangosabb, mint a gép.Mit ajánlotok?
szerk: Idle-ben nem fognak menni a ventik, vagy ha igen, akkoris alacsony fordulattal és itt lenne a szempont, hogy minél halkabb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
A Cooler Master Silencio 550 típusú házamba szeretnék még ventit rakni.Gyárilag 2db 120mm-est adtak hozzá. A lényeg, h szoftverrel szabályozható legyen.
Szerettem volna előre 2db Thermalright TY-140-es szériából berakni (tudom ez 140-es), de most nézem nem is lehet könnyen hozzájutni :/ na mindegy...
Szerintetek egy Arctic F12-est hátulra?
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz Martell #12202 üzenetére
Üdv.
Ez a Noiseblocker Eloop S-Series B12-X Az X az a számokat jelölné nagyon jónak tűnik. Ha tényleg az NZXT Sentry LXE-re szeretném őket rákötni, és a specifikációk alapján pro Channel 10W-os terhelést bír el, akkor ha a Noiseblocker Eloop S-Series B12-3-ból ráteszek 1 ágra 3db-ot akkor azt elfogja bírni?
A videó alapján 2:31-nél 12V-on 250mA-t eszik szóval 3W-os fogyasztása van amit ha 3-mal szorzok meg az 9W amit ha még megszorzok 5-elöt csatorna az összesen 45W-os fogyasztás.
Nyilván nem szeretném csutkán járatni a ventiket 24/7-ben, hanem 800-1200rpm között, a venti max 1900-at tud.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Morris #12214 üzenetére
Ár?
(#12215) gabro0: Arcticot semmiképp se. TY-140 helyett ott a TY-141 vagy TY-147, csak színben térnek el. Hasonló árban Bitfenix Spectre PWM.
(#12216) Goblin12: Válassz kisebb fogyasztásút (nekem soknak tűnik). [link]
Ajánlom a Corsair SP120-at.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
domyCz
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni hogy mi az AUX.
Mert elégé meleg és fogalmam sincs mi lehet.itt a kép:
előre thx
-
krichd1
addikt
válasz Morris #12219 üzenetére
Noiseblocker Multiframe, Noiseblocker Blacksilent Pro, Corsair SP120 QE, Nanoxia FX EVO, amelyik tetszik. Nem feltétlen a legdrágább a legjobb.
Jó fehér lapátos: Thermalright TY-147, más nem jut most eszembe.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Goblin12
őstag
válasz krichd1 #12217 üzenetére
Üdv.
Fogyasztásilag, és a felhasználást illetően, is arra való amire használni szeretném.
És gondolod, hogy az 1 molexről elbírna a táp Sea Sonic Platinum Series 1000W 35W-os terhelést?
Józan paraszti ésszel elkell, hogy bírja, mivel 5 channeles és channelenként 10W az összesen 50W akkor a 35W még javában a maximális terhelés alatt van, ha a Corisar SP120 High Static Pressure ventit választomm márpedig úgy tűnik ez marad fogyasztás és zajszint alapján is, na meg ár alapján is.
Boldog Karit.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz krichd1 #12203 üzenetére
Én nem külföldi tesztekből indulok ki, hanem saját tapasztalat Mellesleg amúgy igen jól szoktak szerepelni ott is. És tudjad, hogy T.B.Silence bizony belekerül a tápokba is.
(#12216) Goblin12: Nekem van Eloopom 1900as, 2 watt van a dobozára írva. Nálam mondjuk mindegy, 30watt/csatornás venti szabályzóm van. Amúgy persze, hogy elbír 1 csatorna is 3 darbot.
-
Goblin12
őstag
válasz Martell #12229 üzenetére
Üdv.
Igen, lehet van erősebb pro channeles venti szabályzó mint a 10W, csak ez a kívülről az asztalról szabályzom dolog, jobban tetszik, mint egy akármilyen másik 5,25-ös helyre beépíthető akármi. Így is igyekzem mellőzni minden perifériát ami 5,25"-re építhető, ami kell abból már szinte van külső.
-
Kreash
aktív tag
Üdv.
Tudnátok ajánlani 14 cm-es ventit max 5000Ft -ig, fekete,fehér, vagy piros lapátost.(Ha esetleg más színt tudtok azt is meghallgatom, de Noctua nem kell )
Bitfenix spectre pro ledes ventim van 12-esbe, ettől ne legyen hangosabb (elvileg 18.9dBa).Légszállítása legyen jó, de hangos ne legyen,esetleg legyen jól szabályózható.
A ház hátuljába lenne a proci mögött.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Érdemes megvenni?
Eléggé halk nekem azért kéne mivel 6db lesz belőle.
[link] -
Peaceliker
addikt
Azt tudja vki, hogy 3 pines ventit rá lehet kötni 1 alaplapi helyre (párhuzamosan kötve)? 4 pin es, PWM est tudom, hogy nem, de ez igaz 3 pin esre is?
Köszi a választ előre is!szerk:
ez alapján igen, csak fordulat mérő szálat nem kell párhuzamosítanom...[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Killer01
őstag
válasz Peaceliker #12234 üzenetére
Simán lehet egyébként 4 pin-est is lehet, olyan elosztókábel is létezik
demmer123: Hová akarsz 6 db ventihűtő lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz Peaceliker #12236 üzenetére
Húúú, asszem' sok volt a forralt bor....
nyugodtan állj neki, csak közel azonos rpm-et tudjon a 2 venti.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Hali!
Azt meg tudja vki mondani, hogy 1 molexre max mennyi ventit lehet/érdemes kötni? Amikor 5 öt kötöttem 1-re, akkor tápom lekapcsolt indításnál (menet közben nem), gondolom túl nagy vt az indító áram.
Aztán 2 re osztottam szét őket, úgy nem volt gond. Viszont ha 7V ra kötöttem őket, akkor max 2-t vitt el egy molex, ha 3 vt rajta (ugye párhuzamosan kötve 7volton mind), akkor megint (csak indításnál) lekapcsolt a táp...
Nemtom mi baj lehet...vagy ez így "normális"? Ugye a villanymotor ellenállása indulásnál (elvben) 0 ohm, szal az áram "végtelen", ami folyik ilyenkor... gondolom ez a baj, csak at nem tudom, a 7 voltos ág miért érzékenyebb...Ha veszek venti szabályzót, az gondolom megoldja...
"Oh my Goa'uld!"
-
Killer01
őstag
válasz Peaceliker #12239 üzenetére
Én 3-at max 4-et raknék 1 molexre (12 V), azzal nem lehet gond. A 7 voltos ágat nem igazán használnám, ez a fesz nem szabványos terhelhető ág! Gondolom a tápnak is ezért nem tetszett...
-
Peaceliker
addikt
válasz Killer01 #12240 üzenetére
Értem, köszi. Tehát akkor nem a tápom szar, hanem ezt "nem illik"!? ez jó hír azért.
7V ra azért kellett bekötni, mert a z11plusban amik vannak gyárilag elég kerregősek.
Tudtok olyan ventiket (120mm) mondani, amikor marha halkak és kéken világítanak? Légszállítás nem kell sok, most így 7 Voltok kb semmi, de ez is elég nekem, gondolom ha vmi jobb lesz helyette ennyit legalább tudnak majd...
Illetve akkor gondolom ha szabályzóra kötök majd 1 halom ventit, akkor nem lesz ilyen gondom, hogy lekapcsol a táp, igaz!?Köszi előre is!
"Oh my Goa'uld!"
-
Killer01
őstag
válasz Peaceliker #12241 üzenetére
Részemről kerülöm a világítós ventiket, tudtommal elég nehéz is minőségit találni köztük (fórum vélemények alapján). Vagy használj ellenállást a ventikhez és akkor mehetnek 12 v-ról, vagy szerezz be egy előlapi ventiszabályzót (én sokáig egy thermaltake hardkano 9-et használtam erre a célra, 4 csatornát tudott kezelni) és nem lesz semmi problémád.
-
demmer123
őstag
Helo.Ha erre kötök 2db ventilátort akkor nem lesz baja a tápegységnek mivel kicsit furcsálom hogy 1 molex csatlakozóra rá lehet kettő ventilátort csatlakoztatni.
Mit jelent az hogy pw-17?
Pl ez egy másik elosztó itt 2molexet kell rácsatlakoztatni és kapok 1 3tűs pin csatlakozót akkor hogy van ez?
Köszönöm a segítségeteket.
Nincs az alaplapomon több hely.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz demmer123 #12243 üzenetére
Nem lesz semmi baja, fentebb pont volt róla szó, hogy 3-4 venti 1 molexre mehet.
A 2 molexből 1 3 tűs átalakítónak akkor lehet értelme, ha kevés a kraft, de ezt nem tudom elképzelni.
De mivel link kimaradt, így csak tippelem, hogy egy ilyenről van szó. Erre nem 2 molex megy, mert egyik fele foglalat a másik csatlakozó. Tehát ez egy toldó is, így nem veszítesz 1 molexet egy venti miatt."Oh my Goa'uld!"
-
demmer123
őstag
De olyan is van hogy alaplap csatlakozóba dugok egyet és abból lesz kettő. Csak azt mondták alaplapi csatlakozót nem jó túlterhelni mert beszarhat ilyenre gondolok.
-
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, bár nem biztos, hogy a jó topicban próbálkozom és a lámaságomért is előre bocsánat. 1 éve összeállítottam egy konfigot, ami paraméterei ellenére sajnos nem szuperál a legjobban, lévén, hogy pár dologra nem figyeltem kellőképpen, méghozzá hűtés terén. Nagyobb megterhelésnél (újabb játékok max felbontáson futtatva) a gép mindig újraindult és kiírta, hogy cpu túlmelegedett. Sebaj, spóroltam rá, és megpróbáltam új életet kezdeni egy új, komolyabb proci hűtővel, ami segített is, 50 fok fölé nem igazán engedte a procimat. De, a hibák ismét jöttek, a gép szaggatással és speedfan közreműködésével tudtomra adta, hogy videókártya is "tűzben ég", ha jobban meghajtom a vasat. Ezek után gondoltam, hogy esetleg a hő bent rekedhet a házban, ugyanis ventikkel nem igazán segítettem rá, hogy az eltávozhasson. Sajnos egy m-ATX-es házban van eléggé összezsúfolva a gépem. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kellene jobb hűtést kieszközölnöm? 1-2 venti, meg új gpu hűtő esetleg pluszban? Vagy egy új ház esetleg, bár nem tudom, hogy a lapom azt mennyire támogatná, mivel az is m-es kategória? Tényleg bocsi, ha nagy sületlenségeket írtam!:S
Ház: [link]
lap: ASUS P8Z77-M PRO [link]
proci: i7-3770K
kártya: SAPPHIRE HD 7950 OC 3GB GDDR5
táp: chieftec GPS-600A8
proci hűtő: Phanteks PH-TC14CS -
eszakas
senior tag
válasz skandarg27 #12248 üzenetére
Hát egy kicsit tényleg el lett cseszve a ház választása.
Ez egy tuningos confignak néz ki aminek gátat szab a ház szellőzése.Ha a házat mindenféleképpen szeretnéd megtartani akkor ki kell vágni elől és hátul is a lyukazott részt hogy több levegő áramoljon be. Hátulra ezt betenni védelem céljából.
Nekem hasonló config ilyen házban ment léghűtéssel.
H100i vízhűtéssel ebben a házban nagyon jól érzi magát a rendszer.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
hdekakas
senior tag
Az egyik ventilátorom néha kicsit cipirel. Azzal lehet kezdeni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest