-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Nézegette most a ventilátrokat múltkor itt olvastam egy márkáról,mégpedig a Nanoxia,ez milyen cucc mert azt eddig tudtam hogy a noctua az egyik legjobb meg leg csendesebb,de mintha ezek szinte még fele áránál kevesebbért is olyan jók,sőt még mintha csendesebbek is lennének.Ez fura nézem a noctuákat a PCX nél max 5100Ft ig vannak de a belinkelt oldalon meg 8260Ft ig hogy lehet hogy más boltban kétszer annyiért árulják?
Érdemes ezt venni noctua helyett?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Bacusuz
őstag
válasz Televan74 #12749 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb választás a Nanoxia DS sorozat.
Itt egy pár teszt a 120mm ventikről.Én biztosan az 1800 rpm változatot venném ,és mikor nincs igény a teljesítményre nem pörögnének maxon.
A kérdés hogy tudod-e őket vezérelni alaplapról,vagy fixen fognak menni.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
holapito
tag
Hello van valakinek tapasztalata a legújabb corsair ventikről ?
-
PainKiller13
őstag
válasz Televan74 #12755 üzenetére
Aki ért hozzá az a legkisebb fordulatosat veszi, mivel IDLEben nincs szükség nagy légjárásra, szinte kb nullára, terhelés alatt meg az 1000 fordulat is bőven elég, hogy kimenjen a levegő, gondolom nem 1 venti lesz a házban. Hangja pedig az 1000esnek van legkevesebb IDLEben, nem véletlen azt viszik mint a cukrot.
-
Televan74
nagyúr
válasz PainKiller13 #12756 üzenetére
Most három venti van a házban. 2db 12 cm Bitfenix Spectre Pro elöl, és 1 db NoiseBlocker BlackSilent hátul.
6 egyformát szeretnék, 3 be és 3 ki.Gondolom ezeknek oly nagy lesz együtt a levegő szállítása,hogy elég lesz egy lassabb és csendesebb modell is.
Spórolni nem akarok, de nem is akarok elszállni mint a Spectre Proval,aminek 4500 körül volt darabja.Egy bajom van a Nanoxia DS -el ,hogy nem lehet az iPon -ba kapni. Mert szeretném egy helyről megvenni a processzor hűtővel együtt.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Arctic F12 TC szenzorjait hova érdemes helyezni, hogy terhelés alatt maximális fordulatszámon pörögjenek?
PSN ID: marquuard
-
PainKiller13
őstag
válasz Televan74 #12757 üzenetére
Nézz procihűtőt is a merlinnél, ezek a nanoxia ventik piszok jó áron vannak, én is ezt vennék ha kitudná kapcsolni az alaplapom őket IDLEben, de mivel nem tudja ezért Noctua ventikkel oldom meg, hogy IDLEben ne járjanak, ezeket 2500/ db áron beszerzem használtan, a bolti 4400 helyett.
Milyen lesz a procihűtő?
-
Pityu.
nagyúr
Na meg néztem a ventilátorokat amik a házamban vannak
Felül/Elöl 140mm:cooler master A14025-10CB-3BN-F1
Hátsó 120mm:cooler master A12025-12CB-3BN-F1
nos noctuákat nézegettem de azok kicsit drágák meg a nanoxiant néztem ami állítólag olcsóbban ugyan olyan jó minőség.
még nem néztem utánna a ventilyeim db értékeinek meg a légszállításának de ha valaki tudna esetleg segíteni a nanoxian ból melyik lenne jó a 120mm meg a 140mm esek közül.
140mm
[link]120mm
[link]3pines csatlakozós ventijeim vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz PainKiller13 #12759 üzenetére
Ez a kiszemelt proci hűtő. NOCTUA NH-D14
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12760 üzenetére
Megtaláltam a ház első ventilátorának decibel értékét. A légszállításról nem írnak. www.cmstore.eu Esetleg ez van felül: http://www.cmstore.eu/cooling/fans/140mm-silent-fan/. Ez meg hátul, de erről nincs semmi adat [link] máshonnan: 44 CFM, Noise: 19.8 dBA [link]
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12763 üzenetére
Annyit tudok hogy a felső ventilátornak meg az alsó ventilátornak ahogy írtam a tipus száma ugyan az tehát annyiban különbözik a kettő hogy az egyik világítós,ugyan úgy 19db úgy tudom mind kettő akkor lehet a légszállítás is ugyanaz.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12763 üzenetére
Úgy nézem akkor hogy az a ventilátor lesz a jó választás ami 44,03cfm felett teljesít,és vagy 19db a teljesítménye hangra de leginkább kisebb.
Ilyen szerintem nincs is a gépben [link] mert mindegyik tudja az 1200 es fordulatot ez meg 1000 res fordulatú venti és a model száma sem az.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12765 üzenetére
Aha. Ránézésre néztem, meg mert takarítottam. Felül ilyesmi 140-es ventilátor van. A fordulatszámát nem ismertem, mert elosztóval használom. Attól szerintem lehet az. Ott nem a modellszámot írják, hanem az oldallal kapcsolatos nyilvántartási szám(vagy minek nevezzem). Mert másik ventinél volt típusszám is meg ez a jelzés ( a 120-nál). Valamelyik adat szerintem rossz, mert 1000-es fordulattal kis eséllyel van 61 CFM-es légszállítása, de csak tippelek. Ja és a boltukba nincs másik 140-es sötét ventilátor.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12767 üzenetére
Végül is azért néztük azokat a házventiket, hogy megtudjuk 19 dBa-nál halkabb kell. Nagyon minimális nüansznyi különbségek vannak. A 120-nak például ugyanazok az adatai. A 140-ből az erősebbet választanám, azaz a másodikként belinkeltet. Mert csökkenteni lehet ha kell, de erősíteni nem, ha arra lenne szükség. Egyébként 13 m³ a különbség a kettő közt?
Egy másik [link] 800-zal drágább, de 10 év garancia, meg más erényei vannak.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Bacusuz
őstag
válasz Televan74 #12761 üzenetére
az nem rossz. Én azért cseréltem le mert sok helyet foglalt és
a ramokra majd figyelj oda ,mert nem mind fér el alatta[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
őstag
válasz Pityu. #12767 üzenetére
A Spectre Pro sem rossz
140mm
Dimensions (mm) 140x140x25mm
Current (A) 0.18A ±10%
Speed (RPM) 1200 RPM ±10%
Air Flow (CFM) 86.73 CFM ±10%
Air Pressure (mmH2O) 1.38 mmH2O
Noise (dB-A) 22.8 dB(A)ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12768 üzenetére
tehát akkor 120mm ből akármelyiket a linkeltek közül,de a 140mm ből a másodikat az 1400 fordulatosat.Akkor azt mondod jobb lesz mint a gyári?A gyáriak maxon már zajosak nekem.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Bacusuz #12770 üzenetére
Nekem még lehet a tápomba is keríteni kell ventilátort,bár előbb a házat csendesítem le aztán meg látjuk,mert már nem tudom mi a hangos ugye felül egy venti elöl egy venti hátul egy venti akkor a procihűtőn egy venti,a tápban egy venti meg a videokártyán két venti.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12771 üzenetére
A házventi 19 dBa, itt a leghangosabb Nanoxia 16 dBa, sőt amit én linkeltem Pwm-es már 18 dBa. Azonos decibel értéknél is lehet az egyik zavaró, ha az olyan magas hangszínen szól. De ezek szerintem nem lesznek hangosabbak. Ezekkel nekem személyes tapasztalatom nincs. Én a saját házventieimet 640 RPM-re szabályozva használom. Más forgó alkatrész nincs, se a tápban, se a CPU hűtőn és nem hallom ezeket sem, pedig közvetlen a fejem mellett van. Igaz nálam nincs egy éves, meg két azonos gyártmány közt is lehet különbség. Nem tudom 100%-ra, hogy jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12773 üzenetére
Nekem a ház ventik 800 as fordulaton mennek így csendesek,de mondjuk a múltkor a felsőt kenni kellett,na meg a hátsónak is van egy pici alap zaja így 800 on is,Most azt mondod a tápodban nincs venti?Mert az még ok hogy a cpu hűtőn nincs mert az lehet vízhűtés is de venti nélküli tápot én még nem láttam.
-
Bacusuz
őstag
Én a múltkor láttam egy Nanoxia házat amely teljesen hangtalan volt.
Hihetetlenül csendes ,de gondolom nem 1800rpm-es ventikkel volt telerakva hanem 800rpm es -ekkel.
Amugy 1800rpm-nek mindenképp hangja van ha nem a ventinek ,az általa generált szélnek.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Pityu.
nagyúr
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12774 üzenetére
Történetesen vannak ventilátor nélküli "fanless" tápok (41-2k?)[link] de az enyém éppen nem olyan, hanem csak 40%-os terhelésig nem indul el a ventilátora. Mivel túlméreteztem, így szinte sosem forgott. A CPU hűtőt meg ventilátor nélkül használom, mert jó nagy duplatornyos ( az említett D-14), a procim meg nem olyan izmos, hogy ne bírná el. A ház meg jó szellőző tesztek szerint is, a szobahőmérséklet nem magas nálunk.
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12777 üzenetére
Nekem ilyen a cpu hűtőm [link]
A tápom meg ilyen [link]
Én nem arra vágyom hogy szisszenése se legyen a gépnek csak a régi csendességre.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12778 üzenetére
Értem. A táp-ventilátor csere megint csak bonyolultabb dolog, van külön topikja, ha véletlen nem láttad volna: Táp ventilátor csere. Nem is a technikai része annyira, hanem, hogy megfelelő légszállítású, hangerejű ventit találj bele. A hűtőd godolom nem vészes.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12779 üzenetére
Már írtam ott a fórumban de találtam 1500ft ért pont olyan ventilátort boltban mint ami a tápban van,tehát csak egy kis szöszölés lenne ez rádugós ventivel van ellátva és azt is tudom egy darab tűvel hogy lehet forrasztás mentesen meg csinálni a ventit itt az első képen látszik a venti [link]
itt a venti [link]
Azt mondják a legnagyobb para ami lehet az hogyha a két ventilátor drót végei nem ugyanazok,na de ha a tipus ugyan az az sem gáz,csak gondolkodtam ennél csendesebb ventibe de ugye légszállítás akkor a legkissebb feszültség meg ilyenek stimmelése kell
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Hozzáértő segítségét kérném aki tudna ajánlani extra halk 120mm -es és 140mm -es kék (ha van píros is érdekelne) lapátos ventiket ? (ár mind1)
legyen high quality és extra csendes (19-20dbA max.) , max. 1300-1500rpm -es PWM FAN
/3db 120mm -es és 1db 140mm -es kellene/
Előre köszönöm !L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
holapito
tag
Hello van valakinek tapasztalata a legújabb corsair ventikről ?
-
evko
aktív tag
Nos... Van egy CPU hűtőm, amin ventit akarok cserélni... 92mm-es házhűtőre...
Valami nagyon halkra... Nos, az a gond, hogy a ház ventin 3pin-es csati van, az alaplapon 4 pines..
Így nem megy a fordulat szabályozó.. Mit tegyek, hogy menjen? Valami átalakító létezik?--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12782 üzenetére
Mindegy először a ház ventiket akarom csendesíteni aztán meg hallom hogy a táphoz nyúljak e vagy ne.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz MaxxDamage #12783 üzenetére
A Noctua-barna az játszik? Prémium minőség 150k üzemóra, 22 dBa a leghangosabb üzemben, 300-1500 Rpm között. NF-F12 Pwm spec ez inkább bordákra. Házventinek ugyanott a NF-S12A Pwm 107,5m³/h
NF-F12 Pwm
A csomagban ellátnak mindenféle hasznos dologgal. Pwm elosztó, kábel hosszabbító, lassító ellenállás.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
MaxxDamage
félisten
válasz Glaz-dozfhut #12787 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Márka OK , de a color sajnos nem nyerő
(Blue és RED érdekelne) van am. 2db Nexus-om (fehér átlátszó) és 2db gyári Cooler Master -em (120mm fekete és 200mm RED LED) , 1db Scythe 120mm -es fekete , ezeket cserélném ha találnék , ha nem akkor max marad, oldalsó venti helyre menne a 140mm-es többi 120 -as.Ezt kapásból megvenném, ha lenne kékbe vagy pírosba (házam LED-e és első 20cm-es FAN RED LED -es így ehez kéne a RED FAN , vagy BLUE, mert a gépház / hardverek többsége BLUE) [link] , [link] , de nincs [link]
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz MaxxDamage #12788 üzenetére
Igen, már megcsodáltam amott. Akkor az ismert boltodból találtam kettőt, ezek csak 120-sak Xigmatek vagy Aerocool Dead Silence. Vagy a jól bevált Phanteks ugyanott van kékben is.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
MaxxDamage
félisten
válasz Glaz-dozfhut #12789 üzenetére
Köszi, majd még eldöntöm, hogy mi is legyen, am Phanteks van kékbe is a 140mm-ből [link] az lenne a legjobb ha gyártana 120mm-t is és akkor mindet cserélhetném ilyenre és az összhatás / összkép csodás lenne , de a kék LED -es is tökéletes darab amit linkeltél !
L
-
Pityu.
nagyúr
Szerinted én meg merjem venni a kinézett 3db ventilátort?Nekem a szín az mindegy a feketéhez minden jól
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #12791 üzenetére
Éppen mellé azzal nem nyúlsz, elég jó márka ahhoz. Viszont néznék még egy-kettőt, lehet, hogy van olcsóbban 16 decibeles légkavaró. De ha nagyon szimpatikus akkor persze.
Alpenföhn Wing-Boost max. 19,7 dB ,108m³/h[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
PainKiller13
őstag
Vastagságra 12/10/9-es ventikből (házhűtő) melyik a legvékonyabb? Minőségit és halkat keresek, a táp mellé alulra a moduláris csatlakozók miatt nem fér be 2.5cm magas venti, viszont szeretnék oda tenni a videókártya miatt.
Tudtok ilyet ajánlani? (minél többet)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12793 üzenetére
Én egy 10 millimétereset Scythe-t ismerek 120-as átmérőbe. Annál vékonyabb nem hiszem, hogy van, mert az eltörne csavarozáskor. Meg láttam egy másikat is, megnézem.
Scythe Kaze Jyu Slim 100mm
Ez nem az igazi. Úgy emlékszem máskor találtam egy értelmeset, de visszakeresve a válaszaimat, most nincs meg.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
MaxxDamage
félisten
Van egy mégjobb !
Felső pozicióba rakható 2db 120mm -es párba vagy 1db 200mm -es (melyik a jobb / hatékonyabb?)
CM HAF-912-Plus házba CH FAN dukál nem ?
pl. felső 200mm-es [link] , oldalsó 140mm-es [link] , hátsó helyre nemtom, hogy passzol-e a 140mm-es, mert gyárilag ha minden igaz akkor 120mm-es CM van beépítve (fekete) , vagy cserélem 120-as RED LED CM [link] -re vagy 140mm-es RED LED -re [link] /csak a 120mm-es RED cucc merlinnél nem kapható... és nem akarnék x helyre száll. költséget fizetni +ba ..pff.L
-
PainKiller13
őstag
válasz Glaz-dozfhut #12794 üzenetére
Köszi, scytheből nincs olyan amilyet keresek, sajnos 4 volton már elindul mind, nekem olyan kéne ami 6 volt alatt nem indul el.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz MaxxDamage #12795 üzenetére
Találtam egy ilyet : BitFenix Spectre PRO. Ebből kiindulva nem hiszem, hogy két 120-as ventilátor szállítana 251m³ óránként.
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12796 üzenetére
Van a Raijinteknek 140-es ventilátora 120-as furatokkal: [link] Igaz 13mm vastag, az indítási feszültségét nem jelzik. PWM-es úgyhogy lehet nem felel meg, de még az is lehet, hogy igen. 650 - 1400 fordulat / perc
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #12792 üzenetére
Ez kb olyasmi teljesítményű mint a gyári?Csak nekem 3 pines kéne
-
neko18
senior tag
válasz MaxxDamage #12795 üzenetére
Szerintem egy darab 200 mm-esnek jobb a légszállítása és halkabb is mert kisebb fordulaton is "megfogják a lapátok a levegőt"
Hátulra szerintem hiába veszel 140eset ha 120as a hely, a gépház csak felfogja a levegőt Maximum csak minimális különbség lenne a kettő között, és akkor még nem biztos hogy be is lehet szerelni mókolás nélkül
kdxsv
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermaltake SWAFAN 12 RGB 120x120x25 (CL-F137-PL12SW-A)
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest