-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A kettő között mi a különbség?
Arctic F12 TC FAN - 120mm
Arctic F12 PWM FAN - 120mmMindkettő 300 - 1350 RPM között szabályozható? Jól tudom, hogy a TC-t valami saját hőérzékelő szabályoz és nem az alaplapom? Az a helyzet, hogy a PWM-es 4-pin-es, de az alaplapomon az egyetlen venti csati, az 3-pin-es (ASRock B75 Pro3-M).
Van egy 5V-os molex / 4-pin-es kábel darabom (2-pin-es tű). Ezt esetleg fel tudnám használni valamelyikhez, ha szükséges. Minél alacsonyabb (akár fix) fordulatot szeretnék elérni.
-
törölt tag
Közben hirtelen felindulásból vettem 2 db Coolink SWiF2-120P-t 1750 Ft / db áron (5V-on használom). Nem új, de sosem használták. Jobb döntés volt vajon?
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #11606 üzenetére
Na akkor kipróbálom, van egy 7V-os molex-em is. Bár elégnek bizonyul a kifúvó ereje 5V-on is az én házamban.
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok! Adott egy Cooler Master Elite Knight ház elölapi gyári piros ledes ventivel és hátra akarok még egy ventit majd berakni ami meg majd szívja a levegőt ki a házból hogy jó kis huzat legyen.
A kérdésem hogy mien ventit ajánlotok (12centis 4pines mert alaplapora akarom kötni) ami viszonylag csendes és jól szívja ki a meleget és lehetőleg piros ledes jó lenne ha már az előlapi is piros.... meg legyen az összhang
Esetleg ez?http://www.hexxacomputer.com/cooler-master-12cm-piros-cooler-r4-bcbr-12fr-r1-5110.html
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Hardver Arc #11611 üzenetére
Bitfenix Spectre led pwm
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz Hardver Arc #11614 üzenetére
Kifújásra érdemesebb erősebbet, mint beszívásra általában, de ki kell próbálni, hogy a jobb. Szerintem próbálj ki egy Spectret, aztán ha beválik, a gyárit is cseréld.
-
félisten
válasz CoolBoy323 #11549 üzenetére
Üdv!
Hogyan tudom az alaplapra kötött 3pin-es ventit feszültséggel szabályozni?
A BIOS-ban én csak a PWM-es állításra látok lehetőséget..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zsoika
addikt
Sziasztok!
Mi a különbség a bitfenix-spectre-pwm-120mm-black és a bitfenix-spectre-120-pwm-all-black?
Melyiket ajánljátok Thermal Take V4 es házba előre és alulra a táp mögé(a videókártyára fújna).
A gyártó szerint 120x120x25mm kell mindenhová én pedig pwm est szeretnék.
Hátul a gyári van benne, de az csak 3pines...azt nem kell lecserélni?
Köszi -
krichd1
addikt
válasz AxBattler #11616 üzenetére
Nem minden alaplap tud 3pinest szabályozni. Nézd meg az alaplapodhoz adott programok között, hátha akad ventiszabályzó szoftver, vagy próbáld ki a Speedfant. Bár ha a BIOSban nem találsz állítási lehetőséget, akkor valószínűleg ezek sem segítenek, de tégy egy próbát.
(#11617) and1ao: Majd írj beszámolót.
(#11618) zsoika: Szerintem vmi adminisztrációs hiba, a kettő ugyanaz. A Spectre PWM-ből két féle van, fehér és fekete. Amúgy jók a Spectrék szerintem, de ahová fér inkább Thermalright TY-147-et tegyél. Bár lehet nem fog, képekből ítélve.
Ha PWM-ről akarod szabályozni, akkor mennie kell a 3pinesnek.[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Most látom, hogy talán ide kellene írnom ezt a kérdésemet. Megköszönném ha tudnátok segíteni.
Adott egy Asus Ta-b11-es ház amiben volna egy Asrock 970 Extreme 3 lap+fx6100-as proci Deepcool Gammaxx S40 12cm-es CPU hűtővel. Szeretném ha minél hűvősebb lenne a levegő az alkatrészeknek a házban, de azért hangos se legyen. Jelenleg az alábbi ventillátoraim vannak:
1db Arctic F8 Pro TC
1db Arctic F8 PWM
1db Sharkoon Low Noise 8cmEzeket hogyan helyezzem el a házban, hogy minél jobb szellőzésű legyen? Én úgy gondoltam, hogy hátra tenném az Arctic F8 Pro TC-t mert ez fújná hátul kifelé(másfele nem is tudná) a levegőt (hátra fújja a CPU hűtő is a levegőt), előre a ház elejébe pedig betenném a másik két hűtőt hogy szívjon be levegőt a hátba és fújja az alaplap felé. Ez így mennyire lenne jó? Max hátra tudnék egy 92mm-eset venni mivel nagyobbat nem lehet sehova sem feltenni ha jól tudom. Illetve azt még nem tudom, hogy a CPU hűtőtől elférne-e egy szintén 8cm-es a ház oldalára, ami mondjuk befelé fújná a levegőt. Vagy ennyi teljesen felesleges?
-
-
neko18
senior tag
válasz SPeti1984 #11620 üzenetére
Ha van hátul esetleg két helyed akkor 2 kifújó és előre egy beszívó Ha az említett módszerrel csinálod szerintem nagyobb nyomás lesz bent. Egy venti nem biztos hogy tartani tudja a lépést két ventivel.
Olyan mint autóknál pl a szívó résznek nagyjából megkell hogy egyezzen a kipufogórésszel. Pl ha 60as rendszert teszel elá akkor a szívórészt is illik megnövelni
AxBattler: Én is a manualt ajánlom. Még mielőtt ide felteszed a kérdést olvasd át, mérd le a méreteket is. Az alaplapnak autómatikusan nem nézünk utána mert azt gondoljuk hogy te utánanézel Minden esetre még nincs veszve a dolog, venni kell 2-3ezerért egy ventiszabályzót és azt szabályozhatod
[ Szerkesztve ]
kdxsv
-
zsoika
addikt
Sziasztok!
Tehát akkor adott a TT V4 es ház 120x120x25mm es ventikből 1-1db-ot szeretnék előre és alulra.
MELYIK LEGYEN??
Leszűkítettem a kört.
1.,BitFenix Spectre PWM 120mm Fekete
2.,Coolink Swif2 120P
Köszi. -
zsoika
addikt
Köszi! 1-1 az állás! Még valaki?!
-
banánttészta
tag
Help!
Sziasztok!
Ehhez a házhoz szeretnék rendszerhűtőt HP xw 4600 workstation ki is néztem ezt: [link]csak nem tom mit jelentenek ezek a (12V) zárójelben szinte minden felsorolás után ki van írva
tápom : 550W Be Quiet
-
Peaceliker
addikt
válasz banánttészta #11637 üzenetére
Másik topicban is válaszoltam.
Légszállítás és zajszint."Oh my Goa'uld!"
-
banánttészta
tag
válasz Peaceliker #11638 üzenetére
THX
-
banánttészta
tag
Honnét tudjam ,hogy a rendszerhűtő passzolni fog -e a házamhoz mármint a jelenleginek 9cm a magassága (csavartól csavarig) milyet kéne vennem? Mert látom van 80mm 92mm 120mm előre is köszönöm a segítséget!
-
Killer01
őstag
válasz banánttészta #11640 üzenetére
Ezek szabvány méretek. Ha 9 centit mértél akkor a 92 mm-es jó lesz
-
and1ao
őstag
-
banánttészta
tag
ha átlósan mérem akkor csavartól csavarig 12cm
[link] itt ez a 80x80x25 az mi?[ Szerkesztve ]
-
zibo73
aktív tag
válasz banánttészta #11645 üzenetére
Szia!
Ha 9cm mértél akkor az nem jó mert az csak 8cm.
Akkor olyat keress ami 92mm-es. -
törölt tag
Ez egy "szabvány" méretleírás 80x80 a venti mérete, igaz hogy négyzet alakúak, de ettől még ki kell írni, hogy 80x80. A 25 meg a vastagsága, az a normál méret. Ha az lenne oda írva csak, hogy 80x25 akkor az félrevezető, mert az téglatest, ezért van 80x80x25 odaírva.
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
mivel négyzet alakú mindkét oldala 80 mm, a 25 mm a vastagsága. Neked a 92x92x25 mm kell.
-
bsh
addikt
válasz banánttészta #11637 üzenetére
ha az eredeti hp alaplap van a házban, akkor ahhoz 4 tűs pwm-es ventilátort keress, de az alaplapnak nem szabványosak a ventilátor csatlakozói, úgyhogy azt majd át kell szerelned a régiről az újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest