Új hozzászólás Aktív témák
-
ValeZole
csendes tag
válasz markussandor #8553 üzenetére
Bent van a házban.
Mozgásra riasztáskor nem jelez a telefnon, minden más működik. Ezért gondolotam lehet az appal van baj. -
czanga
őstag
Sziasztok.
Két kamerával szemezek otthonra. Az egyik egy SUUVVI forgatható dome kamera (Jovision) termék, ez lenne. 1080p felbontással.
A másik a jól ismert Xiaomi 720p-s, szintén forgatható dome kamerája.
Melyik lenne a jobb? Árban minimális a difi.
Nehéz sajnos döntenem, mivel elöbbi már 1080p-s képet tud, utóbbi csak 720p, de a Xiaomi jobb terméknek tűnik. Az egyik tuti a nappali fölött lévő galléria alján, úgy 3m magasban lenne.
Körülbelül 4db-ot terveztem venni, de azt sem tudom bármelyiket rá tudnám e venni, vagy a Synology NAS-ra mentse (is akár) a felvételeket.[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Adott egy Plug2Wiev (?) tip. kamera, sys-m progival tudom kezelni otthonról, és itt a gondom, hogy távolról hogyan lehetne elérni? Ugyan lehetne alapból regisztrálni, de ez nem jön össze, v.már lett regisztrálva és ki tudja a jelszót hozzá. Csak béna vagyok hozzá, v.van megoldás rá?Gyurka
-
Harlond
tag
Sziasztok!
Van valamilyen forgatható Qnap NASra köthető wifis beltéri kamera amit ajánlani szoktatok megfizethető árban? Mondjuk 30e-ig. -
czanga
őstag
válasz markussandor #8563 üzenetére
Szia, Köszi!
Igen, olvastam, de furcsa módon (ma jött meg 1 360 dome camera próbaképpen) benne van a szoftverben, hogy SMB alapú mentésre képes olyan NAS eszközre, ami ezt tudja. Még nem próbáltam, lehet nem is fogom, mert pocsék a képminősége, de ha ez a funkció működne, az egy jó, plusz dolog.
iOS eszközre is tudtam vele rögzíteni, ezt már kipróbáltam. Ezen meglepődtem.
-
MarKoo
addikt
Egy nagyjából 40 kamerás rendszernek milyen márkát, megoldást ajánlotok? Érdemes ekkora számnál külön gépet építeni a kamerákhoz valami célOS-el, vagy kapható olyan rögzítő ami tud normálisan kezelni ennyi, vagy ennél kicsit több kamerát?
Előre is köszönöm a segítséget!
https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
MarKoo
addikt
válasz bigrock #8568 üzenetére
A kliens gépen összehozva megoldható hogy egy címen lássa az összes kamerát akár telefonról akár tabletről?
Hikvisiont néztem, 64 csatornást de lemezek nélkül 800.000 Ft körül mozog. És annyira nem bika hardver, sőt... Fele ennyivől sokkal komolyabbat lehetne épîteni.
[ Szerkesztve ]
https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
PodMAN
senior tag
Olyan Hikvision NVR-t tudsz ajánlani, aminek csak 1db UTP csatlakozója van, és 6db Hikvision 3-5-8MPes IP kamerát tud rögzíteni? Jelenleg egy Linksys POE+ -os switchről vannak megtáplálva a kamerák ezt nem bántanám. Fontos volna, hogy a Hikvision kamerák smart funkciói alapján (pl intrusion, vonalátlépés) rögzítsen. Sajnos a Syno NASsal ezt nem tudom megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
regenyid
tag
Hello,
Van valakinek tapasztalata passzív PoE injektor és splitter használatával?
Terveim szerint az IP kamerákat ezek segítségével kötném PoE kábelAz oldalon leírják ugyan, hogy maximum 30-40 méteres távolságra ajánlják, de azért én kerestem erre egy kalkulátort ami azért nem volt ennyire bíztató.
Ha a kamerák 500mA-ert vesznek fel 20 méteren még talán működhet, de ennél nagyobb távolságnál már elég nagy feszültségesést számol a kalkulátor.
Valaki használta már ezt IP kameránál?
Várom a tapasztalatokat, véleményeket!www.rdelectronic.hu
-
-
zsoika
addikt
Sziasztok.
Két problémával küzdök a hikvision ds-2cd2135-iws 4mm kamerámnál.
1., nem tudok csak 720p -t és 1080p-t beállítani.
Elvileg 3mp nél többet kéne tudnia ...nem?
2., este homályos a kép. Próbáltam polifóm anyagból tömítő gyűrűt kivágni a lencse köré, hátha ott világít be az ir led de nincs változás.
Gondolom a búra anyaga vezeti a fényt és az látszik. Ha vennék egy infra reflektort akkor az megoldaná a problémát? Nem mellesleg a bogarakat is elcsalná a kamera elől.
Tudnátok ajánlani 90° ban világító és kb 5-6m re hatékonyat? Külföldről venném (ebay) hacsak itthon nem olcsóbb.Köszönöm.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Most kezdem beleásni magam a CCTV és a Home security világába. Tudnátok nekem mondani bevált típusokat? Valahol a drága Ubiquiti és az olcsó kínai rendszerek között szeretném megtalálni a középutat.
Jó lenne POE, és wifi. 1080p pl.: LINKLátom ezen ott az antenna és az ethernet egyaránt. Jól gondolom, hogy ezek tudják szimultán a wifit és a kábeles csatlakozást? Tehát megoldható, hogy 2 kamera kábelen, 2 pedig wifin csatlakozik az NVR-hez? Ebben a felállásban létezik POE verzió? Vagy egy POE switchből átalakítóval is megtáplálhatóak a kamerák?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz bigrock #8578 üzenetére
Köszi, akkor ki fogom próbálni este búra nélkül.
Első bekapcsoláskor Én úgy emlékszem anno még tudta a nagyobb felbontást. Nem tudom hogy mi történt vele , de most már nem. Csináltam egy gyári visszaállítást(ip cím maradjon típusút) is a napokban ,de akkor sem lett jó.
A Kép/hang menüben, a fő adatfolyamnál(normál).
Videó típusa: Videó adatfolyam (csak videóra állítottam mert bár képes lenne hangot is venni, de nincs mikrofonom)
Felbontás: 1980x1080p (ezzel van a bajom)
Bitráta típusa: Rugalmas
Képminőség: Kiváló
Képfrissítés: 25fps
Max. bitráta: 8192 Kbps (nem tudom ennek mennyinek kell lennie?)
Max. átlagos átviteli sebesség: 4096 Kbps (ha a max. bitrátát állítom ,ez is megy vele arányosan)
Videó kódolás: H.265
H.265 +: BE
Profil: Fő adatfolyam
I képkocka intervallum: 50
SVC: AutoAz utolsó 3 szürke, nem módosítható.
[ Szerkesztve ]
-
regenyid
tag
válasz bigrock #8576 üzenetére
Értem. Hát hamarosan kiderül nekem is tapasztalati úton, mert át kell helyeznem egy kamerát a jelenlegi helyétől kb 20m távolságra, és így szeretném megoldani.
Tegnap viszont rábukkantam még Passiv PoE injektorra amiről szintén véleményt várnék.
Mit gondoltok róla? Ha ez az aminek levan írva, akkor nem értem miért ilyen olcsó. Egy PoE switch 4 portos kb 10.000 Ft. Ehhez egy mezei switch is elég és minden kamerához veszek egyet..www.rdelectronic.hu
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan igény merült fel, hogy van egy családi ház, aminek a 4 sarkára szeretnék megfigyelő kamerákat felszerelni, mégpedig olyat ami azért éjszaka is ad valamilyen képet, és ami a legfontosabb, hogy mind a 4 kamera képét szeretném rögzíteni HDD-re, legalább 1 hétre visszamenőleg.
Jelenleg van két IP kamera meg egy synology NAS de a survillance station-nel nem bírja a Synology NAS az állandó felvételt.,m szóval ez a NAS-ra rögzítés ez nem járható út, tehát valami egyéb szett kellene.
Legalább FULL-HD felbontás kellene. Jó lenne ha WIFI-sek lehetnének, de ha annyival drágább akkor megoldható a LAN-os megoldás is. Árban 100 ezret tudnék szívesen elkölteni rá.
Kérdés hogy ennyiből kij9öhet valami használható megoldás,. vagy csak erős kompromisszumokkal?
Ha igen akkor mi az a pénz amiből, már normális képű és felbontású kamerák és vezérlő kijönne?Köszi előre is a válaszokat.
-
bigrock
Topikgazda
A H264+ elméletileg nagyobb tömörítési rátával dolgozik még a H265-nél is (látható minőségromlás nélkül), viszont nem támogatja az SVC-t, ami egy algoritmus, ami analizálja a csomag eldobásokat és a késéseket, ennek tükrében optimalizálja az adatátvitelt.
Az "I Frame Interval"-t nem kell bántani, a profil-nál meg lehet előre beállított profilok között váltani.
Próbálj meg egy teljes gyári visszaállítást, hátha... -
nTom
aktív tag
Némely kamerákbn van memkari foglalat, arra rögzít, nem szükséges egyéb rögzítő hozzá. Ha normális képet akarsz éjszaka, akkor pl mozgásérzékelős reflektor,
Vagy szélesen sugárzó infra reflektor külön. Raktam fel képet nemrég a kamera és külön infrarefi éjszakai képéről,Memkarit én mindet, 64GB-ost, az aliról rendeltem. Érdemes a mostanában terjedő nagy sebességü, mindenálló típust választani
-
zsoika
addikt
válasz bigrock #8586 üzenetére
Sikerült a nagyobb felbontást beállítani úgy hogy a videóbeállításnál kikapcsoltam a rögzítési mód 2560*1440 25fps -t. Nem tudom annak ott mi értelme? Levettem a burát és akkor is ugyan az a kép fogadott
Iszonyat szemcsés és zajos, kockásodik a kép ...illetve nem éles.
A Helyi paramétereknek van értelme?[ Szerkesztve ]
-
nTom
aktív tag
alapon van minden? expo-háttérvil-képjav?
nem százezreket szánunk egy kamerára, a szuper éjszakai képért tenni kell.
nekem ez van most
az egyik kamera egy 3MP-es nagyobb érzékenységű, amit vettünk páran az emag(?)-ról
na, ez szuper éjszaka, 6ledes infraref. adja a világítást, nélküle sötét az udvar, bejáró
[ Szerkesztve ]
-
nTom
aktív tag
nappal tökéletes?
ha igen, játszadozni kell pótvilágítással. Tudok kölcsönözni egy infrát -
-
zsoika
addikt
Visszaraktam a burát és kb értékelhetetlen lett az a kép amitől bura nélkül sem estem hasra.
Bakker..."szopómalac" ez a dómkamera. A barátomnak csőkamerája van és patent éles az éjszakai képe. Azt mondja hogy azért mert annak el van különítve az IR led és a kameralencsét fedő üveg.A kamera beállításában van egy olyan hogy "intelligens kiegészítő lámpa" ...elvileg a kamera tudja vezérelni a reflektort?
[ Szerkesztve ]
-
regenyid
tag
-
zsoika
addikt
válasz fireman123 #8598 üzenetére
Újként vettem az ebay-en ,de sajnos használtat küldött. Meg lett panaszolva a dolog és megegyeztünk 10$ visszatérítésben.....végül is működik. A baj az elvárásaimmal és a hozzáértésemmel van. Nem értettem a kamerákhoz , ezért 3hónapja kérdezősködöm és értetlenkedek itt(köszönet a sok segítségért srácok).
Azt gondoltam hogy 3MP kamera az patent képet ad. A valóság az hogy nappal nem ad rosszat ,de este kell neki a kiegészítő reflektor(szerintem) ami egyszerre több dolgot is helyretesz. Egyrészt elcsalja a bogarakat a lencse elől(nem lesz tele az esti felvétel tüskékkel), másrészt sokkal jobban megvilágítja a területet , így jobb lesz a kép.
Eleinte azt gondoltam hogy wifis kamerát nézek mert lusta voltam befűzni utp-t. Meg is vettem ezt a wifiset és azzal kellett szembesülnöm hogy így is úgy is kell (ha más nem tápot) fűzni vezetéket ...szóval nem sok értelme van a wifinek. Ráadásul könnyű megzavarni az itteniek szerint.
Ha most, mai fejjel vennék kültérre kamerát akkor min. 3Mp eset vennék és nem burás verziót , hanem cső vagy búra nélküli dóm. Persze lehet azoknak is kell a kiegészítő reflektor és akkor meg tök mind1.
Ebben a burás verzióban még az infra is vissza tud tükröződni ha a szivacs nem jól illeszkedik ,vagy a bura karcos....ezért inkább a cső vagy sima dóm.
Remélem tudtam segíteni.
Ja és nekem 17eFt ba volt a kamera +3eFt körül a gyári fém kötődoboz+4eFt a POE táp +utp ingyen[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs