Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
válasz szetcsuszott #14200 üzenetére
Azért érdekes, mert a sebesség és az idő szorzata lesz a használt adatmennyiség.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz markussandor #14202 üzenetére
Ebből is látszik hogy mennyire nem vagyok nagy guru ezekben az informatikai dolgokban.. Jó lenne valami számszerű adat,, hogy mégis mennyi az annyi. Egyáltalán, az appban telefonon megnézett élőkép esetén van összefüggés hogy hány mp a kamera, illetve hány kamera képét nézem? Mert találtam olyan simet (egyedül a telekomnál) hogy 990 ft, 366 napos, azaz nem kell havonta rátölteni, van rajta 80 perc lebeszélhető, ill. 1 gb adat, továbbá 3500ért lehet venni 3.5 GB-ot. És ez sem jár le, csak ha elfogy, vagy ha a 366 nap lejár. Még ha egyszer rátöltök egy éven, akkor is 8ezerért van egy évre 8 gb-om, vajon ez elég lehet?
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
petakpa1
őstag
válasz szetcsuszott #14203 üzenetére
Digi net Aktív 50 mobilnet előfizetésre nézz rá. Havi 1000 pénzbe fáj csak és 50GB forgalomig jó vagy. Persze kérdés, hogy van e ott lefedettség?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
vonnak94
csendes tag
válasz bigrock #14193 üzenetére
Köszönöm, sokat segített. Az rögzíti volt a probléma, újra kezdtem beállításokat és az összes kamera jól működik. Finomítottam a tp link cpe beállításokat és elértük az 55mbitet , az összes kamerának gyönyörű képe lett most már és meg tartja a beállításokat. Most már minden király
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Annke C800 kamerát, első körben laptopon szeretném kipróbálni a képét.
Van is erre egy leírás az annke oldalán, amin végig is mentem, csaképp utána sem látja a kamerát. Illetve a kamerát magát igen, csak ott áll meg a tudomány amikor képet is szeretnék látni.
A leírásban lévő Guarding Vision programmal látom a kamerát, aktiváltam is, de amikor azt nyomom meg, hogy 'add to account' akkor a jobb oldalt lévő üzenetet kapom, 'device doesnt exists'...???Mi lehet a gond?
-
markussandor
senior tag
válasz szetcsuszott #14203 üzenetére
Vegyünk egy példát: adott egy H.265+-os kamera, a másodlagos stream átlagos sávszélessége 512 Kb/s, mondjuk naponta összesen 5 percig nézed, akkor ez neked ~19MB-ba fog kerülni, tehát a 3,5GB-os csomaggal ~184 napig jól elleszel. Amint átváltassz visszajátszásra, akkor drasztikusan bukod az egyenleged, mert visszajátszásnál csak elsődleges stream van (legalább is nálam, nem ismerek minden rendszert), ami viszi a sávszélességet.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz petakpa1 #14204 üzenetére
"A DIGINet Aktív 50 szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGI-vel vagy az Invitellel." itt bukott meg a történet, innentől kezdve a lefedettség már sokadlagos, mert UPC azaz Vodafonos vagyok.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz markussandor #14207 üzenetére
Köszi, így azért érthetőbb.
-
industrial
tag
Hello
Tanács kellene
IP kamerát szeretnék 2 darabot. Az eggyik kültéri a másik beltéri.
Tudjon Sdre rögzíteni (gondlom ez alap)
Illetve egy alkalmazással tudjam kezelni a kamerákat. (Majdnembele szaladtam a xiaomiba-kami yi be )
Sajnos a legrosszab opcio, wifi van csak. (Ha nagyon nincs más kihúzom a POE -t de ettől eltekintenék)
25 ezer forint/db a keret. Lehetőleg minél kevesebbet keljen szoftvereseb barkácsolni Mi a befutó?
Kicsit elvesztem a végtelen aliekszpress meg google ajánlatokba. -
jézusom
addikt
válasz industrial #14210 üzenetére
Sd rögzítés nem alap. Alkalmazással mindet tudod kezelni, ez alap. Innentől ha nincs más igényed bármilyet vehetsz.
-
george61
tag
Hal!i
Köszi a választ. Igen Windowson szeretném rögzíteni a mozgáskor a kamera által vett adatatokat.
A másik , hogy kíváncsiságból érdekelt volna, hogy az XMEYE applikáció hogyan nézhető asztali PC -n,hiszen az app Androidra vagy IOS -re van "hangolva". Köszi a választ előre is. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Beltéri megfigyelésre keresek olcsó kamerát, a konkrét típus kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni.
Ezeket kéne tudnia :
- Egy ablakra szeretném a lakáson belülről ráállítani, kb 1-2 méter távolságból (azt akarom kideríteni, hogy az ablakon mi / hogyan jön be).
- A lényeg, hogy amíg melóba vagyok, rögzítsen, és meló után vissza tudjam nézni, aznap mi történt (tehát kb 12-24 órát kéne tudnia rögzíteni, és tárolni).
- Minél kevesebbet kell adminisztrálni (pl kézzel naponta törölni), annál jobb (ha magától az elmúlt 24 órát tárolná mindig, az lenne a legjobb).
- Jó lenne, ha látna sötétben is, de ha ez nagyságrendileg megnöveli az árat, akkor nem szükséges.
- Csak itthon is beszerezhető kamera érdekelne, viszonylag sürgős a dolog (minél hamarabb szeretném kézhez kapni, sajnos nincs most lehetőségem kivárni a nemzetközi szállítást).Köszi előre is !
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Zsiráfnyál #14213 üzenetére
Az összefoglalóban is szereplő sd kártyás Xiaomi márkát ajánlanám számodra... 2 verzió van, egy fix és egy olyan amely forgatható és dönthető is akár távolról. Egész jó az appja is, én bevásároltam egy fix verzióból, mert ennek 940 nm-es az infrája és éjjel nem láthatóak szabad szemmel, ez fontos szempont volt nálam.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
jézusom
addikt
Hali!
Kicsit tesztelgettem a sokat látott hiseeu kameráimat. Van még valakinek?
Azt vettem észre, és nem tudom lehet én vagyok béna, de kajakra kitörlöm az összes gyári felhasználót de admin/adminnal akkor is be lehet lépni ha ez tényleg így van akkor ultra gáz próbáljátok már ki légyszi ha van ilyen! -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Csabex #14214 üzenetére
Köszi !
A tárolás hogyan működik ezeknél a kameráknál ? 24 órányi anyag elfér a belső memóriájukon, vagy valami külső tárhelyre van szükségük ? A rendelkezésre álló (akár belső, akár külső) tárhelyet tudják úgy használni, hogy a régi adatokat folyamatosan törlik, és külső beavatkozás nélkül mindig az elmúlt x órát tárolják ? -
vacs
Topikgazda
Miért van az, hogy manapság az emberek jó része képtelen arra, hogy a kezét megmozdítsa?
Itt a topikban feltett kérdések többsége a Google segítségével pár perc olvasással megválaszolható lenne!Zsiráf, olvass kicsit te is, meg kerestem helyetted:
[link][ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Vici
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Mi home 360 kamerám.
Több családtaggal is megvan osztva.
Meglehet nézni valahol hogy ki nézi, és mikor a kamera képet? -
LOTR
addikt
sziasztok
beltérre wifis "babafigyelő" kamera kellene, a probléma, hogy a router messze van, alapesetben 'notebookozható' távolságban, de határeset
az is fontos lenne, hogy pc-s felület is legyen, ne csak mobilos appalapötlet az volt, hogy próbáljuk ki ezt (~22usd), legfeljebb nem lesz jó erre a célra
INQMEGA 1080P Wireless IP Camera 2mp
aztán ajánlották, hogy inkább ezzel kezdjem (~51usd), mert 2mp túl kevés, kell legalább 4
Reolink E1 Pro 4mp
viszont, ha a jel nem elég erős, akkor a plusz antenna nagy segítség, és ha úgy alakul még jó lesz ez kültérre is (~66usd), itt a látószög kérdéses (ha az elhelyezési távolság duplája a felvett terület szélessége, akkor biztosan elég, tehát hogy 2-3m-ről képes felvenni 4-6m szélességet)
Reolink RLC-410W 4mpti hogy oldanátok meg a kérdéses helyzetet?
köszönömmod
átmenetileg kaptam egy ilyet Xiaomi Xiaofang 1S Smart Camera tulaja sem tudta beüzemelni normálisan, nekem sem volt még rá módom, de remélhetőleg ezt majd referenciának tudom alkalmazni[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
őstag
válasz Zsiráfnyál #14216 üzenetére
Egyébként egyetértek vacs-al, de igazából azt a fél percet rászántam és megkerestem neked a használati utasítását (magyar nyelvű) amelyben a 13-ik oldalon van infó a felvételről. Igaz, azt nem említi, hogy törlődnek az adatok, de magától értetődő, hisz azt sem említi, hogy ha a tárhely megtelt, akkor leáll a felvétel. A tárolás történhet egy hálózati meghajtóra (NAS-ra) is, vagy a saját microsd kártyájára és ami a 24 órányi anyagot illeti, az attól függ, hogy mekkora a tárhely és milyen minőségben történik a felvétel. Ugye minél nagyobb a tárhelyed és jó a minőség beállításod, annál hosszabb lesz az x elmúlt óra anyaga
-
jézusom
addikt
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Csabex #14224 üzenetére
Ez fantasztikus, köszi, csak ebből még mindig nem derül ki megközelítőleg se, hogy az a 64 GB a gyakorlatban mennyi ideig tartó folyamatos rögzítésre elég.
A gyakorlati tapasztalattal rendelkezőket kérdezem, egy [Xiaomi Mi Home Security Camera] (vagy bármi más hasonló webkamera) nagyságrendileg hány óra felvételt tud tárolni 64 GB tárhelyen, vagy ha úgy tetszik, 24 órányi felvételt nagyságrendileg mekkora tárhelyen képes tárolni ? Bőven elfér ez a nagyságrendű felvétel a kamera saját 64 GB-ján, vagy ha az ember ilyen távon szeretne rögzíteni, ahhoz külső tárhelyben kell gondolkodnia ?
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz Zsiráfnyál #14226 üzenetére
Közepes minőséget választva kb egy hét ráfér azon a kamerán amit próbáltam.
moto g72, Ninebot d28e
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Egy kb 40-50 nm-es teret kellene lefednem most kamerákkal. Hogy minde zeg-zugot lássanak, három, maximum négy kamera elegendő lenne.
Tudtok ajánlani olyan Hikvision NVR-t, ami 4 csatornás, POE-s, hogy az állmennyezetben a tápot ne kelljen huzigálni? Illetve az sem baj, ha tudja a H265+-ot, nagyjából egész nap folyamatosan rögzítene mind, mert sok mozgás lesz alattuk. Vagy jobban járok, ha a POE-t elengedem és veszek egy POE képes Hik switch-et? Csak az plusz még egy eszköz.
Kamerát max 4 db dome IP kamera lenne rákötve 3 vagy 4 MP-es felbontású 2,8mm-es fókusszal. Ezzel kapcsolatban még egy kérdés eszembe jutott. Ha az NVR H265+ kompatibilis, akkor a kamerának is annak kell lennie ugye?Köszönöm az infókat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
industrial:
Ha kintre nem kell hogy forgatható legyen, akkor ebben a hozzászólásomban ajánlottam egy jót, ha forgatható kell, akkor Besder - Anbiux - Smar, ezeket ajánlom.
Beltérre ezt a Besder 360-as forgathatót ajánlom.
Mindkét kamerát Icsee és Xmeye app kezeli, tehát egy app kezeli a két kamerát.george61: a windows-os rögzítéshez van egy leírás az összefoglalóban (Rögzítés pc-n címmel), olvasd el ... utána rájössz, hogy nem akarod te pc-n rögzíteni.
Zsiráfnyál: mondhatod, hogy megint beszólok de a topik keresőt használva kidobja ezt a hozzászólásom, amiben már egyszer megválaszoltam!
Ja és minden kamera alapértelmezetten azt csinálja, hogy ha megtelik a kártya, akkor a legrégebbi fájlt törli, hogy legyen hely az új felvételnek!
Ha a Xiaomi nem tetszik, akkor az összefoglalóban van TP-Link Tapo C200 ajánló is, ez is ajánlott, olvassssss.LOTR: attól, hogy 2 antenna van a kamerán, még nem bíztos, hogy a túl messze levő routerrel látják egymást (pláne, ha a második antenna be sincs kötve, mint ezt több kínai kameránál láttuk)!
Vegyél egy Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro jelismétlőt, ez megduplázza a wifi lefedettséget és így már elég lesz (kínából se kapod meg olcsóbban, nekem is ilyen van, dúrva feledettséget tud)!
Beltérre bőven elég a 2MP, felesleges ezért dupla árút venni, de ha van rá pénz, akkor természetesen hajrá.
Mondjuk azt nem tudom, hogy van-e rendes windows app az olcsóbbhoz, a Reolink-hez van és jól működik.spgabor: "Ha az NVR H265+ kompatibilis, akkor a kamerának is annak kell lennie ugye?" Ha H265-ben akarsz rögzíteni, akkor igen!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
(^)(>.<)(^)
-
PistiSan
addikt
spgabor: "Ha az NVR H265+ kompatibilis, akkor a kamerának is annak kell lennie ugye?" Ha H265-ben akarsz rögzíteni, akkor igen!
Felvetéseim egy részét szeretném ha megerősítenétek, vagy cáfolnátok.1. Nagyon furcsa nekem ez a dolog, ha analóg rendszert veszel, akkor a kamerák képe bele
megy a rögzítőbe, és a rögzítő készíti a felvételeket, ő kódolja a megfelelő formátumra, itt csak a rögzítőt kell nézni milyen formátumot ismer. Ezek szerint ip kameránál ez máshogy vagy.2. IP kamerák esetében azt olvastam az összefoglalóban, hogy mindegyik egy különálló hálózati eszköz saját ip címmel, a kamera végzi a videó rögzítését, tömörítését is, de akkor a rögzítő mit csinál ilyenkor?
3. Alap hikvision ip kamerarendszerben gondolkodom, alap kameráknál nincs mozgásérzékelés, sem vonalátlépés, SD kártyás rögzítés sem, drágább típusok már ezt is tudják, mi van akkor ha egy ilyen "buta" kamerához egy olyan hikvision rögzítőt kapcsolok ami ismeri a mozgásérzékelést illetve a vonalátlépés funkciót?
Szerintem működnie kellene, de korábban olvastam itt olyat, hogy ezek a funkciók csak akkor működnek, ha a kamera is ismeri ezeket a funkciókat, mi az igazság? -
LOTR
addikt
válasz jézusom #14225 üzenetére
nem tudom miért nem elég a 2mp, ahol érdeklődtem az volt a tapasztalat, hogy nehezen kivehető a kép és arcot sem nagyon lehet felismerni a 2mp-es kamerákkal
éppen ezért kérdezem itt is, mert talán nagyobb tapasztalat van kamerák jellegzetességeivel kapcsolatbannyilván az lenne a legjobb, ha egyet ki tudnék majd próbálni és akkor tudok viszonyítani, hogy mi kellene valójában, ettől függetlenül minden építő jellegű tanácsot szívesen veszek
(#14230) vacs
köszi, akkor mondhatni ~41usd-ért a sima
Reolink E1 3mp kamera is teljesen megfelelő lenne erre a célra és ehhez legalább biztosan van normális szoftver is[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
PistiSan
addikt
válasz spgabor #14228 üzenetére
Vicces, hogy egy POE-s rögzítő olcsóbb, mint ha veszel hikvision POE switchet és hozzá külön nem POE-s rögzítőt, sokáig az első verzióban gondolkodtam, most már úgy gondolom, hogy lesz egy POE switch-em ahová az összes kamera kábele összefut, onnan 1db kábel megy majd a router-hez, illetve a router-ből a rögzítőhöz. Pár 1000ft-al drágább lesz így, viszont kábelezés szempontjából nekem jobban megfog felelni.
-
PistiSan
addikt
-
bogabi
senior tag
Egy FHD megjelenítőn egy 4 vagy több MP-es kameránál ott jön ki az előny igazán, amikor belenagyítasz a képbe. Egy 2 MP-es kameránál ott már nincs hová nagyítani, mert az FHD felbontás az 2MP, ott már ebben az esetben szoftveres nagyítás van, ami nem az igazi. Egy 4 MP-es kameránál a fő stream 4MP, ezt rögzíti a rögzítő, és ha visszajátszáskor belenagyítasz, akkor - amíg el nem éred a kamera fizikai felbontását a nagyításban az adott megjelenítőn - ott azért még az eredeti részletességű képet látod.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
LOTR
addikt
válasz PistiSan #14234 üzenetére
Reolink Official Store én ezt az aliexpresses boltot nézem, a reolink ahogy láttam a topikban is ajánlott, és más helyről is ajánlották nekem
E1 3mp 41usd
E1 pro 4mp 51usd
E1 zoom 5mp 75usd
ez kevesebb mint a fele, gondolom ennyivel azért nem tud többet a hikvision sem, eddig egyelőre nem szívesen mennék el árban, a kamerás dolog is még csak kipróbálás fázisban tart, használat alatt tudjuk meg, hogy van e valós gyakorlati haszna, utána majd lehet tervezni esetleg komolyabbal isOne Ring to rule them all
-
vacs
Topikgazda
PistiSan:
1. és 2.: mint már olvastad az IP kamera önállóan is működik (rögzítő nélkül).
A rögzítőn keresztül kell beállítani a kamerákat, minden extra funkciót, de minden érzékelést, kódolást az IP kamera végez és küldd egy jelet a rögzítőnek, hogy rögzíts (nagyon le egyszerűsítve a folyamatot)!
3. Ha a kamerából hiányzik a funkció (mozgásérzékelés, vonalátlépés stb), akkor a rögzítő hiába tudná, nem fog működni, mert a kamera kevés hozzá.Zsiráfnyál: xiaomi beltéri kamerában nem lehet minőséget állítani ... olvasd el az én ma délelőtti válaszom is.
(^)(>.<)(^)
-
Aliendej
tag
válasz sambenez #14222 üzenetére
Te látod rajta? Amit én látok, az egy hang kimenetet, kétféle monitor csatlakozási lehetőség, egy internet bemenetet, két USB-t (egér + Pendrive) és egy táp csatlakozást. Tehát ez egy olyan kamera vezérlő, amihez nem lehet kamerát csatlakoztatni?
https://www.aliexpress.com/item/32807145802.html -
n@p@lm
őstag
32 Gb-os kártya van az enyémben, kb. 4 napot tud folyamatban rögzíteni.
-
markussandor
senior tag
válasz PistiSan #14231 üzenetére
2. IP kamerák esetében azt olvastam az összefoglalóban, hogy mindegyik egy különálló hálózati eszköz saját ip címmel, a kamera végzi a videó rögzítését, tömörítését is, de akkor a rögzítő mit csinál ilyenkor?
Benne van a nevében: rögzíti a kamerák felől érkező stream-et.
De másra is jó: ha több kamerád is van, akkor praktikusabb a telefonon/pc-n egy eszközhöz csatlakozni, ott minden kamerát tudsz élőben nézegetni, visszanézni. Vagy rá tudod kötni 4K-s tvre, monitorra. -
vacs
Topikgazda
válasz Aliendej #14241 üzenetére
Én is rendeltem és a tracking szerint a héten érkezett be az országba, ha a posta is úgy akarja, akkor remélem hamarosan megkapom és akkor majd írok róla egy kis mini tesztet!
(^)(>.<)(^)
-
őstag
Hát hallod, te tényleg nem olvasol semmit, elvárod, hogy mások megoldják számodra...
A használatiban benne volt az, hogy Full HD-ban rögzít H.265 kódolással. Neten sok kalkulátor van amellyel ki tudod számítani... Ne sajnáld az idődetszerk.
Most olvasom, hogy az összefoglalóban is benne volt az infó. Tényleg ne sajnáld az idődet[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Létezik valami kisebb távolról is elérhető Wifin kommunikáló kamera? Ha SD kártyára is rögzítene szuper lenne. Lehetőleg stabil kapcsolattal, és mozgás esetén rögzítéssel, vagy jelölje meg hogy volt mozgás.
Nem szeretném kitenni a ház falára, csak az ablakba a kamerát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.