Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Csatlakozom. Tőlem is kértek már felvételt a rendőrök. A szomszéd tud genyózni, aztán nem tudom mi lehet a vége. Én meg mondom neki, hogy ki van maszkolva.
-
matta2003
tag
Sziasztok.
Egy társasház egyik helyisége, amelyet most béreltem ki be van kamerázva (+ számos másik helyiség is, azok bejárata stb.)
Van-e mód arra, hogy az általam bérelt helyiség képét nézzem/rögzítsem/mozgás esetén indítson felvételt. stb. Ha igen, mire van szükségem.A közösképviselő szereti hülyének nézni az embereket, ezért szeretnék előre tájékozódni a lehetőségeimről, mielőtt rákérdeznék és bármilyen béna szöveggel le tudna rázni.
Előre köszönöm a segítséget.nem 21 éves vagyok...
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Adott egy Annke C800 kamera, egyelőre 64GB SD kártya van benne.
Az a kérdésem, hogy kell "elindítani" a felvételt?
Be van állítva hogy folyamatosan rögzítsen, élőkép látszik ha rámegyek, de a lejátszás menüben azt írja, nincs fájl, és az SD kártyán se fogy a hely.
Mit kell még csinálni a felvételhez? -
Janos250
őstag
válasz matta2003 #14803 üzenetére
A közös képviselő jó/rosszindulatán múlik.
Törvény szerint társasházban lévő kamerát csak profi céggel szabad üzemeltetni.
Ennek ellenére nagyon sok társasház nem fizet nagy összegeket egy secu cégnek, hanem saját maga üzemelteti, míg fel nem jelenti valaki a házból, de azt akkor utána megverik, stb.
Tehát alapállás szerint társasház kameráját sem folyamatosan, sem visszajátszással nem láthatod. Ha secu üzemelteti, azok nem is engednek semmit, mert ők ebből élnek.
Ha a ház saját maga üzemelteti, akkor azzal kell egyezkedni, aki üzemelteti.
Azt viszont van jogod tudni, hogy konkrétan ki üzemelteti, akár secu, akár egy lakó.
Ahhoz viszont van jogod, hogy a kamerát letakard, ha az téged munka, stb. közben vesz.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Suineg
senior tag
Azt nem tudom, hogy H-265 -ös rögzítési lehetőséget a kamerának is kell tudnia, vagy elég ha az NVR tudja azt?
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Megjött a Besder kamerám is, most jobban megnéztem és csak az egyik wifi antenna van bekötve, másikban szabadon lóg a kábelvég. Le is szedtem mindkettőt, ugyis kábellel fog ez is csatlakozni.
Szerintem az Anbiux is így nézhet ki. De az is kábelen lóg, Engem nem zavar, másnak lehet probléma a gyenge wifi miatt. -
nihill
őstag
válasz jézusom #14806 üzenetére
Rendben, fogok majd. Épp ma érkezett meg az NVR is hozzá, olyan kínai board ami nemrég volt képekkel is bemutatva, csak ez a 32CH változat. Egyelőre csak tesztre vettem, hogy tapasztalatot szerezzek és legyen viszonyítási alapom, hogy ezekhez képest merre induljak el kiépíteni a rendszeremet.
Igazából már jópár hónapja itt van a polcon ez a kamera, csak nem értem rá foglalkozni vele. Talán 24e-ért vettem akcióban Ali EU raktárból. Első ránézésre és kézbe véve is nagyon masszív és minőségi érzete van, simán agyon lehetne ütni vele a besurranó tolvajt
SD kártyáról gyári beállításokkal kb. 1GB/óra tárhelyet fogyaszt 4K-ban (h265+ tömörítéssel). A képe napfénynél szép, a 4k miatt jól zoomolható, kb. 10m-ről is olvasható az autó rendszáma. Esti kültéri felvételt még nem csináltam vele, de a koromsötét szobát úgy bevilágítja az infrája, mintha égne a villany. Valami nem relé jellegű kattanást is hallok amikor éjjeli módra vált, mintha a kamerában váltana valami szűrőt fizikailag.(?)
Majd ha összeállítom az NVR-el és lesznek bővebb tapasztalataim a beállításairól, lehetőségeiről, írok majd többet is róla. Mindenesetre első benyomásra nem okozott csalódást egyáltalán. -
varmi2
nagyúr
Ebben ugye, ugyan az a board van, mint amit te teszteltél? Nekem fontos hogy házban legyen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
Ilyesmi kamerám van ez a típus fut ugye szerintem több néven is: [link] .
Nagyon egyszerű és lehet bugyuta kérdésem lenne,én feltelepítettem azt az univerzális appot a húgom telefonjára,amit itt szoktatok ajánlani megy is minden szépen.Most szeretnének másik telóval is rácsatlakozni de nem akar sikerülni.Jól volna ha mind a ketten rá tudnának néha nézni élőben a kamerára,kutyák,stb mit alkotnak az udvaron.Lehet ilyet? (mind a kettő samsung).Elnézést ha marhaságot kérdeztem csak szeretnék gyorsan válaszolni nekik valamit mert most ezzel kinlódnak,,,,"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
vacs
Topikgazda
válasz tigipuf #14816 üzenetére
Pont egy hete válaszoltam ilyen kérdésre: [link]
Icsee appban Jobb felül + jel > Scan te qr code ... > Enter serial number < ide kell bemásolni a sorozatszámot!
Xmeye appban Jobb felül + jel >Manual add > Serial number (a device névhez bármit írhatsz) < ide kell bemásolni a sorozatszámot!
Elvileg korlátlan számú telefonhoz hozzá lehet adni a kamerát.
Nem kérdeztél butaságot, mindenki nem érthet mindenhez!varmi2: ha valós a leírás, akkor igen, ugyan az a board van benne!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
bigdady
nagyúr
Hali
Mi van ha lejár a hiseeu 1 hó ingyenes cloud? Mit tudok nézni ingyenesen? Vagy csak nem tudok visszanézni online de azért sdről megy?
Techege ugyanez?[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Létezik, hogy a Hiseeu 720P-s webkamerát nem lehet elérni webböngészőből?
A saját mobil appjával működik és VLC-vel látom a képét: rtsp://admin:jelszó@192.168.0.199:554/onvif1 Nekem webböngészőből kellene elérni, hogy forgatni és konfigurálni tudjam.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Janos250
őstag
válasz farkas-j #14820 üzenetére
Akármi is lehet, és az ellenkezője is ezeknél a kínai kameráknál.
Olyan ez, mint a lottó: megveszed olcsón, és vagy nyer, vagy nem.
Én még régebben vettem néhány Hiseeu kamerát különböző helyekről, különböző időpontban, ahol éppen 20$ körüli áron meg lehetett venni az 1080p-s csőkamerát.
Ebből adódóan szinte mind különböző firmware verzióval van, és az egyik ezt nem tudja, a másik meg azt. A belső hardver megegyezik, megnéztem.
A http-t szerencsére mind tudja, és a rögzítő is mindet tudja kezelni, és onvif is rendben van, így számomra megfelelnek.
Ha a portscanner nem talál nyitott portot a http-re, akkor gyanús, hogy nincs benne.
Mellesleg úgy nézem, a Hiseeu is olyanná vált, mint néhány nálunk is mindenféle kínai cuccokat forgalmazó brand:
semmi köze a gyártáshoz, mindent árul a saját neve alatt, amit olcsón meg tud venni hol innen, hol onnan. Én úgy látom, hogy amiben az anyacége chipjei vannak, abból egyre inkább mindenféléket árul,
hiszen ugyanazok teljesen más márkanév alatt is fellelhetők.
Ezekben a kamerákban viszonylag kevésféle board van. Valaki választ egy boardot az elérhető választékból, választ hozzá képszenzort, belerakja egy dobozba, és feltesz valamiféle linux firmware-t, ami a board, a szenzor és a net együttműködését vagy kezeli rendesen vagy nem, és mehet a piacra.
Ha lehet, ezeket onvifen kell elsősorban elérni, mert azt többnyire rendesen tudják, ahogy a netes infókból nézem.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
sambenez
addikt
Kellene nekem egy beltéri kamera, a Reolink E1 Zoom jó is lenne ha lenne rajta UTP csatlakozó. Tud valaki hasonló paraméterekkel rendelkező, de UTP-n csatlakozó kamerát?
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Az "imou life" alkalmazás csatlakozáskor az írja, hogy "ismeretlen hely, próbálja újra".
Mi lehet a probléma?
Köszönöm. -
Kineda86
friss újonc
Sziasztok! Anbiux ai08 kamerának tudja valaki a webböngészős alap jelszavát? Nem adták még és sehol sem találom.
-
vacs
Topikgazda
válasz Kineda86 #14829 üzenetére
Így van, admin és a jelszót hagyd üresen!
Az összes olcsóbb kínai ptz kamerába így lehet Internet Explorer böngészővel belépni.(^)(>.<)(^)
-
jézusom
addikt
hali!
Kicsit más jellegű kérdés.
Ha van egy video amit meg akartok osztani, rendes felbontásban, azt hova töltitek fel? Dropboxon szoktam de ott 720p-re korlátoz. A google driveból meg le kell tölteni, nem lehet online nézni.
Köszi! -
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget kérnék, sajnos pár hete volt kis afférom a második routerrel, gyári visszaállítást kellet csinálnom és azóta nem látom telefonról a kamerarendszert.
Igyekszem leírni a helyzetet:Van a felvevő (legyen Alapgép), ennek van egy IP-je 192.168.1.100
Kamerák sorban 192.168.1.101, 192.168.1.102, 192.168.1.103, 192.168.1.104
Switch-el vannak összekötve, switch a routerre, router pedig a Digi-s routerre kötve.Gondolom valahol logikus is, de ha az alapgépnek nem a fenti az IP-je (beállításokban változtatható), akkor nem látom a kamerák képeit.
Viszont így meg a telefonos Guard Vision progi nem látja se az eszközt, se a kamerákat.
Ha átállítom DHCP-re a rendszert, akkor automatikusan a 192.168.0.100-at adja az alapgépnek, így a Guard Visionben már látszik az eszköz, de a kamerák képe nem, azokra egy 24554 error code-ot dob. Kamerák IP-jét nem tudom átírni a gép rendszerében (látszólag sikerül, gyakorlatilag nem), és ilyenkor az alapgépre kötött monitoron sem látom a kamerákat, no link-et ír.
Próbálkoztam az IPv4 Gateway/Preferred DNS Server átírásaival, de semmi eredmény.Mit rontok el, hol lehet a hiba? Ha több infó kéne mondjátok mit adjak meg.
Előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
varmi2
nagyúr
Lehet a kamerákat resetelni?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
jézusom
addikt
Használ valaki "fing" appot? Próbálom a windowsos verzióját, nem lenne rossz, de offlineban nem működik Nincs valami alternatÍva?
-
nagyúr
válasz stickermajom #14841 üzenetére
Az első eszköz a Digis router, ami a koaxból netet csinál, azt a 192.168.100.1-el érem el, utána van kábelen rátéve egy másik router (archer c5) amit weben a 192.168.0.1-en érek el. Ennek a hálózati mapján látom a PC-t, amiről most írok és az 5 másik kamerás eszközt, a PC 192.168.0-ás csoportban van, a többi kamerás eszköz az 192.168.1-es csoportban.
A Digis routert emlékeim szerint nem bántottam, az archer lett resetelve.Szóval olyan, mintha csak akkor látna ki az alapgép a netre, ha a 192.168.0-ás csoportban van, de akkor az 1-esben lévő kamerákat nem látja.
Esetleg az archer-en kéne valamit pluszban beállítani, hogy lássa az 1-es csoportot is, nem? Azt hogyan kellene? Mert a network mapon látszanak, de a telefonos appban nem, csak ha 0-ások. (ez nekem alapból olyan magas, hogy na...)
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
vacs
Topikgazda
válasz jézusom #14846 üzenetére
Hogyne engedné lejátszani, direkt kipróbáltam, tessék ezt most töltöttem fel gyorsba.
sambenez: régi fiókhoz járt az örök 50 giga, újaknak csak pár hónapig van 50, utána vissza csökkentik 15 gigára!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
bigrock
Topikgazda
válasz Tsebacsi #14843 üzenetére
Ha a kamerákat végképp nem tudod áttenni a 192.168.1.0 tartományból, akkor a következő 2 megoldás lehetséges:
1.
A Digi-s router LAN oldalát állítsd át 192.168.1.0 tartományba, az Archeren pedig kapcsold ki a DHCP-t (ne routoljon, csak repeater-ként üzemeljen)
2.
A Digi-s routert tedd bridge üzemmódba (csak modem), az Archer LAN-os lábát 192.168.1.0 tartományba és ez routoljon. (szerk: a kamerák IP címtartományát zárd ki a DHCP pool-ból)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest