- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz aelod #183589 üzenetére
valójában a "műanyagok" jobban szellőznek, mert nem szívják magukba a nedvességet. a biciklis ruhák is mind poliészterből, poliamidből és társaikból készülnek. viszont én is pamutot használok, minden mást utálok. mondjuk nem vagyok nagyon izzadós, kivéve a lábazást. bár amióta egyszer rosszul lettem lábazás közben, azóta visszavettem, úgyhogy már lábazás közben is csak mérsékelten izzadok. (az elején még úgy lábaztam, hogy egyetlen cm2 száraz folt nem maradt a pólómon, alig tudtam levenni.)
[ Szerkesztve ]
-
Biqci
aktív tag
válasz stingy2 #183608 üzenetére
Én a múltkor rá is szóltam két fiatal gyerekre, mert ott hagyták a rudat két húszas tárcsával. Először csak magamat idegesítettem, mondta is a lányom, hogy hagyjam már, mit foglalkozok vele. Nem úgy van az...
A srác mondja, hogy bocsi, elfelejtettük levenni. A akkor a többit miért nem? De mindegy, megvolt az eredménye, azóta elpakolják, legalábbis amikor ott vagyok..."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Cs1csó
félisten
válasz stingy2 #183608 üzenetére
Sajnos ez lenne, de nem az ahogy írták is egy rövidgatyában van és kész puci lábbal (jobb esetben lábszag nélkül) és persze atléta/póló nélkül, a jobbik amikor egy vietnámi papucsot azért felhúz.
Ezért az a tiszta ha ez ki van írva persze sokan így sem tudnak olvasni (vagy mert nem tanultak meg vagy mert rossz a látása de "ciki" a szemüveg alapon)
De legalább ha felhívod rá a figyelmét akkor hiába pattog. -
TomDeNemm
csendes tag
válasz Cs1csó #183610 üzenetére
Ilyenkor örülök, hogy parkban edzek, illetve a többi sportot is a szabadban csinálom. Szerintem hónapok óta senkit nem láttam a parkban, amikor én járok, ha voltak is egyből megtaláltuk a közös hangot, lehetetlen ott össze veszni a terem bérlet áron vagy hasonló dolgokon
-
Cs1csó
félisten
válasz TomDeNemm #183611 üzenetére
Egy kis teremben edzem már egy éve gyakorlatilag egyedül, van egy 2.1-es jó nagy mélynyomós rendszer (egy házimozi lett lebutítva) és arról nyomom azt a zenét amit én akarok (elég eklektikus az ízlésem) és nem kell várnom senkire a gépeknél. Nyilván van hátrány is hogy pl. fekvenyomásnál de van annyi rutinom, hogy tudom hol a határ, az izom így is fejlődik.
Jelenleg kb. rajtam kívül még vagy 4-en szoktak edzeni (más időpontban) de még így is viszem a törölközöm és pl. amire hátradőlök arra ráterítem, elpakolom magam után a súlyt stb. -
Biqci
aktív tag
válasz Cs1csó #183612 üzenetére
"amire hátradőlök arra ráterítem, elpakolom magam után a súlyt stb"
Talán mert úriember vagy. Rosszabb esetben 5 emberből könnyebb kiszúrni ki a hunyó. Vagy pl ki fingott...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
S e t h
nagyúr
Mivel elég csúnyán beszoptam a covidot 3 év után, így számomra most az a legfontosabb kérdés, vajon meddig kell ignorálni a terhelést, mert 3 év után a post covid némi szívizomgyulladással több mint 2 hónapra parkolópályára tett.
Megjegyzem a héten már szerettem volna egy beginner mode-ot nyomni spinningen, de miután szállított ki hozzám a gls és a kapuig történő kimászás is komoly terhelést jelentett a tüdőmnek, így egyelőre feladtam minden edzésre irányuló elképzelésemet.
Az egyben tartott születés és névnap cseszettül nem segített, mert nehéz volt megértetni másokkal, nincs torta, nincs zabálás és nem csak a csökkent étvágy miatt, de a mozgásról történő kényszerű lemondás miatt sem.
Persze a gondoskodás jegyében sporttárs meglep, hogy vmit azért enni kell ilyenkor is. Fuck.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Rivaul
addikt
válasz S e t h #183615 üzenetére
Same is here!
Majdnem beledöglöttem 2 éve. Szívizom gyulladás itt is. Most írtam hogy betegeskedek. Immár 2 hete. Hétfőn edzeni akartam de esélytelen volt, aztán csütörtök ugyan ez. Borzasztóan lassan javulok csak. Nem tudom mikor leszek rá újra alkalmas. A fehérjét magasan tartom, eddig úgy nézem sikerült szinte minden izmot megtartanom. Persze a forma teljesen puhos lett de az nem zavar. Az alap massza maradjon, pár edzés helyre rázza.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Cs1csó
félisten
Olvass vissza pár oldalt itt és pont erről volt szó, röviden:
betegség alatt edzés ------> NEM
Majd ha meggyógyultál/orvos áldását adja rá.
pl. ha valakinek sz@r a térde nem guggol, másképp edzi a lábát vagy nem edzi. Esetleg megműtteti ha lehet/bírja a költségeit stb.Gyógyulj meg.
-
S e t h
nagyúr
válasz Cs1csó #183618 üzenetére
A coviddal pont az a probléma, hogy felborította mindazt, amit eddig a betegségekkel kapcsolatban tudtunk, képzeltünk.
Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy ne edz, amíg beteg vagy, hanem még a betegség lefolyása után is komoly esély van arra, hogy rácseszhetsz, ha elkezded terhelni magadat.
Nincsenek számok, határidők, sőt, szakorvosi vélemény is csak maximum annyit tud mondani, hogy adott pillanatban milyen állapotban vagy, de a post covidot ezt pont nem érdekli és lehet x hónappal később üti fel a fejét vmi nem várt szövődmény.
helni magadat.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Xelo
addikt
Szinten zenesz.. pont egy eve kaptam el eloszor Qatarban, azt hittem elpusztulok el is vitte a nyaralasom felet, most meg a nyakam miatt jarkaltam kivizsgalasokra es vmelyik rendelobol sikerult megint benyelni. Hetfo ota agyban vagyok kb, mar laz nincs de meg mindig mosott sz@rnak erzem magam.
-
S e t h
nagyúr
Én vasárnap és hétfőn voltam lázas, valamint ellenségemnek nem kívánom helyzet, azóta lassan jövögetek ki belőle, de az tényleg látványos, hogy x méter megtétele után is zihálsz.
Még sosem néztem után mit csinál ez a nyavaja a tüdővel, de az ember találgat, hogy a tüdeje vagy a szíve miatt folyik róla a víz kis erőfeszítések után.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Cs1csó
félisten
válasz S e t h #183619 üzenetére
Anno én is elkaptam (gondolom) semmi bajom nem volt csak elmenet a szaglásom/ízlelésem vagy fél évre, paráztam mert így nem élet az élet de kopp-kopp visszajött.
Azóta beadattam 3 oltást is (az elsőnél csak egy kicsit volt érzékeny a vállam a szúrás után főleg ha felemeltem a karom, a másodiknál másnap délelőtt MINDEN izmom fájt olyan mint ha egy teljes testes edzés után lettem volna másnap de délutánra elmúlt, a harmadiknál másnap iszonyatosan éreztem magam: hőemelkedés, izomfájdalom, a hónaljamban valami mirigy megdagadt de bazira kb. mint egy golflabda, de harmadnapra elmúlt)
Úgyhogy több oltás NEM LESZ, covidra, ez hótziher!Úgyhogy értem én, hogy nem szokásos az immunválasz de akkor sem jó betegen vagy nagyon rossz közérzettel edzeni persze lehet tesztelni a testet: pl. biciklizéssel, saját súlyos átmozgató edzéssel stb. hátha végül átbillen a szervezet és maga mögött hagyja ezeket a dolgokat plusz ugye a testedzés stimulálhatja is az immunrendszert lehet egy kis plusz fizikai aktivitás jót tesz.
Erre van egy vicces sztorim: egy átmulatott éjszaka után (nyár) (ivás, táncolás) hajnalban értem haza lefeküdtem vagy 6-kor és felkeltem kb. 11-kor, ettem egy keveset hallom a kalapálást a szomszédban átmegyek hát a szomszéd fia (ács) csinálta a szülei házának a tetejét (pontosabban folytatta a zsindelyezést amit még múlt héten kezdtünk akkor sokan voltunk ledobáltuk a cserepet léceztünk OSB lap fólia stb.)
de egyedül volt nem volt segítsége ez így elég macerás mondtam neki, hogy beállok segíteni (feladogatni a zsindelyt stb.) ahogy elkezdtem izzadni (hosszú ujjú inget vettem fel és kalapot a napszúrás ellen) szinte éreztem ahogy az alkohol párolog ki a pórusaimon keresztül.
Az első pár órában elképesztően rosszul voltam (hót másnaposan, tűző napon egy tetőn csoda hogy nem estem le) aztán egyre jobban késő délutánra már teljesen belejöttem.
Ha egész nap otthon henyélek felkelés után akkor tuti még este sem lettem volna túl jó de ez a fizikai aktivitás rendesen megpörgette az anyagcserémet)Tehát van amikor segíthet a fizikai aktivitás.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz S e t h #183621 üzenetére
Sajnos ha károsodnak a tüdőben a hörgők, az maradandó lehet. Nem tud ugyan olyan sejtekkel regenerálódni, csak kötőszövet tud a helyére nőni. Barátnőm (orvos) sokat volt covid osztályon, ráadásul a Lászlóban ami elsőosztályú volt és nagyon sok beteget fogadott, és sok ilyet látott.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
attiati
veterán
Tartás javítót használtatok?
Van belőle javasolt modell? -
TomDeNemm
csendes tag
4x8 Húzódzkodás teljesítve azonban a program felénél elfáradtam, bicepszből felhúzás 2x8 még ment, 3. szériában már nem tudtam folytatni, át álltam a könnyebb gyakszikra pótlásként. talán több pihenővel, ha kint vagyok sokáig akkor menne
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz Oppenheimer #183628 üzenetére
Igen, mert én járok is
-
hadam98
senior tag
válasz bigmasterg #183630 üzenetére
Superman
Chin Tuck
Hollow Hold
Neck Bridge
Glute Bridge
Wall Hollow Hold3 szett mindegyikből legalább heti 3 nap.
-
ementálisajt
újonc
Szép napot!
Érdeklődnék hogy ez így meglelő e egy alap étrend mellett!GAL Multivitamin Sima
GAL MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT 2db
JutaVit C-Vitamin 1db
Vashiányra:
GAL Laktoferrin plus 3g
BioCO SZERVES VAS/JutaVit Szerves Vas 1db
BioCO KALCI-CITRÁT 1db
PHARMEKAL CoQ10 1db -
Apollyon
Korrektor
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Oppenheimer
nagyúr
Na írok vmi on topicot: eddig heti 3 edzésbe próbáltam besűríteni mindent, de csak áldozatokkal tudtam ha nem akartam 1:45 órás edzéseket. Nem jutott idő corera (amire heti többet is bírna), meg vádlira se (aminek minden edzésen kéne terhelés).
Ettől a héttől heti 4x fogok edzeni. Ez már lehetővé tenne olyat hogy kisebb volume/alkalommal heti 2x edzek minden izomot, de előbb pár hónapig maradok bro splitben, és majd utána kipróbálom azt is.
Eddigi split:
H: mell hát
Sz: láb bicepsz
P: váll tricepszÚj split:
H: Láb core
K: Mell bicepsz
Sz: 🍆💦
Cs: Váll core
P: Hát tricepsz
Vádli edzés minden alkalommalEttől a meglévő edzett izmaimban nem várok nagy változást, de arra számítok hogy a hasam, alsó hátam és a vádlim fejlődni fog egy nagyot.
-
Fred23
nagyúr
válasz Oppenheimer #183634 üzenetére
"próbáltam besűríteni mindent, de csak áldozatokkal tudtam ha nem akartam 1:45 órás edzéseket"
Volumen és intenzitás állítgatására nem gondoltál még esetleg? Nálam is hasonló probléma volt -túl hosszú edzés-, és az lett a vége, hogy bonyolultabbá tettem a módszerem, de mégis nyertem 30 percet. Annyira apróságokon múlhat.
Például vegyük az extra súlyos húzódzkodást. Én itt úgy számolom ki, hogy mennyi extra súlyt használjak, hogy a saját súlyomat összeadom az általam maximálisan használni tudott súllyal (az 1RM-hez tartozóval), és aztán ennek az összegnek veszem az x százalékát az edzésen használt extra súly megállapításához. Korábban beértem ennyivel, kijött egy x szám, és azt kötöttem magamra kilóban az összes munkasorozatban, amit aztán a súlyt levéve követett még egy saját súlyos levezetés. Baromira fárasztó volt, ha azt akartam, hogy rendersen stimulálva legyenek a gyors izomrostok, és kapjanak valamit a lassúak is.
Szóval arra váltottam, amit sokan fekvenyomásnál is csinálnak például: edzésen belül változtatni az intenzitást, és több fajta extra súlyt használni. (Kábé, mint akik nyomnak 2x10-et 90-be, aztán 1x8-at 100-ba, aztán 2x15-öt 80-ba. Most ezt a hasamra ütve persze.)Elkezdtem úgy csinálni, hogy a korábban említett saját súly + 1RM-es extra súly összegének használom a 92.5, a 82.5, és a 72.5 százalékát is, ami konkrétan most azt jelenti nálam ennél a gyakorlatnál, hogy használok 27.5 kg-os, 16 kg-os, és 4.5 kg-os extra súlyokat is -a korábbi mindenütt 22 kg + saját súly helyett. Most saját súllyal egy darabot se húzódzkodok, de képes vagyok magamra kötni nevetséges 4.5 kilót is, és azzal edzeni. És így nem annyira fárasztó, gyorsabban megy az edzés. Tolódzkodásnál ugyanez.
Jó hosszú lett, a lényeg csak annyi, hogy sok időt lehet nyerni egy a korábbinál ügyesebb intenzitás és volumen belövésével -még akkor is, ha bonyolítunk a korábbi módszerünkhöz képest. Nincs meghalás, kevesebb pihenő is elég, az izmok stimulációja meg még jobb is akár.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Fred23 #183635 üzenetére
Tokeletesen elegedett vagyok minden izomcsoportra vegzett volumemal es intenzitassal az edzestervemben. Az uj edzesnapnak hala at tudok ugy csoportositani izomcsoportokat, hogy vegre jut arra is ido amit eddig elhanyagoltam. Najo, labbol ezen felul bele fog ferni meg 1 extra gyakorlat is (vadlizas elkezdesen felul), szoval ott noni fog kicsit a volume.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Hasonlóra jutottam én is mostanában, az én felosztásom végül ez lett:
H: mell-bicepsz
Sz: hát-tricepsz
P: váll-has
Sz: láb"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz OPiiPO #183637 üzenetére
Kiraly! A core izmok olyan rostokbol allnak amik birnak heti tobb edzest is, ezt nem akarod inkorporalni a tervedbe? Lehet hogy a heti 2 is keves lesz nekem.
-
Fred23
nagyúr
válasz Oppenheimer #183636 üzenetére
Akkor jó, csak sokan tudnak szerintem ezen a területen javítani még kicsit. Rengeteg kísérletezgetés kellhet ide, hogy tényleg optimális legyen a módszer.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Oppenheimer #183638 üzenetére
Gondolkoztam rajta - most kb. 2 hónapig tolom így utána újratervezés, akkor lehet beemelem.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
hadam98
senior tag
Bro Splitnél kevés a három nap, még szerintem a négy is. Te tudod! Mi az, hogy nem jut elég idő a core izomzatra? Láb edzéshez beteszel pl egy négy-négy szett front squat és deadlift aztán le is vagy tudva a résszel. Nem kell rá szánni külön, az hamar fog fejlődni. Arra kell figyelni, hogy a gépeket ha lehet teljesen kerülni kell, igazából bármi ami könnyít.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz hadam98 #183645 üzenetére
Nem, nem az. Csak egy példa:
1) láb (hajlító feszítő vádli)
2) mell/kar (tric.-bic.)
3) hát/vállHas opcionálisan.
A bro split edzés tervek legalább 4 de inkább 6 napos
Legtöbb ember azonnal túledzi magát ezekkel és egy helyben toporog évekig mivel ezen edzéstervek kémiához íródtak.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz hadam98 #183641 üzenetére
Nem keves, rengetegen bro splittelnek heti 3 edzessel ugy hogy mindenre jut nekik ido.
Egyebkent nem deadliftezek mert nagyon szar a risk/reward ratioja testepitesben, nem vagyok eroemelo. Viszont eros coret ettol meg akarok es jot fog neki tenni heti 2x dedikaltan edzeni ra.
A kompozit gyakorlatok mellett az izolacios (gepes) gyakorlatok is hasznosak izomtomeg novelesre, az a jo edzesterv (testepitesre) amiben mindkettobol vannak gyakorlatok.
-
TomDeNemm
csendes tag
naplóbejegyzés sokadik rész, Ma sikerült a 4x8 mindenből egyedül a bicepsz necces, úgy látszik nehezen bírom el karból magamat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok