Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz Alpachino #117913 üzenetére

    Erről részletesebben terveztem írni, de az idő miatt erre nem kerül sor. A lényeg, hogy több orvossal is konzultáltam edzés témában. Számomra fontos a tiszta vérkép és a 7.0 vizelet PH. Összefoglalom a gyűjtött véleményeket és tanácsokat hátha néhányan elgondolkodnak és nem csak a hyper marketinget hallgatják.

    Háziorvos 1 ( 50 körüli férfi, aki szintén sportol - bringa ): kreatin nem sok értelme van, multivitamin is csak téli betegségek időszakában, a C-vitamin magas dózisban tévhit, semmi szükség rá, tejsavó fehérje mehet ( nem nyírja ki a vesét, májat ha alapból is egészséges lenne) de nem szükséges mert kajával kellene megoldani. A kondit pedig minimalizáljam és fussak, bringázzak helyette, mert hasznosabb a szervezetemnek.

    Háziorvos 2 ( 60 körüli hölgy ): csak gyenge multivitamin szintén téli betegségek időszakában, a C-vitamin magas dózisban tévhit, semmi szükség rá, tejsavó fehérje mehet ( nem nyírja ki a vesét, májat ha alapból is egészséges lenne) de nem szükséges mert kajával kellene megoldani változatos étrenddel.

    Belgyógyász főorvos brutális tapasztalattal: vegyes változatos étrenddel történő magas fehérjefogyasztás mehet csirke/hal/marha stb. DE aminosavak és tejsavó fehérje fogyasztását nem ajánlja. Nem lesz bajom tőle, de inkább ne, mert feleslegesen terhelem vele a szervezetem. Tiszta étrendet kövessek és ennyi. A kemény edzés utáni izomlebomláson pedig jót röhögött.

    Részemről átálltam az átlagos kajáról + kieg. helyett a tisztább étkezésekre kieg. nélkül. Se kreatin, se aminosav, se tejsavó semmi :). Ellenben még több zöldség, gyümölcs és hal. A kondit heti 1 napra minimalizáltam max. 2 nap 15 év után és inkább kocogok/futok és aktívan mozgatom magam tovább.

    Regélhetnék még a monochidrát szart sem éréséről és a drága cuccok nem minden esetben jobbak témáról, de nincs kedvem vitát nyitni, meg mindenki kitapasztalja néhány száz kg után :D Jó testmozgást mindenkinek!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák