Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz krypton #58778 üzenetére

    Alapvetően egy felsőkategóriás 4 évszakos gumi téli körülmények között kb egy átlagos téliguminak felel meg. A felsőkategóriás télik meg fogják verni a tényleges téli körülményekben, de a különbség nem túl nagy. Teljes értékű téliguminak számítanak, nem kell félni tőle. Emellett hazánk időjárása már nem igazán télies, így a téli gumi nagyon ritkán előnyös a 4 évszakossal szemben, max néhány nap egy évben. Hányszor van itthon kemény hideg, mondjuk -10 fok környéke? Hányszor van itthon érdemi hó? A tél nagy része nálunk ez a 0-8 fok között pörög, ilyen időben jobb lesz a négy évszakos, ha meg bejön a meleg, mert ilyen is van, akár 15 fok vagy felette, akkor meg főleg.

    Ha hátrányt keresel mindenáron akkor a nyári 35-40 fokos, tényleg kemény nyarak nagyobb kihívás elé állítják ezeket a gumikat jellemzően, mint a tél.

    Összefoglalóban vannak most friss tesztek, négy évszakos mellett is van téli/nyári referenciának és a téli tesztben is van 4 évszakos, szintén referenciának. Konkrét mérések, adatok, nézegesd meg őket.

Új hozzászólás Aktív témák