Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evo87

    őstag

    Sziasztok!

    Rengeteg teszt és ismerősi körbekérdezés után itt is szeretném kikérni a fórumtársak véleményét is.

    Egy Mitsubishi Lancerem van, 2006-os, 135 lovas kétliteres benzinessel. Jelenleg egy 2013-as, de még egész mély mintázatú Nokian Line nyári szett van rajta. Így, hogy közeledik a tél, két megoldás merült fel bennem:

    - veszek téligumit és kb 2 év múlva új nyárit. Cserélgetem a felnin vagy a télihez veszek egy szett vasat.

    - Michelin CrossClimate: nem kell itt bemutatnom senkinek, új fejlesztés, a többi 4évszakoshoz képest teljesen más tervezési filozófia alapján készült (ez alapvetően egy téli képességekkel is bíró jó nyári gumi volna).

    Autós újságíróként általában a legjobb abroncsokkal hoz össze sors, épp emiatt is mindeddig ódzkodtam a klasszikus 4évszakosoktól, azonban a CrossClimate megfogott, a teszteken rendre elöl szerepel és összehasonlítva a nyári gumikkal meglepően közel áll hozzájuk, miközben korrekt téli boldogulást is ígér.

    Ami ellene szól, hogy az autóm önmagában véve sportosabb, azonban általában nem forszírozom, egy-egy morcosabb tesztautó bőven fedezi az éves adrenalinszükségletem. A Michelin mellett szól, hogy elkerülöm vele az évi 2 cserélgetés maceráját, ráadásul egy újszerű fejlesztést próbálok ki vele, illetve a kis éves futásomhoz (10-12e km) ideális lehet.

    Ami megbolondítja az egész gumikérdést az az, hogy a Lancernek nagyon perverz mérete van: 195/50 R16. Kb. az egyik legdrágább méret, és sok abroncs típusból pl nincs is ilyen. Szóba jöhet még éppen beférős váltóméretként a 195/55 R16 vagy a 205/45 R16, de még a 205/50 R16 is jó elvileg. CrossClimate-ből 195/55 R16 volna. (A 15-ös téli gumi és felni nem opció, mert a fék miatt nem fér fel.)

    Ötlet? Vélemény? :))

    iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8

Új hozzászólás Aktív témák