Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    ZolikaDB:

    Az általad megjelölt árkategóriában én a Firestone Winterhawk 3 gumit venném, vagy ha rászánsz még 2.000 Ft/db-ot az árra, akkor a TS850-et.

    A kérdésed második felét nem igazán tudom értelmezni:
    "Kérdésem: jégen, szakadó hóban, latyakban egy jó téligumival tudok érdemben haladni, vagy gyorsítani, kanyarodni kereszteződésben, anélkül, h kitörne a kocsi, vagy leesne az útról?"

    Ez nyilván sokmindentől függ, de ha nem jeges az út és nem teljesen fogalmatlan az ember a téli vezetéshez, akkor azért kevés olyan helyzet akad, ahol probléma lehetne egy jó téligumival.

    OFF:
    Látom debreceni vagy, kérdeznék egyet én is autós témában, mert nekem és néhány ismerősömnek évek alatt nem sikerült rájönni egy dologra, ami a környékre jellemző, hátha te helyi lakosként tudsz logikus magyarázatot adni:
    Miért van az, hogy a környéken az autósok 70%-a szinte mindig a megengedett sebességhatár alatt közlekedik jó 10-20 km/h-val még nyáron a száraz úton is?
    Egyszerűen nem lehet eljutni úgy a környező településekre, hogy ne 70 legyen az átlagtempó. És nem, nem a kamionok miatt, mert akkor is ennyivel mennek, mikor nincs busz/kamion.
    Városban meg ha elkezd esni egy kicsit az eső tökmindegy, hogy tél vagy nyár, 35-el poroszkál mindenki. Sokszor egymás mellett a két sávban, amitől végképp megőrülök. Ja és ennek ellenére nagyon sok a baleset. Számtalanszor látok olyat, hogy a 40-50-es tempókkal összetörik egymást, de már volt szerencsém olyat is látni, hogy a 70-es haladót a másik elkezdte előzni 75-el, lesz@rva, hogy szemből jön a busz és megvolt a baj. Előz, de még akkor sem nyomja neki...

    Szoktam mindenfelé vezetni az országban, de az észak-alföldi megyékben tapasztalom egyedül azt, hogy alig van tolakodó/gyorshajtó, ellenben mindenki cammog és kihajtanak az ember elé, majd beállnak 70-re. Baleset meg több van mint a kanyargós és közismerten száguldozós utakon. Itt gyakorlatilag nyíl egyenes úton tetőre teszik az autót 70-el. Több ismerősöm is ugyanezt mondja, aki nem a környékről származik. Van aki 15 éve költözött Debrecenbe, de a mai napig megőrül ettől és az okát nem tudja. Az ember azt gondolná, hogy a sík és egyenes utakon pont tele van gyorshajtóval, de itt én csak azt látom, hogy a külföldiek nyomják neki, a helyiek 70%-a meg belassulva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák